Komentar - Etbin

2. februar 2009 ob 14:00 | Vest |

Lipiška tragikomedija se je v sklepnem dejanju sprevrgla v kriminalko. Ni mi več prav, a sem del nje. Ne vem po čigavi volji se je zgodilo tako, a zdaj tako pač je. Pred leti, ko mi je bila v njej dodeljena vloga bad guy-a, še ni bilo tako hudo. A zdaj ne gre drugače, svoje vloge moramo odigrati do konca. Ob tem, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi svojo vlogo zato kakorkoli spreminjal ali jo celo poizkušal prikrojiti. Nikakor ne gre za to. Lastna vloga me preveč izčrpava in ni mi več do nje. Po sili razmer sem jo dolžan zgolj odigrati do konca in prav ničesar prestižnega ni v tem. Bo že držalo, da me od nje odvrača preobilica grdih, negativnih likov. A dobra kriminalka naravnost kliče po takem obilju. Pred leti, ko sem vlogo sprejemal, po vsej verjetnosti na to niti pomislil nisem. Zdaj je kar je. Naveličal sem se je. Ne morem več gledati vseh teh Brejcev, Simonitijev, Pirkovićk, Krambergerjev, Djurićev, Peskarjev, Prelovškov, Lutharjev, da o vseh preostalih, bolj pustih in obrobnih vlogah niti ne govorim. Zdaj samo želim, da se vse skupaj čimprej konča. Mogim sem v zadnjih dneh pojamral o tem. Vsi prikimavajo in želijo tako. Da se konča, samo to. Tudi pogostim vprašanjem ne pripisujem prevelikega pomena. Ali ima zgodba kakšen moralni pouk? Je morda predviden sodni epilog? Ne vem, papirji so videti uradni in jih je veliko. Milijonske tožbe so na vidiku. V Kazenskem zakoniku so visoke številke: člen 346, člen 347, denarne kazni in zapor. Vprašanj je veliko. Je scenarij zares dober? Mednarodna zarota dovolj spolitizirana, dovolj spretno zrežirana? Je res tako, da na koncu eden od junakov spizdi v Brazilijo? Tudi, ko me prašujete ali bo vladarica sončne deželice našla izgubljeni čeveljc z visoko peto, je moj odgovor vselej isti. Tudi tistim, ki pravite, da ga niti ne išče več in da ste jo videli kako desno nogo tlači v nekakšen vojaški škorenj, odgovarjam vselej enako: Ne vem! Se vam zdi čudno, da ne vem? Me ne briga! Jaz nisem v tej zgodbi zato, da bi kaj spremenil. Jaz samo igram.

Etbin Tavčar

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
 1. janez pravi:

  Tisi butasti komunajzer

 2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

  tudi Lipicance ubijajo, mar ne ?! _ _ _ _ _ _

 3. obama pravi:

  tragikomedija je,da plozaš eno in isto,čeprav so te pravnomočno ščevljali…

  organiziraj si svojo kobilarno, nabavi par kobil in to je to…lahko tudi novinarskih….

 4. Flash pravi:

  Mlatenje prazne slame lipiške!

 5. DragicaJ pravi:

  V Sloveniji je veliko bolanih, tako,da me ne čudi..Nič se mi ne smilijo posamezniki, ki se dajo na razpolgo.. in teh je kar nekaj..Nekateri se prav poceni prodajajo.

 6. Carlos Contreras pravi:

  V Sloveniji je veliko polpismenih. Pa jih to ne ovira, da ne bi svinjali po forumih.

 7. Bount pravi:

  Edbin Tavčar sicer v osnovi ima popolnoma prav, nažalost pa je v zgornjem prispevku govoril preveč v “šifrah”, tako da, razen tistih , ki to zgodbo poznamo že od vsega začetka- pa ne samo iz medijev-
  ga, nažalost, nobeden drugi ne more razumeti kaj želi povedati.
  Je le eden od tistih osamljenih borcev, ki se ga ne razume dobro.

