Denis pokora - Kos

7. januar 2009 ob 18:45 | Vest |

Pogovor z Dragom Kosom, predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije, bivšim kriminalistom in nogometnim sodnikom.

QuickTime datoteka v boljši ločljivosti: DP-014 (990 MB)

MP3 datoteka: DP-014 (78 MB)

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 52 x komentirano
 1. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

  kje je marta kos da visokostrokovno in profesionalno oceni njegovo govorico telesa in nastop.

 2. Revolucija pravi:

  Lahko bi naredili transrkipt oddaje, da Janša ne bo rabil več kot uro poslušat Kosa preden bo dal tožbo na sodišče proti Kosu.

 3. kvikl cvikl pravi:

  Še vedno je za antologijo una iz ajdovskega stadjona,ko je kleni gorjan pomahal proti sudiji Kosu in zakričal: “Pejdi s’m Kuos,da ti zabijem lombreno u ret,B’š vidu,ku boš pole pojou an piskou!”

 4. keks pravi:

  kar kosu dvigne pritisk na 300 je to:

  Na nogometni tekmi katero je sodil mu je ob nežvižganju ofsajda obiskovalec zalučal: “kaj je policajćek, ne boš nič piskal?”

 5. tiib pravi:

  Tale oddaja mi postaja skrajno zanimiva!!

 6. KRPAN pravi:

  Bizjak

 7. jure martinjak pravi:

  Spoštovani bralci in bralke Vesti.si!

  Muka je gledati človeka, ki ima toliko masla na glavi, kako razpreda o javnih zadevah, in celo žali strokovnost ljudi na državnih mestih, z razlogom, ker so ga z leti odrezali iz vseh služb ter mu na koncu za tolažilno nagrado ustanovili politično funkcijo - komisijo, rezervirano, ustanovljeno samo zanj, ker pač z nikomer ni bil sposoben normalno, človeško, profesionalno delati naprej, vse od časa podzemlja, spletk, ki (so) ga (je) zaznamovalo/e za vedno.

  Človek, ki je v času podzemlja grozil novinarjem, da jim bo polomil noge, jim prisluškoval, sodeloval z vohuni notranjega ministrstva, ki so ponarejali dokumente obrambnega ministerstva (pač z napačnim pisalnim strojem), vse to zaradi samo enega človeka, ki ga je skušal spraviti s položaja obrambnega ministra.

  Človek (ki s svojo komisijo, do danes ni rešil niti enega primera, za kar naj bi njegova komisija bila namen) tukaj na Vesti razlaga o zablodi Slovenije, katere vzrok naj bi bil samo v enem človeku, potrjuje to, da je še vedno namen njegovega delovanja - producirati afere, v katerih sodeluje, da s položaja spravi človeka, ki mu še vedno ni ostal dolžan. No, na koncu mu je le uspelo z afero a la Patria.

  Kaj res ne vidite, da je vedno g. Kos zraven kjer je afera? Sploh pa, če gre za JJ-šo????

  Ste res neumni, da ne vidite stare vzorce, ki se vlečejo skozi leta in jih še vedno ni konec?

  Vam še vedno vodijo misli stari partijci, kot so recimo: g. Kučan, g. Janković, g. Turk, g. Pahor, g. Golobič, g. Kos, Cvikl, g. Kovač itd…itd…

  Dejte se mal zbrihtat in preidite skozi te krče miselnosti in odrastite. Ne rabite očetov naroda (Tito, Kučan, Jankovič, itd.), da vam polagajo rožice in flancajo solato kako je vse lepo, ker ni! Da bo bolje je treba delati, misliti, najti svoje bistvo, ne pa biti lizalnik omenjenih gospodov ideologije in čakati, da vam bo vse padlo iz neba.

  Vsak, ki se bori proti ideologiji bo naletel na podobne kot je g. Kos, ki so obsedeni s tem, da se staro rušiti ne sme. Za preprečitev rušitve starih vzorcev pa pridejo v poštev vsa sredstva, ki mejijo že na udbaštvo.

