Komentar - Aleksandar

29. januar 2009 ob 14:49 | Vest |

Bliža se nam Informativa 2009, eden najpomembnejših dogodkov s področja izobraževanja v Sloveniji. Združila bo različne tako slovenske kot tuje izobraževalne ustanove in ponudnike štipendij. Informativa je zanimiva za dijake in študente tudi zaradi velikega števila razstavljavcev. S tem je obiskovalcem omogočen dostop do različnih informacij, potrebnih za njihov nadaljnji študij.
Dijaška organizacija in študentska organizacija Slovenije sta opravila aktivno promocijo med dijaki in študenti. Z dopisi smo pozvali vodstva šol in šolske dijaške skupnosti naj se organizirano udeležijo Informative.
Celotna prireditev bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, Dijaška organizacija Slovenije in Študentska organizacija Slovenije pa bosta imeli razstavni prostor. Za udeležence smo dijaki pripravili razne delavnice, s katerimi bomo popestrili dogajanje; imeli bomo info točko varuha dijakovih pravic, ki bo dijakom priskočil na pomoč, jim svetoval in predstavil njihove pravice. Predstavili bomo Svet DOS, težave, ki ga obdajajo in predvidene reforme v tekočem šolskem letu; nekaj informacij bomo namenili tudi 1. dijaški konferenci, ki bo marca. Prav tako pa bodo udeleženci Informative lahko reševali ankete o nasilju in o prehrani na srednjih šolah. Poseben kotiček bo namenjen rekreaciji, kjer bodo za udeležence pripravljanje razne igre.
Študentska organizacija Slovenije bo pripravila predavanja o pomembnost študentskega organiziranja in delovanju študentskih organizacij. Predstavila bo Strategijo zaposlovanja mladih v družbi znanja preko projektne skupine KAJPAMI.SI ter vsebinska predavanja o sistemu visokega šolstva v Sloveniji, predstavitev bolonjske reforme ter njene najpomembnejše spremembe Pripravljene bodo vsebine, s katerimi bo predstavljen pomen dodatnega neformalnega izobraževanja in pridobivanja izkušenj preko študentskega dela. Dogodek bo priložnost, da obiskovalci rešijo Test zaposljivosti in osebno spoznajo Strategijo zaposlovanja mladih v družbi znanja.
Na koncu pa pozivam vse dijake, študente in ostale radovedne, da se udeležijo Informative 2009, v petek, 30. januarja in v soboto, 31. januarja. Upam, da se vidimo v čim večjem številu.

Aleksandar Spremo

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. cvek pravi:

    Študentski narobe svet ! Bodoči komolčarji, ki se navajajo tistega balkanskega “snađi se”, čim dalj študirati (izčrpavati potrpežljivega delavca ), verižiti, ter čimprej v levi pol politike, ki vse te barabije vseskozi podpira. Kar nekaj jih je teh pristalo v sedanjem sestavu parlamenta. Ti ne bodo nikoli delovali v cilju skupne blaginje, kajti ne vedo, kako se pri-služi denar z delom. Iz te staje so prišli Černjak, Levanič, Juri ml., predsed. kandidat Kranjc, kot nekoč Školjč, Anderlič, kar preveč jih je , da bi jih našteval. V študentskem parlamentu bi se med sabo pobili za položaje in plače, če nebi bilo posegov od zunaj. TAKŠNI SE ZNAJO BORITI DO ZADNJE KAPLJE NAŠE KRVI !

  2. Dvorni pisar z licenco pravi:

    Cvek, se popolnoma strinjam.

  3. VidaCalm pravi:

    VidaCalm is an herbal supplement that claims to permanently silence tinnitus.

Komentiraj