Opečeni brusketi
26. januar 2009 ob 13:55 | Črt Butul |Velikokrat se nam zgodi, da dobimo nenapovedane obiske, še večkrat si zaželimo kakšen drugačen, pisan prigrizek. V posodi za kruh se zmeraj kaj najde, za vsak slučaj imamo v omari tudi toast. Hladilniki so več ali manj polni dobrot. Z lahkoto in malo porabljenega časa pripravimo opečene kruhke, ki jih poljubno obložimo z različnimi živili.
Kruh narežemo na tanke rezine. Po želji natremo s strokom česna in močo pokapljamo z oljčnim oljem. Položimo jih na pekač, spodaj pa damo peki papir, da bo manj pomivanja. Čez oljčno olje posujemo nekaj svežih zelišč, da jim dodamo mediteranski priokus. Za vse sestavine, ki jih za tem položite na kruhke uporabite nekaj domišljije. Nanje naribajte sir, da se bo v pečici lepo stopil, dodajte slane ribje fileje, oljke, rezine paradižnika (ali polovičke češnjevih paradižnikov, ker so veliko bolj aromatični), pršut, koščke klobase, kapere, bučke, …
Kruhki naj bodo čimbolj pisani, da bodo najprej lepi za oči, nato okusni za naše brbončice.
Pekač damo v ogreto pečico na 220 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut.
Dajte domišljiji prosto pot!
Tatjana Butul
26. januar, 2009 ob 15:29
Juhej… :)
26. januar, 2009 ob 18:28
Takšni prispevki na vest.si prav polepšajo stran, dan in prosim še….. Hvala za idejo. Morda že dans probam pa potem povem kako mi bo uspelo. A imate kakšen predlog kakšno vince gre tu zraven….
26. januar, 2009 ob 18:56
@fantic: Najprej hvala. Katero vino gre k tej jedi je odvisno od tega kaj položite na bruskete. Če gledamo na to, da je na brusketah sir, začimbe in še kakšna slana zadeva (oljke, slaniki, kapere,…) bi priporočila kakšno krepostno belo vino. Morda macerirano malvazijo ali aromatičen sauvignon. Tudi kakšna konkretna zvrst bi se lepo prilegla. Za natančnejše “napotke” lahko pišete na email. butul@siol.net
26. januar, 2009 ob 19:02
Ok. Grem pogledat v hladilnik. Meni se zdi da je tam tudi malvazija. Uauuu sem postal lačen.
27. januar, 2009 ob 11:26
fantic
ti pa si en veseljak….
če maš tako zalogo vina, se sploh ne čudim zakaj…:)
27. januar, 2009 ob 12:03
Še en izvrsten recept. Takoj v bookmark!
28. januar, 2009 ob 14:11
Izgled je tak, da bi sedaj kar iz ekrana pojedel. Takšni recepti so zanimivi in predvsem koristni. Hvala v pričakovanju novega.
18. februar, 2009 ob 17:25
ma kako je fiiiiiiinoo!
13. avgust, 2023 ob 11:46
Thanks for finally talking about > Opečeni brusketi — Vest
9. september, 2023 ob 15:38
Fastidious answers in return of this issue with real arguments and explaining all concerning that.
15. september, 2023 ob 2:45
Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your
efforts and I will be waiting for your further post thanks once again.