Komentar - Boštjan

12. januar 2009 ob 13:52 | Vest |

Kot že veste je pred poldrugim mesecem Okrajno sodišče v Trbovljah izdalo začasno odredbo, po kateri mi je bilo prepovedano izjavljati že večkrat potrjena dejstva – in sicer da Lafarge Cement laže, da laže tudi s pomočjo meritev, da laže tako hitro, da ga je praktično nemogoče sproti demantirati in da če v Lafargeu menijo, da bomo prebivalci Zasavja to sranje mirno požrli, se motijo. Sodnik Slavko Vran je začasno odredbo, s katero mi je bila odvzeta svoboda govora resnice, seveda spisal na podlagi Lafargeve zahteve. Vendar je glavni problem ravno v tem, da je Lafarge, oziroma njegov odvetnik Borut Zajc, tudi v tej zahtevi sodišče nalagal. To sem v svojem ugovoru tudi dokazal (v prilogah sta izpostavljeni dve najlažje dokazljivi laži). Sodnik Vran je iz Zasavja in če je povprečno razgledan, bi mu po štirih letih javnega razgaljanja Lafargevih laži moralo biti jasno, s kakšno stranko ima opraviti. Kljub temu je »korajžno« pograbil nadvse občutljivo pravno sredstvo in zaščitil velekapital pred morebitnim trpljenjem, ki bi mu ga menda lahko povzročilo glasno razmišljanje javnosti. Vranova naivnost - ali še kaj hujšega! - je pripeljala do grozljivega paradoksa: Lafarge je s pomočjo laži dosegel, da se o njem ne sme govoriti, da laže. No, in za sodnikom Vranom je bil na potezi Lafarge. Ta bi moral v 30. dneh po izdaji začasne odredbe sprožiti sodni postopek, v katerem bi dokazal neresničnost in žaljivost prepovedanih izjav. Po vseh lažeh ter okoljskih in zdravstvenih problemih, ki jih je v Zasavje že plasiral, je zadnje, kar bi si Lafarge želel, ravno to, da bi moral sedaj dokazovati, da je nedolžen. Zato je po enem mesecu enostavno podal umik od sodnega postopka. Na ta način nas je Lafarge še enkrat podučil o svoji superiornosti in slovenski ponižnosti. In s to manipulacijo nam je postalo jasno, da se Lafarge po večletnem norčevanju tako iz prebivalcev Zasavja, kot tudi iz njemu ponižnih slovenskih politikov in uslužbencev Ministrstva za okolje in prostor, Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, Elektro inštituta Milan Vidmar ter izvajalcev meritev podjetja RACI, sedaj dela norca celo iz slovenskega sodstva. Problem je v tem, da razen prebivalcev Zasavja vsi ostali omenjeni hočejo biti in tudi so Lafargevi norci.

Boštjan Pihler, Eko krog

Gradbeno Dovoljenje - Dokaz Za črno Gradnjo

Lafarge Cement - Zahteva Za Začasno Odredbo

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. matjas pravi:

    zasavje je odpisana regija.. samo bejzte ven, resi se kdor se more.. saj je vse skorumpirano, kaj vam ni jasno??

  2. Mirjana pravi:

    Upam, da se Boštjan pridruži problemski konferenci na temo plinski terminali, ki bo v kratkem v Ljubljani.
    Pa se bo govorilo o okoljski problematiki, o spoštovanju zakonitosti, sodnih in ustavnih odločb, ki ostajajo le popisani list papirja, brez kakršnegakoli učinkovanja..(asfaltna baza planinska vas, )…
    res je, da se bo govorilo o terminalih,..a ne le o njih.
    Kar pa se sodb (nekaterih) sodnikov tiče, pa človek včasih pride do zaključka, da bo potrebno začeti uporabljati nov kazenski zakonik, kjer menda lahko kazensko ovadiš tudi določenega sodnika, za katerega sumiš, da je deloval pristransko, nestrokovno in nekorektno. Torej, če sem prav razumela, gre za individualno odgovornnost sodnikov, tako nekako kot gre pri navadnih smrtnikih.
    Bo pa težko dokazati neposredno krivdo pri tako zakvačkani (ustavno sporni) zakonodaji, kjer je na razpolago kup zakonskih “smeti”, ki služijo višjim kastam, da si prikroijo prav vsako, še tako zapackano pravdo sebi v prid..nekako v stilu “udri po siromaku”.