  Malo poglejte kaj se dogaja zadnje čase in to na vrhu politike, kjer se že kažejo razpoke veznega sloja ideologije ljudi, v tem, da skušajo na vsak način vzpostaviti strukturo, z mobilizacijo vseh sil, da ideologija ne bi propadla, ker namreč s tem vlada pač pade!

 8. Mirjana pravi:

  spoštovani g./a jure martinjak.
  Zanimiv komentar o tem groznem gospodu.
  Kako hudo narobe je z njim, mar ne?…in mi tega ne vidimo.
  In se pojavite vi, da nam razgalite resnico…JJ je heroj, je glavni, vsi ga črnijo,..in ta mrha od Kosa še posebej..
  pa nobene zadeve ni zaključil…in to v pravni državi,kjer vse funkcionira kot švicarski sat…policija, …tožilstvo, sodstvo, zakonodaja ….
  ejejej kako smo zaslepljeni,. :(((
  a vam vse jasno…

  bralka vest.si

 9. Bac pravi:

  tiib, tudi meni je tole zelo zanimivo. Na desni ostanem samo, če bo desna v pokori. Pa ne zaradi Kosa.

 10. zbrihtan pravi:

  si ze razmislil jure, da si morda ti tisti, ki bi se moral zbrihtati, ker tvoj komentar namrec kaze prav akutno potrebo po tem. maloumno besedicenje, ki vidi resitev pred eno ideologijo in kleceplazanjem samo v tem, da se zamenja ideologijo in idola pred katerim se kleceplazi, res ni hvalevreden dosezek. mogoce bi najprej skusal ugotovit cemu je res komisija za _preprecevanje_ korupcije namenjena (za resevanje konkretnih ze storjenih dejanj imamo policijo, tozilstvo in sodstvo), pa tudi premislek, da je “policajeva” prisotnost na “kraju zlocina” precej naraven pojav, medtem ko enako pogosto pojavljanje menda nevpletene osebe ni, bi ti lahko pomagal.

 11. silvestre pravi:

  V 46. minuti (45min 12sec) podcast crkne (neha zvok, slika zmrzne, timer teče v prazno). :/ Žal, ampak zgleda, da imate vedno več teh težav s podcasti.

  Or is it just me?

 12. 007 pravi:

  @mirjana
  spet se nekaj kuha proti nedolžnemu Mesiji!!!!!!???? Kolk ste zaplankani, da ne morte dojet. Pa kako bi to sploh lohk razumeli, ko pa nimate s čim. Kura debilna!

 13. Arh pravi:

  Uf, kakšne globoke misli lahko preberemo od nogometnih navijačev.
  Dajmo naši!

 14. Mirjana pravi:

  007…ne vem,..morda ironije v repliki ni bilo zaznati…če je temu tako, se opravičujem g. Kosu,…tisto o kuri debilni pa ti oprostim, ker me ne poznaš .:)
  …skratka izjemno zanimiv interviju. Čestitke obema!

 15. Nogavička pravi:

  Mirjana, ironijo bi rad našel tudi v postu 007, zato mu mirno lahko daš še več priložnosti, da se izkaže.

 16. Marko Bratuš pravi:

  Silvestre - sem preveril fajl in dela dobro. Moj predlog bi bil, da si ga naložiš še enkrat in poskusiš ponovno.

 17. pričakovan pravi:

  7. @jure martinjak:
  Tudi moja malenkost je enakih misli, sva že 2 (dva) in: “kjer sta dva sem jaz med njima”.

 18. Arh pravi:

  Hitler denimo, je tudi znal med “kjer sta dva sem jaz med njima” postavit še dva, pa vendar sem vseeno mnenja, da jih je bilo vseh skupaj premalo, da bi imeli prav po mojem lastnem in mogoče tudi edinem mnenju.

  Lp.

 19. Arh pravi:

  @jure martinjak in @pričakovan

  Da ne bo preveč težko: O verodostojnosti člankov, izjav, dogodkov, o podzemlju (? kaj za vraga je to) dovolite gospoda, si bomo ljudje sami ustvarili mnenje.

