Hruške za meso
6. februar 2009 ob 11:33 | Vest |Hruške kuhane v refošku
Hruške kuhane v refošku so odličen dodatek k dobremu kosu mesa. Odlično se prileže kakšen mehek košček jančka ali morda kos govedine. Seveda pa pri pripravi tega recepta uporabite dober refošk. Zna bit odločilno za končni okus. Tako v pol litra refoška dodate koškek cimetove skorjice, nekaj sladkorja, vejico melise, mete in ščepec soli, zgolj za to, da poudari sladkobo. V zmesi kuhamo polovičke hrušk ali olupljeno manjšo celo hruško približno 15-20 minut. Toliko, da se sadje ne razkuha.
Hruškova mostarda
Če že pripravljamo mesno-hruškov krožnik, lahko meso podložimo še s hruškovo mostardo. Kilogram hrušk naribamo na lističe in jih pod sladkorjem pustimo stati 24 ur. Naslednji dam hruškam dodamo še kilogram rdeče čebule in vse skupaj počasi dušimo. Prilijemo nekaj suhega belega vina. Omaka se mora zgostiti, nato pa dodamo še žlico gorčice in naribamo eno lupinico limone.
Vse arome se bodo bolje premešale, če mostardo pustimo v kozarčkih za vlaganje vsaj mesec pred uporabo.
Dober tek!
Tatjana Butul
6. februar, 2009 ob 15:11
Ojoj. Kok sem lačen?!?!
7. februar, 2009 ob 14:40
Ja odlično, kaj bi lahko k temu dodal…
2. julij, 2023 ob 20:14
What you said was very reasonable. But, what about this?
suppose you wrote a catchier post title? I am not suggesting your information is
not solid., but what if you added a title to maybe get a person’s attention? I mean Hruške za meso — Vest is kinda vanilla.
You should peek at Yahoo’s front page and see how they
create article headlines to get people to open the links.
You might add a video or a picture or two to grab people
excited about everything’ve written. In my opinion,
it could make your website a little livelier.
2. julij, 2023 ob 22:22
Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that
would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.