  3. sanja pravi:

    “nadomestilo za degradacijo in uzurpacijo prostora” v višini 300 in nekaj jurjev??? Vau, je pa poceni ta naš “prostor”!! In takole na voljo za degradacijo in uzurpacijo!! Kar izvolite, s’il vous plais, nekaj stane, ampak ne bo tako drago. Če pa plačate še malo, boste pa lahko to počeli še z dovoljenjem!!
    Aja, ljudje? Eh, ti so že itak vsega hudega navajeni, z njimi bomo že..
    Nimam besed nad modrostjo te družbe!!! In nad tistimi.. sodniki, strokovnjaki, politiki, ki v našem imenu za naš denar čuvajo ta naš prostor!!!

  4. Mirjana pravi:

    Da se Boštjan ne bo počutil osamljenega…podobno se dogaja tudi kolegom “ekofundalistom” na tržaški strani.
    ……………………………………………………….
    TRST :NARAVOVARSTVENIKI NA UDARU

    Tržaško tožilstvo prosi za arhiviranje preiskav o čezmejnem onesnaževanju in obsodbe

    Okoljevarstvenikov, ki so to prijavili. V petek, 16. januarja 2009, bo sojenje Robertu

    Giurastante, odgovornemu predstavniku Greenaction Transnational in članu vodilnih v

    Združenju Alpe Adria Green.
    V petek, 16. januarja, bosta na tržaškem sodišču obravnavani čezmejno onesnaževanje med

    Italijo, Slovenijo in Hrvaško ter nevarnost jedrskega onesnaževanja.

    Gre za dva različna postopka:

    V prvem postopku bo sodnik Antoni, ob devetih, sodil Robertu Giurastanteju, italijanskemu

    naravovarstveniku, ki je ta onesnaževanja prijavil. Nanaša se na onesnaženje morja in zraka,

    ki so ga povzročile sežigalnica, tržaška čistilna naprava in škedenjska železarna na območju

    Italije, Slovenije in Hrvaške ter na odgovornosti vplivnih upravnikov, politikov in tržaških

    Sodnih organov, ki tega onesnaženja niso preprečili.

    Tržaško sodišče je mnenja, da R. Giurastante v obdobju, ko se je to dogajalo (marec 2007) ni

    Predstavljal svojega društva ( Amici della Terra Trieste-Prijatelji Zemlje Trst), ker mu je bilo to pooblastilo odvzeto s strani državnega združenja (Prijatelji Zemlje Italija). Zaradi tega je tržaško sodišče, namesto da bi izvršilo preiskave o prijavljenih onesnaževanjih, izdalo kazenski odlok, s katerim je možno v Italiji obtožiti, preiskati in obsoditi neko osebo brez obvestila in sodne obravnave. S pritožbo na to obsodbo je R. Giurastante dosegel preložitev sojenja, ki se bo pričelo 16. januarja.

    Bistvo problema je veliko onesnaževanje okolja v tržaški pokrajini ( ter tržaškega zaliva), ki bi ga v Italiji radi prikrili s tem, da prizadenejo naravovarstvenike, ki so to hudo onesnaženje prijavili na evropskem nivoju.

