Komentar - Darko

14. januar 2009 ob 14:58 | Vest |

Nedostojna oblika zastraševanja

Niti teden ni minil, ko smo v društvu Liberalna akademija osupli ugotavljali, da bivši premier Janez Janša napoveduje tožbo proti dr. Slavku Ziherlu zaradi povsem benigne osebne politične ocene. Zdaj napoveduje tožbo še proti kolumnistu in socialnemu psihologu dr. Vladu Miheljaku. Ironija je, da pisec v inkriminirani kolumni, med drugim, komentira nesmiselno tožbo proti dr. Slavku Ziherlu in še zapiše: »Morda bi veljalo začeti pod Ziherlovo izjavo zbirati podpise vseh, ki se z njo strinjajo, pa naj vse toži. Sam se takoj podpišem.«
Grožnja dr. Miheljaku odpira novo poglavje v razumevanju Janševih zastraševalnih manevrov. Ne le, da nekdanji premier odreka svobodo izražanja, ne le da dokazuje, kako slabo prenaša drugačno mnenje! Po svoje ta grožnja »post festum« legitimira njegovo strast do medijev, za katero je že 571 novinarjev ugotavljalo, da se je končala z nedopustnim pritiskom nanje. Vsaka nova tožba vnovič dokazuje, kako na mestu so bila vsa podobna svarila in kako, žal, nekateri mediji še danes ječijo pod škornjem resnice tistih, ki poznajo samo eno resnico. Janševi postopki so nedostojna in absurdna oblika zastraševanja v situaciji, ko bi vsak drug politik uveljavljal pravico do popravka v časopisu, če se z neko trditvijo ne bi strinjal. Toda osnovni smisel grožnje s tožbo ni v ugotavljanju resničnega stanja, temveč v želji po enodimenzionalnem javnem mnenju, ustvarjenem s pritiski na posameznike. V Liberalni akademiji menimo, da je to demokracija po meri Janeza Janše.

Predsednik Liberalne akademije
Darko Štrajn

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 59 x komentirano
  1. Farad pravi:

    Buu!!!

  2. obama pravi:

    da bi vas oskubil vsaj za 100 jurjev…svečeniki partijski

  3. unexpected pravi:

    …ma dej no, dosadni ste ratal z blatenjem - vsi samooklicani liberalci ste pa itak hohštaplerska beda, ki samo sere in udriha nepretrgoma… samo srati znate neprenehoma.. janca gor - janca dol - janca levo - janca desno - janca toži - janca užaljen - janca slab - janca dober - janca zafural - janca povzdignil - janca z jajci - janca brez jajc - janca - janca - janca - janca….

    …pozabljate pa da je janca tako kot vsi — janca z našga klanca…..

    …hočem povedati da miheljakov v svoji kolumni danes lepo nazorno pove srž problema: “…V bivši Jugoslaviji smo nenehno zbirali podpise za tiste, ki so prišli v konflikt z oblastjo. Vedno smo s prezirom pisali o institutu verbalnega delikta. Enkrat v zvezi s Šešljem, drugič s Šeksom, tretjič v zvezi s Parago in najbolj glasno in množično seveda z Janšo. In glej čudo. Ko so se stvari obrnile, ko so se dokopali do politične moči, so vsi našteti imeli težave z razumevanjem in toleriranjem svobode izražanja drugih. Tudi tistih, ki so pred tem zastavljali svojo besedo zanje.”

    In to zgoraj napisano je srž vsega problema… Tako pridemo do vprašanja o vzroku delovanja jance, z drugimi besedami — kako je bil janca motiviran pred osamosvojitvijo:

    1. varianta: janca s klanca se je zavedal že v prejšnjem sistemu kako mora delovati ko pride na oblast - tako do svojih nasprotnikov, novinarjev, vseh po vrsti; njegova domoljubna čustva, pečanje s cerkvijo sta le orodji s katerimi naj bi vladal… (ta varianta mu ni v opravičilo)

    2. varianta: janca s klanca se ni zavedal samega sebe v prihodnje “vladarja”, ker “kar ne doživiš prej si ne moreš predstavljati…” (ta varianta ga opravičuje, saj je človek)

    …torej, odločiti se morate med dvema zgornjima variantama, morate pa vedeti, da so zamere, podtikanja, zablode in vsa dosedanja politična sranja pripeljala tako daleč, da je navkljub dvema variantama, ki sem jih podal “katarzično samoočiščenje” jance totalna utopija… in konstrukt :) :) :) :) :)

  4. Bellisima pravi:

    Guneksperktet, kot prvo -Hvala lepa nikoli ne bi smela in tudi ne traja večno; kot drugo -Evolucija te je povozila;

  5. unexpected pravi:

    …tebe pa pravospis ;)

  6. unexpected1 pravi:

    Res ga serjem…ponovno sem prebral to kar sem napisal…pa ničesar ne razumem!