  Hvala lepa sicer za trud in relativno veliko (mogoče inflacijo) besed a vseeno bi priporočal piscu, da se malo poduči (in poskuša tudi razumet) kaj je to subjektivnost interpretacije.

 20. JM pravi:

  http://web.czp-vecer.si/portali/blog/v1/default.asp?kaj=2&blog=JM&id=30387

  na koncu bloga pod posebnim sporočilom se najde bistvo podzemlja. Za kaj več pa Voduškovo knjigo o Depali vasi v roke.

  zadnji primer ponovne diskreditacije, s pomočjo podzemljskega načina, je bil dokument Saša Pečeta na izredni seji o Patriji, ki se je na koncu izkazal za ponarejenega še iz časa Depale vasi.

 21. pričakovan pravi:

  Ga Arh, a vidiš, da smo že trije (JM pravi), pa bogvekolioko nas je še takih.
  Drugače imam pa jaz en skromen užitek in ti ga povem na uho: ” Ne verjamem lažnivcem, ne diši mi preveč “rdeča barva na jeziku” in rad se smehljam, ko mi nekdo hoče mojo zdravo kmečko pamet obrniti.

 22. Arh pravi:

  @pričakovan
  Lepo, samo, če dovoliš me tvoji okusi ne zanimajo. Če že imamo vsi nek skupni imenovalec lahko rečemo, da je to znanost (vsaj fizika ali matematika kot trde vede). Pravo se da študirat in jo poskušajo vsaj utemeljit kot znanost. Navedki o podzemlju, maslu so pa trditve, o katerih si dovoli človek dovoli imet lastno mnenje. O okusih se pa ne razpravlja in je to že stara modrost.

  Če pa že hočeš še nekaj o mojih preferencah: Ne maram, da se mi česarkoli govori na uho. Prvič ni olikano, drugič meji na hujskaštvo.

  Pa brez zamere.

  p.s. @JM: Uff je knjig takih in drugačnih o tej temi. Upam samo, da nisi prebral edino od Voduška.

 23. JM pravi:

  sem “prebral” obe tanovi knjigi o trgovini z orožjem…prvo še nekako, drugo pa ne, ker je škoda časa. Tolko enih dejstev pa avtor ne zna potegniti črto in reči to je bilo in pika.

 24. JM pravi:

  nič novega ni v teh knjigah

  je pa splošno znano dejstvo, da je marsikomu šla osamosvojitev v nos in so iz tistega, kar naj bi bila osnova za odcepitev države (oborožitev), delali politiko. V nadaljevanju je sledilo vse to, kar smo do danes priča (afere).

 25. Sašo pravi:

  pričakovan, smo že štirje.

 26. pričakovan pravi:

  Ga Arh, jaz popolnoma nič ne zamerimk ker nimam zaradi česa.
  Ne bom Vam govoril na uho, kar bi Vam še rad, ker tega ne marate, pa tudi jaz sem to prej obrnil bolj na humoristično plat. S tem komentarjem bom nato zaključil, ker mi razni družbeno politični okraski visijo od …….., novoletnega praznovanja, želja in obljub pa je nepreklicno konec. Če ne drugo, čas je naš zaveznik.

  Študiral (doštudiral v roku-5 let) sem kemijo, tako, da nekako obvladam tudi matematiko, fiziko, fizikalno kemijo, …….. , skoraj en atomček znanosti, s čimer se trudim tudi pošteno preživljati. Za g. Kosa sem prepričan, da se trudi na svoj način, ki pa se meni zdi NEPOŠTEN!

 27. xrayspex pravi:

  janša bo spet tožil… :)

 28. SOVA FILES pravi:

  BORAT IN KATKA STA SKUHALA ŠINK :)

  GOLOBELSU SE BO STRGAL!

 29. xrayspex pravi:

  sova files, caps lock izklopi, k drgač zgleda kokr da se razburjaš :)

 30. 007 pravi:

  Ubogi naš Mesija. Spet bo dal soldke za ponovno tožbo. Ampak važn je, da je nedolžen. Mesija, namreč. Vedno in od vekomaj. Mirjani, pa opravičilo za tisto kuro na koncu, ampak kljub vsemu poglej v torbico, da ni tam kakšna koruza.