    V drugem postopku, na oddelku G.I.P. (sodnik Tommasini) tržaškega sodišča bo tržaško tožilstvo prosilo za arhiviranje ene Giurastantejeve prijave. Nanaša se na to, da Italija ni predvidela tveganj v primeru nesreč v jedrski elektrarni Krško. Isti naravovarstvenik je s prijavo na evropsko sodišče zaradi hudih kršitev norm Italijo že opozoril. V primeru nesreče italijansko prebivalstvo nima nobene zaščite. Nesreča 04.06.2008 v Krškem je pokazala, da je ta prijava pravilna (pomanjkanje načrta za rešitev v sili je osnova za vsako preventivo). Tržaško tožilstvo, s tem ko krši evropsko zakonodajo, smatra da italijanski državljani nimajo pravice do nobene zaščite proti radioaktivnim sevanjem

    Oba postopka, ki sta neposredno povezana, nam jasno pokažeta, da se ne upoštevajo pravice državljanov, se pa na tak način ščitijo koristi oblastnikov in slabo delovanje vlade. R. Giurastante, odgovoren za združenje Greenaction Transnational ter eden vodilnih članov Alpe Adria Green –italijansko, slovensko, hrvaški okoljevarstveni network- je med italijanskimi najbolj dejavnimi okoljevarstveniki, ki se zavzemajo za pravice civilne družbe v boju proti »mafiji« v gospodarstvu in varovanju okolja.To združenje je imelo in še vedno ima pomembno vlogo pri opozarjanju na nevarnosti jedrske elektrarne v Krškem (grajena na nevarnem potresnem območju) in nasprotovanju gradnji plinskih terminalov v tržaškem zalivu (ki jih italijanska vlada zelo podpira).

    Predsednik Alpe Adria Green
    Vojko Bernard
    ……………………………………………….
    Kot kaže, se tudi tržaška stran zelo trudi prikrivati realno sedanje stanje okoljske obremenitve…še posebej, ko se pripravlja nov poseg (terminali)

    Pa še je tožb tudi pri nas zoper posameznikov, ki so opozarjali na nepravilnosti, nezakonitosti…Etbin Tavčar , Jožef Horvat,..dr. Erika Breclja menda še niso tožili,…so se raje odločili za mobbing… da o seriji tožb, ki so vložene s strani naših oblastnikov zaradi domnevne žalitve…ne izgubljam besed…res živimo v sproščeni, demokratični Sloveniji…

  5. Žbogar pravi:

    Da, tako je, kot Mirjana pravi, spodaj vabilo na konferenco.
    Slike, ki se nanašajo na zgornje obvestilo TRST :NARAVOVARSTVENIKI NA UDARU , poslane Jani Severju, v primeru, da jih želi objaviti.
    Zelo, zelo spominjajo na “vojno stanje” , ogenj, smoke, črni dim itd.. se grozljivo bohotijo..itd..

    VABILO

    Alpe Adria Green mednarodna okoljska organizacija, bo 21.01.2009 v prostorih ” Slovenskega kongresa” ob 17 uri organizirala v Ljubljani

    PROBLEMSKO KONFERENCO O PLINSKIH TERMINALIH V SLOVENIJI IN NJENI SOSEŠČINI

  6. Žbogar pravi:

    Poglejte si slike objavljene pod kolumno politika - Tržaški ekologi na zatožni klopi.

  7. Bount pravi:

    Izgleda, da okoljevarstvo ni tema, kjer bi se merile moči polariziranih komentatorčkov.
    Ko se govori o okoljevarstvu, enostavno vsi obmolknejo.
    Kot da jo to tema, ki se nobenega ne tiče, razen tistih par “čudnih” borcev , ki se borijo za bolj ozaveščeno stanje na področju zdravlja in okoljevarstva.
    Kako žalostna slika bede blišča civilne družbe v Sloveniji je to ?
    Žalostno, kakšen egoizem , izgleda, da večina oseb ne vidi dalje od njihovega nosi ali vrtička !

  8. Fun Cup 2024 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More Information here on that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

  9. ชุดสูทผู้หญิง pravi:

    … [Trackback] …

    […] Here you can find 36328 more Information to that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

  10. ชั้นวางสินค้าอุตสาหกรรม pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More Information here on that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

  11. Trustbet pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on to that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

  12. ks quik 2000 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More Info here to that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

  13. cornhole pravi:

    … [Trackback] …

    […] Information to that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

  14. ทดลองเล่นสล็อต lsm99 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

  15. ขายฝากที่ดิน pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More on to that Topic: vest.muzej.si/2009/01/12/komentar-bostjan-10/ […] …

Komentiraj