  7. KGB GO HOME pravi:

    Pa koji je kurec ta janca, da mate kvazi liberalci tolk dela z njim.A niste rekl, da on nč ne pomen kle v tej kloaki.Z nekom, ki je tko nepomemben se jest v vašem primeru sploh nebi ukvarjal.Ali pač?Štrajn je pa itak vedno pationičarski kompleks gojil do “jance z balance”.Kolk bi prav prišel en Puč-nik :),da bi mal tole bagro zlustriral.

  8. unexpected pravi:

    ej tole pa ni bilo fer od vesti.. kako to da se nekdo podpisuje z mojim nick - om??? tega nisem napisal jaz (ob 16:23)!!!! zakaj na vesti to delate?? morda ne razumete kaj sem napisal ali kako??? ste vzeli zadevo preveč uizi in ne štekate sporočila????

    ČE JE TAKO DA NE ŠTEKATE IN STE MI ZARADI TEGA V MOJEM IMENU NAPISALI KOMENTAR STE NAVADNI PIZDUNI!!!!!!!!

  9. keks pravi:

    a ste se pokakali?

  10. unexpected pravi:

    Spoštovani Denis Sarkić,

    ZAKAJ SE LAHKO NA VESTI DRUGA OSEBA (OB 16:23) PODPISUJE Z MOJIM NICK - OM?

    Prosim za odgovor.

    Hvala.

  11. unexpected pravi:

    Spoštovani Denis Sarkić,

    ZAKAJ SE LAHKO NA VESTI DRUGA OSEBA (ob 16:23 v prispevku “Komentar - Darko”) PODPISUJE Z MOJIM NICK - OM?

    Prosim za odgovor.

    Lepa hvala.

  12. joze pravi:

    ŠOKANTNO: Prva zloraba interneta na svetu! Povsem nepričakovano so žrtve predvsem nedolžni!

  13. keks pravi:

    ma podpiši se z imenom in priimkom, kaj se buniš

    tako imaš vsaj pravno podlago

  14. neemocije pravi:

    Še en komunist , ki se dela “liberalec”
    Buuuuuuuuuu!

  15. Denis Sarkić pravi:

    Rešitev za krajo nickov je žal le podpisovanje s svojim lastnim imenom in priimkom. Kršitelje zlahka najdemo in sankcioniramo!

    Lep pozdrav.

  16. keks pravi:

    tako je, vidite sej DS zna tut kej prava, mogoče mu pa še kaj prov pride

    ahaha

  17. keks pravi:

    edit: tako je, vidite sej DS zna tut kej prava, mogoče mu pa še kdaj prov pride

    ahaha

  18. unexpected pravi:

    …me veseli da je novica razveselila točno tiste za katere sem menil da imajo prste vmes…

  19. unexpected pravi:

    Denis Sarkić,

    hvala za odgovor, vendar po logiki je sklepati, da moj email naslov - katerega se vpiše pri komentarju poznate le vi na vesti — kar pomeni, da je iz vaših logov prišla informacija do nekatere osebe, ki je to zlorabila… mar ne???!!! In najdete lahko v obeh primerih tistega, ki zlorablja moj nick, mar ne???!!!

    …pa da ne bo sedaj hude krvi naj vam kar lepo mirno povem, da mi je čisto vseeno če boste še naprej uporabljali moj nickname za potešitev svojih želja oziroma tudi če ne boste preganjali tistega, ki je to storil, ker s tem se le kaže nivo resnosti web pagea!!!

    lep dan želim

  20. keks pravi:

    “”…me veseli da je novica razveselila točno tiste za katere sem menil da imajo prste vmes…”"”

    se upaš povedati kdo naj bi to bil in gremo preverit IP-je?

  21. dyboc pravi:

    @unexpected

    ampak kar ti narobe predvidevas je, da ob objavi nicka skupaj z emailom ta nick registriras oz. “zakupis”, tako da ne more tega nicka uporabljati nihce drug. v tem se motis - ker to ni forum, stevilo identicnih nickov ni omejeno, kar se wordpressa tice, lahko vsi uporabljajo nick unexpected ali pa denis sarkić ali janez jansa ali karkoli cetrtega. res je, da so vsi emaili v bazi sicer vidni, a kdo bo tisti, ki bo odlocal, kateri uporabnik je upravicen do dolocenega nicka ?

