Serie A 21. krog

29. januar 2009 ob 20:29 | Luka Lukič |

V sredinih tekmah 21. kroga Serie a so bili na petih tekmah uspešni domači, dve sta se končali v korist gostov tri tekme pa so se končale neodločeno. Presenečenje kroga so pripravili nogometaši Udineseja, ki so po nizu slabih predstav tokrat doma premagali Juventus. Inter je tako z zmago na 0:2 pri Catanii povečal prednost na lestvici na 6 točk. Milan je doma proti Genoi remiziral z 1:1. Doma sta bili z 2:1 uspešni Fiorentina (proti Napoliju) in Roma (proti Palermu). Po daljšem času pa so se treh točk veselili tudi nogometaši Sampdorie, ki so s 3:1 premagali Lazio. Cagliari je doma z 1:0 premagal Sieno, medtem ko je Bologna v Bergamu z 0:1 premagala Atalanto. Chievo in Lecce sta se razšla z izzidom 1:1, Torino in Reggina pa z 0:0.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 21 15 4 2 36:16 49
Juventus 21 13 4 4 34:16 43
Milan 21 12 5 4 36:22 41
Genoa 21 10 7 4 31:19 37
Roma 21 11 3 7 31:26 36
Fiorentina 21 11 2 8 28:19 35
Napoli 21 10 3 8 28:23 33
Palermo 21 10 2 9 30:27 32
Cagliari 21 9 4 8 27:23 31
Lazio 21 9 4 8 32:32 31
Atalanta 21 8 3 10 25:25 27
Udinese 21 7 5 9 30:33 26
Catania 21 7 5 9 20:26 26
Siena 21 7 4 10 15:20 25
Sampdoria 21 6 5 10 19:25 23
Bologna 21 5 7 9 24:34 22
Lecce 21 3 10 8 20:31 19
Torino 21 4 6 11 21:36 18
Chievo 21 4 5 12 14:31 18
Reggina 21 3 5 13 17:38 14

Stara dama padla na Friuliju
Udinese, ki je v zadnjih 10 srečanjih osvojil borni dve točki je tokrat doma pričakal Juventus. Zaradi slabe forme domačih je Juventus kljub dolgemu seznamu poškodb veljal za favorita na tem srečanju. Ranieri je na dolg seznam poškodb pred tem srečanjem lahko dodal še Del Piera in Zanettija, vrnila pa sta se Trezeguet in Iaquinta. V napad je Ranieri na začetku poslal Giovinca in Amaurija. Na drugi strani je imel Marino na voljo razen suspendiranega Lukoviča popolno postavo. Proti pričakovanjem pa je bil Udinese celotno srečanje boljši in agresivnejši nasprotnik. Po nekaj polpriložnostih pa sta Di Natale in Quagliarella izkoristila protinapad. Di Natale je poslal uporaben predložek, Quagliarella pa je iz težkega položaja z natančnim strelom matiral Buffona. V drugem polčasu se dinamika srečanja ni spremenila. Udinese je še naprej prevladoval na igrišču in v 74. minuti je boljšo igro domačih z drugim zadetkom kronal Di Natale. Juventus je tri minute kasneje zaostanek zmanjšal, ko je iz bele točke Handanoviča premagal Vincenzo Iaquinta, ki je v igro vstopil v drugem polčasu. Kljub temu Stara dama ni resneje ogrozila prednost Udineseja tako da so se na koncu domači veselili prvih treh točk po 10 srečanjih.