 31. Mirjana pravi:

  007..da, res je, vedno v torbici hranim kakšno zrno..manjka se podhranjenih kokic in petelinčkov .)

 32. DragicaJ pravi:

  Tudi za kose bo še prišel čas

 33. francka pravi:

  JJ je eno največjih zablod slovenskega naroda pravi poštenjak in biser nekdanji kriminalist Kos.Pri tem pa zagotovi,da je JJ mimogrede na ulici srečal samo enkrat in,da ga pravzaprav sploh ne pozna.Če človeka skorajda ne poznaš,oz.ga poznaš samo iz medijev je zelo težko govoriti o tem kakšen je.Ubogi slovenski narod,ki mora živeti v taki zablodi.Trdi Kos tudi,da ga Janša verjetno sovraži.Le kako to ve,če ga je videl samo enkrat?Čudno je tudi,da je Kosova komisija pričela delovati prav oktobra 2004 leta,ko je bil predsednik JJ in je delovala ves mandat.Če bi ga Janša tako sovražil bi pa ja ukinil tako pomembno komisijo,ki ,kot veliki kriminal šteje Metlo g.Rupel in zahteva glavo šefa krim.policije,ker Mete ni prijavil,oz ni vložil ustreznega predloga za njeno hudo kriminalno dejanje.Seveda ravno v tem trenutku pride Metina metla prav,saj verjetno Kos računa na dobro mesto v policiji,saj odkar so ga vrgli s policije je le-ta izgubila pravi biser,v podobi Kosa.Ta Kos je res pravi biser,saj preiskuje le razne metle za drobiž,milijarde pa pusti lepo pri miru,saj milijarde imajo naši.Smešno se mu zdi tudi dejstvo,da je državni tožilec,ki ima danes v rokah dokumente za morebitno obtožbo le-te nese in se skrivaj sestaja z obdolženim,jutri pa postane njegov odvetnik.Čuden si biserček Kos.

 34. 007 pravi:

  @francka

  teslo na kubik. papirčke, do katerih je bil mimogrede upravičen, je Penkotu nesel Zidar. In še za povrh. Hvala kurcu, da je v SLO nek črn ptič, kateri je edini nočna mora Mesije s Kaščakovga hriba. V nasprotnem primeru bi že imeli vsaj 1 državni udar in vojaško hunto na ablasti.

 35. keks pravi:

  007

  LOL

  komentar leta!

  res je da si kos že brusi kljun za novo delovno mesto. Tako kot si je nabrusila pete Tomažinova ob zmagi Pahorja in še kdo.

  bomo videli, mogoče bo g. Sarkić tudi razpel krila.

  pustimo se presenetiti!

 36. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

  hej, Kos, kdo se ( še vedno !) boji skorumpiranih zdravnikov v RS ?? _ _ _

 37. neemocije pravi:

  In potem se sprašujemo zakaj Eu ne deluje???

 38. neemocije pravi:

  Dokler bo uspelo takim mafijačem možno izrabit državne organizme , da se “pokažejo” tudi po Eu-ju, Eu birokracija nima lepe prihodnosti.

 39. neemocije pravi:

  Dokler bo uspelo takim mafijačem izrabit državne organizme , da se “pokažejo” tudi po Eu-ju, Eu birokracija nima lepe prihodnosti.

 40. neemocije pravi:

  Dokler bo uspelo takim mafijačem izrabit državne organe , da se “pokažejo” tudi po Eu-ju, Eu birokracija nima lepe prihodnosti.

 41. angie pravi:

  Spoštovani Jure Mastinjak
  (in vsi ostali borci proti protikurupcijski komisiji in D.Kosu): snemite že enkrat plašnice in spreglejte, prosim.!