  22. kvikl cvikl pravi:

    fajn in kredibilno bi bilo,da bi se čelniki Liberalne Polomije v znak protesta pred parlamentov recimo sprehodili nagi s transparenti…

  23. SDS pravi:

    V SDS trdimo… v naši stranki ni “enoumja”.

    V SDS vlada … BREZUMJE !

  24. unexpected pravi:

    dyboc pravi:
    14. januar, 2009 ob 20:27

    “vsi emaili v bazi sicer vidni, a kdo bo tisti, ki bo odlocal, kateri uporabnik je upravicen do dolocenega nicka?”

    ..pa sej se da prirediti - saj nekateri drugi page-i imajo tako, da ne moreš objavit z istim nickom, pa še opozorijo te na način: “uporabniško ime že obstaja”…

    torej???

  25. unexpected pravi:

    …torej software serverja sam določa… ni potrebno človeka za to! glede na to da nisem nekakšen rač mojster se pa opravičujem če sem nekatere izraze narobe uporabil…

  26. Matjaž pravi:

    Kaj ko bi se prenehali ubadati z imeni in z levico ter desnico?!? Sedaj imamo v SLO 2 piramidi. Ena je postavljena levo,druga spet desno od sredine. Besedne zveze in vzvodi ki jih uporabljata obe so povsem enaki. Bora bi rekel: “princip je isti,sve su ostalo nianse”!!! Ko je ena od teh piramid tudi uradno na oblasti,se pač okoriščajo najprej tisti na vrhu in tako počasi navzdol…
    Mi,ki pa nismo del temeljev teh dveh struktur in živimo malo po svoje,nam je v bistvu fucking vseeno,kdo bo vladal,ker koristi itak ne bomo imeli ne od ta levih ne od ta desnih!!! Edino kaj nam preostane,da na vsake 4 leta poskrbimo,da v vodstvo pride vsakič druga piramida. Tako se lovke ene ne bojo mogle preveč razširiti in posledično je manj tveganja,da ga kateri predolgo in preveč zaserjejo in zasmradijo!
    Janša=Pahor=Golubič=Rop=Kresal(njo bi kresnil,tko btw…)=Vizjak=Erjavec=Rupel=Pivovarna Laško=Istrabenz=Delo=…
    O vseh spornih vprašanjih bi se bilo treba posvetovati z otroci od 5.-7. leta starosti in življenje vseh bi bilo slajše v tej naši kokoški!!! ;)
    Lep pozdrav iz Prekmurja!

    Matjaž

  27. Matjaž pravi:

    Over and Out!!! :)))

  28. Tolsti pravi:

    Tudi SDS je morala po sodnem nalogu cenzurirati članek na svoji spletni strani.
    Civilna tožba pa NIKAKOR ne more biti sredstvo zastrahovanja.

  29. dyboc pravi:

    @unexpected

    katera stran naprimer ?

  30. francka pravi:

    Štrajnova glavna vrednota je laž.Podpira lažne in predvsem nedokazane trditve,ne,da bi poiskušal s protiargumenti.Če Ziherl trdi,da je Janša ogrožal občečloveške vrednote bi bilo pošteno,da argumentira in dokaže kaj je ogrožal.Ne tega ne stori in Štrajn tudi ne.Štrajn tudi pravi,da naj Janša zahteva poppravek v Dnevniku,kjer je Miheljak napisal kolumno in Janšo obtožil vse mogoče.Kot mi je znano časopis Dnevnik tega ni dovolil.Dobro se spominjam Štrajnovega govorjenja v predvolilni oddaji na TV,ko je govoril,da je potrebno Janšo spraviti z oblasti,ker je v Sloveniji totalitarna oblast in vlada velik strah.Ob tem je dejal,da so na Hrvaškem s totalitarizmom končali,ker je Tudžman umrl,Janša pa je še dovolj mlad.Iz njegove izjave je bilo implicitno zaznati,da bi bilo za Slovenijo najbolje,da Janša izgine,morda celo umre.Človek je lahko samo zgrožen nad izjavami liberalca Darka,ki ne prenese drugačnega mišljenja,kot ga ponuja njegova iz proračuna plačana Liberalna akademija.Gospodje iz te akademije nas nenehno podučujejo o demokraciji in človeških pravicah,in,da je le njihovo mnenje pravo in da tisti,ki drugače razmišlja je sovražnik,ki ga je potrebno uničiti in mu onemogočiti celo pravico,da bi na obtožbe odgovarjal,oz.se branil,če misli,da so laži.In to naj bi bili naši liberalci.

  31. Mirjana pravi:

    Matjaž :))…O vseh spornih vprašanjih bi se bilo treba posvetovati z otroci od 5.-7. leta starosti in življenje vseh bi bilo slajše v tej naši kokoški!!! ;)…pa še res je:))

  32. uničevalec rdečuhov pravi:

    ŠTRAJNIN LAŽNA LIBERALNA AKADEMIJA, NOVI BOLJŠEVISTIČNI CENTRALNI SEKRET IN KLIKA PREŽIVELIH BOLJŠEVIKOV, KI NARAVNOST POZIVA K LINČU IN FIZIČNIH LIKVIDACIJAH VSEH IN VSAKOGAR, KI SE POSTAVI V BRAN SLOVENSKIM DEMOKRATOM.mISLIM, DA JE NASTOPIL ČAS, DA SE TE BOLJŠEVISTIČNE SVOJATE REŠIMO ZA VSE ČASE. REŠITVE SO JASNE.

  33. MarkoNi pravi:

    Samo res, zakaj Janša ni zahteval objave popravka in tam oznanil svojo resnico?

  34. obama pravi:

    MarkoNi pravi:

    15. januar, 2009 ob 9:46
    Samo res, zakaj Janša ni zahteval objave popravka in tam oznanil svojo resnico?

    je zahteval,pa so mu zahtevo na Dnevniku demokratično odklonili…

  35. Marko pravi:

    Kaj ni tale neki piarovec Sistemske tehnike?

  36. Marko pravi:

    Mislim, Darko Štrajn, ne Obama Hussein.

  37. medek pravi:

    Če je Janša Gargamel, sem jaz verjetno tisti nergaški Smrk :)

    A je Gargamel Smrketo drapnu? In jo supersajznu v Urško?

  38. unexpected pravi:

    dyboc pravi:
    15. januar, 2009 ob 0:35

    …lani npr. sem poskušal oddati koment miroljubne narave na index.hr, vendar sem si izgleda izbral nick ki že obstaja, stran me je opozorila, tako da če bi hotel oddati komentar, b si moral izbrati drugo uporabniško ime…

  39. Fatamorgana iz JebiDola pravi:

    Darko se boji svoje sence … Naj ga bo strah …

  40. Igor Đukanović pravi:

    test

  41. Igor Đukanović pravi:

    A torej je vsaj v tem primeru le tožba in ne že kar kazenska ovadba. Hvala bogu. Čeprav me ne bi čudilo, …

  42. dostmam pravi:

    Ideja, da je dovoljeno pisati o komerkoli kar ga je volja, češ da je to demokracija, je popolnoma zgrešena. Potrebujemo zakonodajo, ki bo nas bo varovala pred medijskim blatenjem. Sedaj žrtvam ostaja, sploh če nimajo dostopa do medijev, edina možnost prepričevanje mimoidočih na Prešercu, da objavljeno ne drži. Pa naj gre to za Janšino domnevno podkupnino pri Patrijah, ki jih do sedaj še nihče ni dokazal ali pa dogodek, ki še danes ni pojasnjen…soočenje Bavčarja in Ruparja na TV ob legendarnem Puckovem prebegu v LDS. Rupar je trdil, da so mu za glas ponujali 200.000 DEM, Bavčar pa je izustil le “Lažete!”. Epilog je približno tak…nekdo se je svinjsko zlagal, vmesne opcije ni, po vseh teh letih pa še danes ne vemo kdo. Ali moramo res vsa taka sranja požreti? Predlagam, da se sprejme zakonodaja, po kateri mora biti vsaka trditev, ki potencialno maže ugled nekoga v javnosti dokazana, sicer sledi visoka odškodnina. Pa da vidimo… Samo ne mi govorit o raziskovalnem novinarstvu…

  43. Igor Đukanović pravi:

    Dostmam, tudi jaz imam dosti “raziskovalnega” novinarstva, a ne tožim. Takrat, ko so si me privoščili, sem se potegoval za politični položaj in sem nekaj histerije vzel v zakup. Strinjam pa se, da imajo posamezniki - nepolitiki pravico tožiti politike, ki blebečejo neumnosti, laži in sovražni govor.

  44. dostmam pravi:

    Igor Đukanović, simpatična mi je vaša “moška drža” z visokim pragom vnaprej vkalkulirane bolečine, ki je bivši premier naj ne bi imel. Sissy pač… Komentator dneva pa je stvari grobo zmanipuliral v smislu, da se Janša zateka na sodišče zato, da bi uveljavil (svoje lastno) enoumje v Deželi. Sam tožbo tu vidim predvsem kot možnost oprati svoje dobro ime, popravek v časopisu pa po vsebini enačim s pozivom po opravičilu Ziherla in Miheljaka Janši, kar sta, mislim, oba gladko zavrnila. Poleg tega, kje piše, da bo Janša na sodišču zmagal? Če bo, je bila pač tožba upravičena…
    Sam takšno prakso zagovarjam, celo zaostril bi jo, ker verjamem, da bi se v veliki meri znebili zamegljevanja pomembnih vsebin v predvolilnih časih in obračanja pozornosti javnosti od pomembnih vsebin k marginalnim.
    Le zakaj so mediji v ZDA tako previdni pri objavah? Zaradi profesionalnosti? Predvsem jih je strah bankrota na sodišču!

  45. rukar pravi:

    ŠTRAJN , nehaj ti pa tvoja strpnost in zastraševanje !? Z kumrovškimi bikoni se ne da postopati drugače kot če ga za laži tožiš ali pa ga udariš po gobcu, to slednje hitreje deluje !

  46. uničevalec rdečuhov pravi:

    Štrajn,tipična , karakteristična in usmiljenja vredna boljševistična podgana, ki že bo videzu-odvratnosti sodi med tipične azijatske retarirance in ne zasluži nobene , vredne in resne obravnave.>Usmiljenja vredni možganski pohabljenec z prirojenim sovraštvom , do demokratov in svobodomiselnih ljudi.

  47. Pikec pravi:

    Darko Štrajn me spominja na dojenčka: sedi na kahli, gleda te v oči in - serje!

  48. Pikec pravi:

    Kaktus, ali se tako sramuješ našega vrlega Darka, da se nočeš oglasiti?

  49. Udarnik pravi:

    Dragi Kaktus, če te je kaj v hlačah, dokaži Pikcu, da si tudi ti na pravistrani!

  50. kaktus pravi:

    Udarnik in pikec ali naj zaradi vaju slečem hlače ? Darkec zeva na sliko ko da se je ravnokar iztrebil.
    Ugotovitev je pravilna, si pa opazovalec od hudiča !

  51. kaktus pravi:

    Udarnik in pikec ali naj zaradi vaju slečem hlače ? DARKEC zeva na sliki kot, da se je pravkar iztrebil.
    To je tisto vidno, kaj pa nedelujoči desni možganski reženj, če se tehnično izrazim, da ima vrezan levi navoj, to so pa znali napraviti samo na ” FDV”-ju in Kumrovcu .
    NE PROVOCIRAJTA ŽLEHTNOBE !

  52. uničevalec rdečuhov pravi:

    štrajn in njegova liberalno podganja druščina v teh mrzlih januarskih časih išče topli domek, najraje na fužinama , U mostama in seveda pri ljubem majhnemu pasjeglavcu, ki še vedno sliši na komunjarsko ime tovariš -nadudbovski zmene in siva podgana..Menda ima ta podganatr na razpolago na dvorišču ukradene vile kar dva izpraznjena pesjaka-za vsak primer.

  53. Udarnik pravi:

    Uničevalcu rdečuhov!

    Vprašanje za 1.000.000,00 eUR:

    Kdo in zakaj je v resnici izdal Pohorski bataljon?
    Če ne veste, vprašajte Štrajna.

  54. aja pravi:

    unexpected1 pravi

    ZAKAJ SE LAHKO NA VESTI DRUGA OSEBA (OB 16:23) PODPISUJE Z MOJIM NICK - OM

    idiot, nauči se brat!

  55. cvek pravi:

    Madonca, šele sedaj sem malo bolj pozorno pogledal. Darko na gornji sliki res nekam čudno zeva pa tudi oči ima izbuljene, nekaj se mu res dogaja v njegovem zaledju, to polje je pa nevidno!?

  56. Opazovalec pravi:

    Upam, da bo tudi Štrajna presednik republike odlikoval z najvišjim državnim odlokovanjem.

    Če ga je prejela Spomenka Hribar, potem si ga zasluži tudi Štrajn.

    Pri mešanju ljubljanske megle ne zaostaja za sociologinjo.

    Vsi enaki, vsi enakopravni.

  57. Pikec pravi:

    Mene je pa strah raznih Ziherlov in Miheljakov.

  58. RADOVEDNEŽ pravi:

    Štrajn, pojasni mi, zaboga, kaj je dostojna oblika zastraševanja.

    Morda te neumnosti, ki nam jih prodajaš in ostajaš živ?

  59. Dvorni pisar z licenco pravi:

    Kuge, lakote in rdečih filozofov reši nas, o Gospod.

Komentiraj