Milito očrnil Beckhamov impresiven nastop
Po treh bledih predstavah je David Beckham na domačem srečanju Milana proti Genoi delno upravičil medijsko pozornost. V zanimivem in dinamičnem srečanju je anglež že v uvodnih minutah z močnim strelom od daleč ogrel dlani vratarja Genoe Rubinha. Naslednji nevaren poskus je sprožil Pirlo, ki pa je iz prostega strela zadel vratnico. Milan je boljšo predstavo v prvem polčasu kronal z zadetkom, ki ga je dosegel prav David Beckham. Becks je Rubinha matiral z mojstrskim prostim strelom in popeljal Milan v vodstvo. V prvem polčasu je najbližje zadetku za Genoo prišel Tiago, ki je s prostim strelom nevarno ogrozil vrata Abbiatija. V drugem polčasu sta blestela oba vratarja. Abbiati je dvakrat rešil Milanovo prednost. Na drugi strani pa je Rubinha pošteno ogrel Ronaldinho, ki je v igro vstopil v drugem polčasu. Tri minute pred koncem pa je Genoo pred porazom rešil Diego Milito, ki je izkoristil napako obrambe Milana za končnih 1:1. Milan je s tem remijem povečal zaostanek za vodilnim Interjem na osem točk, medtem ko Genoa ostaja na visokem četrtem mestu.

Montolivo priskrbel Violi zmago nad Napolijem
Fiorentina se je pred domačimi gledalci pomerila s konkurentom za četrto mesto Napolijem. Fiorentina je skušala prekiniti niz treh zaporednih zmag, medtem ko Napoli beleži prav tako negativen niz na gostujočih tekmah. Dodatno težavo je Edyu Reji predstavljala poškodba prvega vratarja Iezza, ki se mu je ob koncu polčasa na seznamu poškodovanih pridružil še drugi vratar Gianello. Fiorentina je v prvem polčasu igrala bolje in napadalneje, vendar do zadetka niso prišli. Še najbližje zadetku je bil Santana, ki se je znašel sam pred vratarjem Napolija vendar je bil slednji uspešnejši. V drugem polčasu pa je najprej Santana v 47. minuti popeljal Fiorentino v vodstvo. Le dve minuti kasneje se je osmešil vratar Fiorentine Frey, ki je predložek Vitaleja nespretno pospravil v lastno mrežo. Zadetek je Napoliju dal motivacijo za napadalno igro, vendar je Frey v nadaljevanju ostal nepremagan. Na drugi strani pa je Ricardo Montolifo po lepem prodoru zadel ob nespretnem posredovanju Sepeja za končnih 2:1, ki drži Fiorentino v konkurenci za četrto mesto, medtem ko je Napoli trenutno sedmi.

Inter kljub igralcu manj uspešen v Catanii
Inter je gostoval pri Catanii, tokrat brez Mourinha na klopi, v prvo postavo pa sta se vrnila Cruz in Ibrahimovič. V uvodnih minutah so gostje zaigrali agresivno in povedli v 5. minuti, ko je predložek Cruza z glavo v zadetek pretvoril Dejan Stankovič. Catania je odgovorila z zadetkom Paoluccija, ki pa ga je glavni sodnik Rocchi razveljavil zaradi prekrška Morimota v začetku akcije. V 31. minuti je Rocchi pokazal še rdeči karton Muntariju zaradi prekrška na sredini igrišča. Catania je skušala izkoristiti številsko premoč. Najprej je Paolucci zapravil 100 odstotno priložnost, kasneje pa je strel Morimota odbil Cambiasso. V drugem polčasu je Catania nadaljevala s pritiski in Mascara je zadel vratnico. Upe Catanie pa je razblinil Ibrahimovič ki je izkoristil slabo postavljeno obrambo in se znašel sam pred vratarjem domačih ter zadel za končnih 0:2.

Tottijev spektakularen povratek
V Rimu sta se pomerila Roma in Palermo. V prvo postavo domačih se je po poškodbi vrnil Francesco Totti in ponovno pokazal svoj pomen za Spalettijevo ekipo. V 23. minuti je Totti streljal od daleč, njegov strel pa se je odbil od Carrozierija, spremenil smer in končal v mreži Amelie. Palermo je odgovoril v 31. minuti, ko je protinapad po slabi podaji Donija zaključil Edison Cavani. V zadnji minuti prvega polčasa pa se je Totti izkazal še z asistenco. Predložek Tottija je pričakal Brighi, ki je bil v skoku višji od Nocerina in zadel za končnih 2:1. Odprta igra se je nadaljevala v drugem polčasu vendar zadetkov gledalci na Olimpicu niso več videli. Najlepšo priložnost za goste je zapravil Michelidze, ki je zadel vratnico, na drugi strani pa je za domače v protinapadu stoodstotno priložnost zapravi De Rossi.

