Hruške za meso

Avtor Vest | 6. februar, 2009 @ 11:33

Hruške kuhane v refošku

Hruške kuhane v refošku so odličen dodatek [1] k dobremu kosu mesa. Odlično se prileže kakšen mehek košček jančka ali morda kos govedine. Seveda pa pri pripravi tega recepta uporabite dober refošk. Zna bit odločilno za končni okus. Tako v pol litra refoška dodate koškek cimetove skorjice, nekaj sladkorja, vejico melise, mete in ščepec soli, zgolj za to, da poudari sladkobo. V zmesi kuhamo polovičke hrušk ali olupljeno manjšo celo hruško približno 15-20 minut. Toliko, da se sadje ne razkuha.

hruska.jpg

Hruškova mostarda

Če že pripravljamo mesno-hruškov krožnik, lahko meso podložimo še s hruškovo mostardo. Kilogram hrušk naribamo na lističe in jih pod sladkorjem pustimo stati 24 ur. Naslednji dam hruškam dodamo še kilogram rdeče čebule in vse skupaj počasi dušimo. Prilijemo nekaj suhega belega vina. Omaka se mora zgostiti, nato pa dodamo še žlico gorčice in naribamo eno lupinico limone.

Vse arome se bodo bolje premešale, če mostardo pustimo v kozarčkih za vlaganje vsaj mesec pred uporabo.

Dober tek!

Tatjana Butul


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/02/06/hruske-za-meso/

URLs in this post:
[1] k dobremu kosu mesa: http://www.vest.si/2008/01/12/mati-kuhajo-butulova-005/