Opečeni brusketi

26. januar 2009 ob 13:55 | Črt Butul |

Velikokrat se nam zgodi, da dobimo nenapovedane obiske, še večkrat si zaželimo kakšen drugačen, pisan prigrizek. V posodi za kruh se zmeraj kaj najde, za vsak slučaj imamo v omari tudi toast. Hladilniki so več ali manj polni dobrot. Z lahkoto in malo porabljenega časa pripravimo opečene kruhke, ki jih poljubno obložimo z različnimi živili.

brusketa2.jpg

Kruh narežemo na tanke rezine. Po želji natremo s strokom česna in močo pokapljamo z oljčnim oljem. Položimo jih na pekač, spodaj pa damo peki papir, da bo manj pomivanja. Čez oljčno olje posujemo nekaj svežih zelišč, da jim dodamo mediteranski priokus. Za vse sestavine, ki jih za tem položite na kruhke uporabite nekaj domišljije. Nanje naribajte sir, da se bo v pečici lepo stopil, dodajte slane ribje fileje, oljke, rezine paradižnika (ali polovičke češnjevih paradižnikov, ker so veliko bolj aromatični), pršut, koščke klobase, kapere, bučke, …

Kruhki naj bodo čimbolj pisani, da bodo najprej lepi za oči, nato okusni za naše brbončice.
Pekač damo v ogreto pečico na 220 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut.

brusketa1.jpg

Dajte domišljiji prosto pot!

Tatjana Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. geiger pravi:

    Juhej… :)

  2. fantic pravi:

    Takšni prispevki na vest.si prav polepšajo stran, dan in prosim še….. Hvala za idejo. Morda že dans probam pa potem povem kako mi bo uspelo. A imate kakšen predlog kakšno vince gre tu zraven….

  3. Tatjana Butul pravi:

    @fantic: Najprej hvala. Katero vino gre k tej jedi je odvisno od tega kaj položite na bruskete. Če gledamo na to, da je na brusketah sir, začimbe in še kakšna slana zadeva (oljke, slaniki, kapere,…) bi priporočila kakšno krepostno belo vino. Morda macerirano malvazijo ali aromatičen sauvignon. Tudi kakšna konkretna zvrst bi se lepo prilegla. Za natančnejše “napotke” lahko pišete na email. butul@siol.net

  4. fantic pravi:

    Ok. Grem pogledat v hladilnik. Meni se zdi da je tam tudi malvazija. Uauuu sem postal lačen.

  5. luka pravi:

    fantic

    ti pa si en veseljak….

    če maš tako zalogo vina, se sploh ne čudim zakaj…:)

  6. fister pravi:

    Še en izvrsten recept. Takoj v bookmark!

  7. gurman pravi:

    Izgled je tak, da bi sedaj kar iz ekrana pojedel. Takšni recepti so zanimivi in predvsem koristni. Hvala v pričakovanju novega.

  8. maja pravi:

    ma kako je fiiiiiiinoo!

  9. migliori app di incontri per persone mature lgbt pravi:

    Thanks for finally talking about > Opečeni brusketi — Vest

  10. is polydating geschikt voor mij pravi:

    Fastidious answers in return of this issue with real arguments and explaining all concerning that.

  11. pros and cons of using tiny 4k pravi:

    Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your
    efforts and I will be waiting for your further post thanks once again.

Komentiraj