Komentar - Rok

8. januar 2009 ob 13:42 | Vest |

Ni malokrat ko te kdo trikrat vpraša, kaj študiraš?! Kultur…A?! In da temu ne bi bilo dovolj, je tukaj še obvezno podvprašanje: kaj boš pa delal s takšno izobrazbo? In osebek misli, da me je spravil v zadrego. Ne odzovem se na nesubtilne klofute, ker mu tega nočem pokazati, a kasneje padem v globok razmislek o svoji prihodnosti… s kulturologijo.
Ne traja dolgo, ko kulturolog, kulturologinja ugotovita, da je študij sicer sila zanimiv in ti da vse, a hkrati tudi nič, in ker se zavedamo pomembnega postmodernega vprašanja, ki ga je plasiral tudi Žižek, ‘Kako biti nihče’, smo nadvse ponosni. Nič ima namreč možnosti, da se razvije v vse. In to odlikuje kulturologa, kulturologinjo.
Kaj kulturologija je, odkriva tudi prvi dokumentarni film, ki je posvečen ravno njej, z naslovom A to je kulturologija?. Posneli smo ga Uroš Lebar, Toni Poljanec, Irena Silič in jaz v povsem neodvisni produkciji. Film bo kulturologu gotovo zakon!, a zna biti zanimiv tudi nekulturologu, že samo zato, ker se v njem zvrsti kar nekaj izjemno zanimivih intervjujev tvorcev študija kulturologije, kot so Aleš Debeljak, Mitja Velikonja, Peter Stankovič, Karmen Šterk in še kdo. Aja, med njimi je tudi Dimitrij Rupel, hočeš ali nočeš. Pridi pogledat ta film, danes ob 8ih zvečer v predavalnico 7 na Fakulteti za družbene vede. Film dejansko mora biti predvajan ravno tam!

Kultura-kulture-kulturi-kulturo-s kulturologijo!

Rok Govednik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. matej pravi:

    Ste pa zgodnji - reklamirate 6 ur pred samim dogodkom pa še to samo na Vesti.

  2. rok pravi:

    ja lih to rabimo…se vec drekmesalcev tipa debeljak

    zavod za zaposlovanje vas caka odprtih rok

  3. xrayspex pravi:

    a propos zadnjemu stavku komentarja: kulturologija ni niti nujni, še manj pa zadostni pogoj kulture. sicer pa srečno s filmom.

  4. ShowDown pravi:

    @rok:
    Ti si strojnik, right? (:

  5. joze pravi:

    Upam, da film vržete tudi na Vest!

  6. angie pravi:

    Dejte film poslat še Možinetu na RTV- magari na kaseti za njegovo rabo, da ne bo mislil, da je tv samo tv dnevnik, piramide, na zdravlje in okrogle mize-polemike1

Komentiraj