Sampdoria kaznovala Rossijevo eksperimentiranje
Po debaklu v nedeljo, ko je Lazio doma izgubil proti Cagliariju so navijači Lazia izkazali svoje nezadovoljstvo z vdorom na trening. Trener Lazia Delio Rossi se je tako po dolgem času ponovno znašel pod pritiskom in vpeljal nekaj vprašljivih menjav v prvo enajsterico. Na klopi so tako ostali Rozehnal, Carrizo, Zarate, Foggia. V prvo enajsterico pa so se vrnili Mauri, Cribari in Siviglia. Rossijev eksperiment se ni izšel in Sampdoria je uspešno kaznovala slabo obrambo Lazia že v 13. minuti, ko je predložek Zieglerja v mrežo pospravil Gennaro Delvechio. Lazio je odgovoril v 29. minuti, ko je Rocchi premagal Castelazzija. Prav Rocchi je imel nekaj minut kasneje še eno priložnost, vendar je bil Castelazzi na mestu. V drugem polčasu je Rossi ponovno presenetil in poslal na klop Rocchija in v igro Zarateja. Lazio je v uvodnih minutah prvega polčasa igral napadalno, vendar je slabo obrambno vrsto Lazia Sampdoria kaznovala z zadetkoma Cassana v 51. in Stankevičiusa v 55. minuti. Na voljo so domači imeli še enajstmetrovko, ki pa jo je Muslera ubranil Belluciju. Lazio je po dveh zaporednih visokih porazih v težkem položaju pred domačo tekmo z Milanom in gostovanjem pri Fiorentini.

Bologna slavila v Bergamu
Po visokem porazu proti Milanu so igralci Bologne pripravili manjše presenečenje v Bergamu. Domača Atalanta, ki je v prejšnjem krogu utrpela poraz pri Sieni se je domačim gledalcem skušala odkupiti proti Bologni. Obe ekipi sta odigrali odprto srečanje z lepimi priložnostmi na obeh straneh, edini zadetek pa je v 80. minuti dosegel Sergio Volpi, ki je matiral Coppolo za končnih 0:1.

Cagliari leti visoko
Po prvih šestih tekmah v letošnjem italijanskem prvenstvu je Cagliari izgledal kot najresnejši kandidat za izpad. Vendar so isolani po poraznem štartu dosegli popoln preobrat v sezoni in se s tokratno domačo zmago proti Sieni prebili na visoko deveto mesto. Kljub temu domače srečanje s Sieno ni bil sprehod. Siena je bila vseskozi nevaren nasprotnik, Cagliari pa je reševal razpoložen vratar Lupatelli. Edini zadetek na srečanju je v 37. minuti dosegel Robert Acquafresca, ki je izkoristil zmedo v obrambi Siene. V drugem polčasu je Siena nadaljevala z napadi in priložnostmi a je Lupatelli z izjemnimi obrambami na koncu postal najzaslužnejši za končno zmago z 1:0.

Chievo in Lecce remizirala
V dvoboju za obstanek je Lecce gostoval pri Chievu. V prvem polčasu gledalci zadetkov niso videli. V drugem polčasu pa je najprej Chievo ostal z desetimi igralci, ko je drugi rumeni karton prejel Mandelli. Številsko premoč je izkoristil Lecce z zadetkom Vivasa. V 80. minuti so tudi gostje ostali z desetimi igralci po izključitvi Fabiana. Dve minuti pred koncem pa je točko za Chievo rešil Mantovani za končnih 1:1.

Toro in Reggina brez zadetkov
V drugem derbiju dna lestvice sta se v Torinu pomerila Torino in Reggina. V precej izenačenem prvem polčasu so bližje zadetku bili domači, vendar je Binachi meril nenatančno. Reggina je najlepšo priložnost imela preko Corradija, vendar je bil Sereni na mestu. V drugem polčasu je Dzemaili zatresel vratnico, na drugi strani pa je nenatančno meril Ceravolo. Na koncu sta se obe ekipi razšli brez zadetkov.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj