Serie A 18. krog

13. januar 2009 ob 5:54 | Luka Lukič |

Po novoletnem premoru se je Serie A nadaljevala s štirimi zmagami domačih, prav toliko remiji in dvema zmagama gostov. Derbi kroga sta odigrala Roma in Milan, ki se je končal neodločeno z dvema zadetkoma v vsaki mreži. Vodilnemu Interju je spodrsnilo doma proti Cagliariju z 1:1, kar so izkoristili pri Juventusu in so z domačo zmago z 1:0 proti Sieni zmanjšali zaostanek za Interjem na 4 točke. Presenečenje kroga so pripravili igralci Lecceja, ki na gostovanju pri Fiorentini pobrali poln izkupiček z 1:2. V gosteh je bil uspešen tudi Lazio, ki je s hat trickom Pandeva premagal Reggino z 2:3. Napoli je doma z 1:0 premagal Catanio, Palermo s 3:2 Atalanto, Genoa pa s 3:0 Torino. Tekmi Bologna : Chievo in Sampdoria Udinese sta se končali z 1:1.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 18 13 4 1 32:13 43
Juventus 18 12 3 3 31:13 39
Milan 18 11 3 4 30:20 34
Napoli 18 10 3 5 26:16 33
Genoa 18 9 5 4 27:17 32
Fiorentina 18 10 2 6 26:16 32
Lazio 18 9 3 6 29:24 30
Palermo 18 8 2 8 24:23 26
Catania 18 7 4 7 18:21 25
Atalanta 18 7 3 8 23:22 24
Roma 17 7 3 7 24:25 24
Udinese 18 6 5 7 26:27 23
Cagliari 18 6 4 8 20:22 22
Sampdoria 17 5 5 7 16:19 20
Siena 18 5 4 9 13:19 19
Lecce 18 3 8 7 16:25 17
Bologna 18 3 7 8 20:29 16
Torino 18 4 4 10 18:32 15
Reggina 18 3 4 11 17:36 13
Chievo 18 2 4 12 10:29 10

Pato in Vučinič dvakrat v polno na Olimpicu
Večerni derbi med Romo in Milanom je bil deležen še večje medijske pozornosti zaradi debija Davida Beckhama v dresu Milana. Da je Beckham marketinško izvrstna poteza, potrjujejo malodane nešteta poročila s prvih treningov, prijateljske tekme s HSV, ipd. No Becks pozornosti s svojo igro v prvi uradni tekmi za Milan ni upravičil. Je pa zato bil bolj razpoložen Alexndre Pato, ki je na srečanju blestel in s svojimi prodori povzročal veliko dela branilcem Rome. Milan je sicer imel v prvem polčasu žogo več v posesti, nevarnejši pa so bili iz protinapadov nogometaši Rome. V 22. minuti se je tako Mirko Vučinič po odlični podaji Riiseja prvič vpisal med strelce. V drugem polčasu pa je takoj na začetku zablestel Pato. Najprej je v 48. minuti brez težav zatresel mrežo Donija po odličnem predložku Kakaja. Pet minut kasneje pa je Pato še sam prodrl po levi strani in z natančnim strelom še drugič premagal Donija. Roma je na vodstvo Milana odgovorila z ofenzivnejšo Igro, potem ko je Spaletti v igro poslal Pizzara. V 72. minuti je Vučinič kronal napad Rome z natančnim strelom z glavo za končnih 2:2. Beckhama je v 80 minutah igre (potem ga je zamenjal Flamini) poslal nekaj nenatančnih predložkov in sprožil en ne preveč nevaren strel v okvir.

Cagliari odnesel točko s San Sira
Na San Siru sta se pomerila Inter in Cagliari. Inter je v srečanje krenil brez Maicona in Stankoviča, pa tudi brez Adriana in Ballotellija. V prvem polčasu so gledalci gledali precej zadržan nogomet, ki se je odvijal večinoma na sredini igrišča. Dobro postavljeni nogometaši gostov so favorizirani Inter le redkokdaj spustili do priložnosti. V drugem polčasu je Inter krenil ofenzivneje, kar se je Mourinhovim varovancem maščevalo v 65. minuti. Ponesrečena podaja s peto Ibrahimoviča v napadu je dala priložnost Cagliariju za hiter protinapad iz katerega je Acquafresca popeljal goste v vodstvo, potem ko se je znašel sam pred Juliom Cesarjem. Zadetek je gostom dal krila, ki so še dvakrat nevarno zapretili. V 77. minuti je Hernan Crespo prodrl po levi strani in z natančnim predložkom serviral Ibrahimoviču zadetek za 1:1. Zadetek je Interju dal motivacije za pritisk, vendar je ofenzivna igra pustila prostor za protinapade gostov, kjer pa se je osmešil Acquafresca, ko je zgrešil prazen gol. Za inter je zadetku najbližje prišel Muntari, ki pa je iz ugodnega položaja zadel zunanji del vratnice. Pred koncem je mrežo gostov zatresel še Mancini, ki pa je bil v prepovedanem položaju.

Del Piero zmanjšal zaostanek za Interjem
Domači spodrsljaj Interja so izkoristili drugouvrščeni nogometaši Juventusa, ki so z domačo zmago nad Sieno zmanjšali zaostanek za vodilnim Interjem na štiri točke. Siena se je izkazala kot izjemno trd oreh za staro damo. V prvem polčasu so gostje prihajali do lepših priložnosti, predvsem preko izjemno razpoloženega Kharjaja, ki je po levi strani s svojimi prodori večkrat na preizkušnjo postavil obrambo Juventusa. V 33. minuti pa je iz prostega strela Alessandro Del Piero matiral Curcija za končnih 1:0. V drugem polčasu je Juventus prevzel pobudo in bil boljši nasprotnik, v taboru Siene pa so izpostavljali domnevno igranje z roko v kazenskem prostoru v prvem polčasu.

Lecce odnesel tri točke iz Firenc
Presenečenje kroga so pripravili nogometaši Lecceja, ki so v Firencah dosegli svojo prvo zmago v gosteh. Favorizirani domačini so prvič pobrali žogo iz svoje mreže v 6. minuti, ko se je Giacomazzi po podaji v prostor sam znašel pred Freyem in zadel za 0:1, kljub protestom domačih, da je bil napadalec Lecceja v prepovedanem položaju. Fiorentina je odgovorila z ofenzivo in do najlepših priložnosti prihajala preko prekinitev. V 24. minuti je izenačil Felipe Melo, ki je z glavo poslal žogo v mrežo gostov. Le štiri minute kasneje pa se je ponovila situacija iz 6. minute. Sam pred Freyem je bil tokrat Castillo, protesti zaradi domnevnega prepovedanega položaja pa niso ganili sodnikov. Fiorentina je poskušala z silovitim pritiskom, vendar je obramba Lecceja ostala nepremagana tudi po sedmih minutah sodnikovega dodatka v drugem polčasu, v katerem je na strani domačih rdeči karton prejel Osvaldo.

Pandev s hat trickom strl Reggino
V Kalabriji je Reggina gostila Lazio. Domači so povedli že v 4. minuti, ko je sporno enajstmetrovko uspešno realiziral nekdanji napadalec Lazia Bernardo Corradi. Lazio je odgovoril z napadalno igro in v 14. minuti se je strel Pandeva odbil preko vratarja Reggine Campagnola za 1:1. V 21. minuti se je s preigravanjem po levi izkazal Zarate, ki je s predložkom zaposlil Pandeva za preobrat rezultata. Lazio je bil v prvem polčasu nevarnejše moštvo. Tudi v drugem polčasu so Sinjemodri začeli ofenzivneje, vendar so zadetek za izenačenje dosegli domači, ko je eno od številnih napak obrambe Lazia kaznoval Cozza. Srečanje se je povsem razživelo s priložnostmi na obeh straneh. V 76. minuti pa se je ponovno izkazal Zarate, ki je poslal še en lep predložek Pandevu, Makedonec pa je s tretjim zadetkom priskrbel Laziu tri točke. Lazio v naslednjem krogu čaka domača tekma z Juventusom.

Udinese rahlo bolje proti Sampdorii
Potem ko je Udinese po črnem nizu padel iz samega vrha v spodnjo polovico lestvice, so tokrat pred domačimi igralci proti Sampdorii nogometaši Udineseja prikazali bistveno boljšo igro kot v zadnjih šestih krogih. V prvem polčasu so domači bili nevarnejši nasprotnik in sprožili nekaj nevarnih strelov proti vratom Castellazija. Sampdoria Udineseju ni ostala dolžna in dvakrat nevarno zapretila proti vratom Handanoviča. V 57. minuti je po podaji iz kota Zieglerja, nepazljivost obrambe Udineseja kaznoval Delvecchio. V 62. minuti pa je nespretno posredovanje obrambe Sampdorie kaznoval Domizzi za 1:1. Izzid se do konca ni spreminjal, nevarnejši pa so bili domači, ki pa so se na koncu morali zadovoljiti s točko.

Genoa doma razbila Torino
Genoa je pred domačimi gledalci visoko s 3:0 premagala Torino. Po uvodnih minutah s priložnostmi na obeh straneh je v 18. minuti po kotu nepazljivost obrambe Torina kaznoval Biava. Genoa je kljub odsotnosti Milita igrala dobro v napadu in v 48. minuti je Jankovič povišal na 2:0. Jalovi napadi Torina niso resneje ogrozili Rubinha, zato pa je 5 minut pred koncem Thiago Motta zadel za končnih 3:0, vendar se je pri zadetku poškodoval. Genoa tako ostaja na šestem mestu lestvice Serie A, Torino pa je padel v cono izpada.

Cavani rešil tri točke Palermu
Palermo je doma gostil Atalanto in si že v prvem polčasu z zadetkoma Miccolija in Bresciana priigral prednost dveh zadetkov. Del Neri je postavo Atalante ob polčasu preoblikoval, kar se je obrestovalo, saj sta Floccari in Ferreira Pinto priskrbela izenačenje. V 81. minuti pa je Edison Cavani zadel za končno zmago Palerma s 3:2.

Napoli ob koncu strl Catanio
Napoli se je pred domačimi gledalci dolgo mučil s Catanio. Številnim zastreljanim priložnostim je piko na i postavila zastreljana enajstmetrovka domačih v 66. minuti. V 81. minuti pa je zadetek le padel, dosegel pa ga je Maggio. Napoli se je s temi pomembnimi tremi točkami vrnil na četrto mesto lestvice Serie A.

Chievo naposled v dvojnih številkah
Chievo, ki je že dalj časa zadnjeuvrščeno moštvo na lestvici je v 18. krogu le prišel v “dvojne številke”, Dosegli so deseti zadetek in osvojili deseto točko na gostovanju pri Bologni. Vse se je zgodilo ob koncu prvega polčasa, ko je Pellisier najprej popeljal Chievo v vodstvo, nato pa je Marco Di Vaio izenačil iz bele točke. V drugem polčasu je na strani domačih rdeči karton prejel Gaby Mudingayi.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. delpiero12 pravi:

    Forzaaa JUVEEE!!!!!!

  2. lupo pravi:

    juve v nedeljo pada v Rimu!!! Lazio se spet zbuja!

  3. delpiero12 pravi:

    0:3 hat trick del piero!!!

  4. zderi pravi:

    jest bom tut u nedelo gledu poslastico. Sicer se pa vidmo, jutri je u lukni u mariboru futsal. Be there!!

  5. Luka Lukič pravi:

    No tudi jst pričakujem dobro tekmo u nedelo zvečer. Pa tudi danes upam da ne bosta Milan in Fiorentina razočarala.

    Drugače pa sem ravnokar pogledal: Siena 1:0 Reggina… Ne baš najzanimivejša tekma sezone…

Komentiraj