  D.Kosa ne bi bilo, vsaj ne s tako moralno močjo in dvignenjim prstom, če ne bi bilo JJ in njegovih nikoli razčiščenih rabot v zvezi s (prepovedano) prodajo orožja našim sosedom v stiski!
  Boj proti korupciji se je v SLO začel leta 1994 za časa pravosodnega ministra Mihe Kozinca in policijskega Iva Bizjaka začel že leta 1994, Prvi je o tem v časopisih pisal Janez Kopač, član parlament. odbora za finance, tedanja LDS pa je bila pobudnica boja proti korupciji, naspotnika pa JJ in Podobnikovi.Boj proti korupciji se ni začel z nastopom D.Kosa, le bolj odmeven v javnosti je, ker ima gospod smisel za sodelovanje z mediji (ki so javnost, ki kontrolira politiko).
  Neodvisne protikorupcijske komisije pa imajo povsod v demokratičnih državah. Zakaj bi jo mi torej ukinili?

 42. Mirjana pravi:

  angie…Neodvisne protikorupcijske komisije pa imajo povsod v demokratičnih državah. Zakaj bi jo mi torej ukinili?
  Je tudi ne bomo,..ali bomo dopustili, da naši politiki modrujejo in o tem sami odločajo??…a niso pred volitvami domala vsi v današnji koaliciji podprli komisijo?.Ne samo, da se ohrani, dodeli se ji večja pooblastila.
  To, kar D.Kos trdi o finančni policiji pa tudi drži.
  Vzpostavite raje red v sodstvu, tožilstvu,zakonodaji (pa ne sprememba zakona o veleposlanikih,pa znižanju plač funkcionarjev ,…dediščina “trdega” dela poslancev je kopica zakonov,ki so temeljito potrebni sprememb in preverbe ustavnosti..čeprav bi morali kakšno reči na to temo sindikati,..ki jim domet ne seže dlje od plačne politike…
  kmalu objavim remek delo neke sodbe,..prihaja na prvi peron,..pa da vidimo kje je ta obljubljena pravna država.
  hough!

 43. joze pravi:

  V deželi, kjer so oblastniki (politični in gospodarski) vsi pomalem koruptivni, bi bilo potrebno sklonirati eno legijo Kosov, da bi proletarska družba končno lahko pognala zdrave temelje za svoj razvoj in obstoj.

 44. Grof Monte Kristo pravi:

  Pričakovan, sem zraven, kar prištej me :)

 45. berglund pravi:

  Kos je eden največjih delinkventov, ki bi v normalni državi
  že zdavnaj letel.
  S Kosom je korupcija de facto legalizirana, s pogojem članstva v “pravi” stranki.

 46. Jan pravi:

  Po volitvah so kosi dobili krila…bomo videli in nekateri boste celo presenečeni

 47. Mislec iz Zgornjega Dupleka pravi:

  Pomojem ni problem v komisiji kot taki, temveč v človeku, ki mu niti svojga dreka ne bi zaupal. Bi ga zihr prodal kot zdravilo proti plešavosti.

 48. t-h-o-r pravi:

  jure martinjak, kaj si kadil?

  če ti je janša moški tvojega življenja, mu piši sonete na sds-ovi strani, in ne teži tukaj s svojimi ljubezenskimi komentarji

 49. rukar pravi:

  KOS, BOLJ RDEČ KOT ČRN ! ALI ŠE VESTE KAKO JE ŽVIŽGAL, KO SO OBJAVILI (mislim, da leta 2006) , njegov prijavljeni letni dohodek 32,000.000 (tridesetdva-milijona ) tolarjev!
  PA RECITE, DA NI SPOSOBEN !!!

 50. MURGELJSKA VRATOVINA pravi:

  ČAS ZA INTERVJU Z CEKUTO!!!!!!!! :) ;)

 51. ¿vale la pena utilizar shakn pravi:

  Because the admin of this website is working, no hesitation very shortly it
  will be well-known, due to its quality contents.

 52. de voordelen van sexjobsnl pravi:

  After looking into a handful of the articles on your site, I honestly like your technique of writing a blog.
  I bookmarked it to my bookmark website list and
  will be checking back soon. Please check out my web site as well and tell me how you feel.

Komentiraj