 8. obama pravi:

  Bount pravi:

  3. februar, 2009 ob 10:16
  Edbin Tavčar sicer v osnovi ima popolnoma prav, nažalost pa je v zgornjem prispevku govoril preveč v “šifrah”, tako da, razen tistih , ki to zgodbo poznamo že od vsega začetka- pa ne samo iz medijev-
  ga, nažalost, nobeden drugi ne more razumeti kaj želi povedati.
  Je le eden od tistih osamljenih borcev, ki se ga ne razume dobro.

  šmajser vzet,pa v hosto

 9. Etbin pravi:

  Ej, ta Tavčar je pa res nima vseh čistih! Ni zastonj letel iz 15 služb…Neverjteno kaj tip izjavlja. Tavčar, kar si skuhal, pojej!

 10. Bount pravi:

  Etbin - replikar, ne sodi drugemu, tudi če “misliš” , da imaš prav.
  Kdo pa si, da lahko tako “samozadostno ” trdiš nekaj, kar sploh ni res, oziroma bolje povedano zavestno ali nezavestno ponarejaš podatke tako kot tebi ustreza, to je po tvoji meri!

  Hej, vsi samooklicani despotni zgornji kritiki, umirite vaše hormone, pa mogoče- z Božjo pomočjo- se boste z
  malo truda dokopali do prave Resnice v tej zgodbi!

  Če pa že nimate pojma o čem govorite, za Božjo voljo, vsaj ne bodite “nepošteno” lažnivi in napadalni!

 11. Etbin pravi:

  Brez panike Borut, lahko tako trdim ker dobro poznam zadevo, pa tudi hvala bogu, lahko povem kar mislim. Ti se pa kar sprosti :)

 12. Bount pravi:

  a replikator Etbin: po tvojem pisanju sodeč, se lahko sklepa samo naslednje:
  Etbin Tavčar je velik trn v tvoji peti, in zakaj?
  Zato, ker ti je stopil na rep, mogoče?
  Hej, saj je očitno, da je tako. In vse ostalo se tudi ve, kako je bilo, kajne?
  No, bolje, da se o tebi ne razpišem preveč, ker je očitno, da želiš biti anonimen kritizer!

 13. Etbin pravi:

  Lahko se tudi tako sklepa, a ni prav tako :)) Samo poznam stvari in vem koliko dejanske škode je tip naredil - mislim da se niti sam ne zaveda koliko - da zaradi njegove problematične osebnosti ima probleme cca 200 ljudi.

  Kar razpiši se malo dej, ker me zanima kaj boš ‘povedal…

 14. Bount pravi:

  Etbin- replikar, veš kaj, želim ti lahko in dobro noč!
  Sweet dreams!

 15. Bount pravi:

  Tako so se uresničile trditve predsednika Mednarodnega združenja za Lipico Etbina Tavčarja, ki je pred dnevi obelodanil imena desetih žrebcev z datumi prejema prve in druge vakcine, ki se po podatkih iz literature uporablja za hormonsko kastracijo merjascev in povzroči znižanje ravni testosterona v krvi. Iz VURS so še sporočili, da uporaba nedovoljene vakcine (vakcina ni registrirana v EU), za katero je dr. Marc še pred nekaj dnevi odločno zatrjeval, da je ni uporabljal, nima vzročne zveze s poginom dveh elitnih žrebcev konec lanskega novembra.

  Kot nam je povedal Etbin Tavčar, naj bi improvac skupaj s strokovnim navodilom za aplikacijo (40 mililitrov) dr. Marcu predal sam direktor Kobilarne Piber dr. Max Dobretsberger, kar je tudi nekajkrat javno priznal. Iz lipiške kobilarne so včeraj pozno popoldne sporočili, da je strokovni vodja kobilarne prevzel odgovornost za cepljenje desetih plemenskih žrebcev, da je zadevo sam pojasnil veterinarjem in da bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek. “Po nesporni potrditvi, da pojav kolike ni v nikakršni povezavi z zdravljenjem proti virusnemu arteritisu, sem sam prevzel objektivno odgovornost za izvedeno zdravljenje desetih žrebcev. Tem žrebcem ni bila povzročena nikakršna škoda, ne biološka ne fiziološka, pač pa nasprotno, prihranjena jim je bila kastracija. Prepričan sem, da bo omenjen način zdravljenja kmalu postal regularna praksa tudi v Sloveniji,” je v svojem zagovoru med drugim dejal dr. Marko Marc.

Komentiraj