Serie A 15. krog

9. december 2008 ob 3:07 | Luka Lukič |

Po dolgem času, je v Serie A napočil krog, ki je bil bolj naklonjen gostom, ti so slavili na petih srečanjih, štiri so se končala v korist domačih in eno srečanje se je končalo z delitvijo točk. Inter je še drugič letos visoko slavil na Olimpicu, kjer je odpravil Lazio z 0:3. Uspešna sta bila tudi zasledovalca aktualnih prvakov. Milan je doma z 1:0 premagal Catanio, Juventus pa je v gosteh v zadnji minuti z 1:2 premagal Lecce. Genovski derbi je z edinim zadetkom na tekmi odločil Milito v korist Genoe, Napoli je doma z 2:0 premagal Sieno, Cagliari je doma z 1:0 odpravil Palermo, Atalanta pa visoko s 3:0 Udinese. V gosteh sta bili uspešni še Roma (0:1 pri Chievu) in Fiorentina (1:4 pri Torinu). Edini remi je bil med Reggino in Bologno z 2:2.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 15 11 3 1 25:9 36
Juventus 15 9 3 3 23:10 30
Milan 15 9 3 3 21:13 30
Napoli 15 8 3 4 22:15 27
Fiorentina 15 8 2 5 22:14 26
Genoa 15 7 4 4 22:16 25
Atalanta 15 7 2 6 19:15 23
Lazio 15 7 2 6 22:19 23
Catania 15 6 4 5 15:16 22
Udinese 15 6 3 6 21:18 21
Palermo 15 6 2 7 19:20 20
Cagliari 15 6 2 7 16:17 20
Roma 14 6 2 6 16:18 20
Siena 15 5 4 6 12:14 19
Sampdoria 14 4 4 6 13:17 16
Lecce 15 2 7 6 14:21 13
Torino 15 3 4 8 15:24 12
Reggina 15 3 3 9 14:30 12
Bologna 15 2 5 8 14:26 11
Chievo 15 2 3 10 7:23 9

Inter še enkrat uspešen na Olimpicu
Potem ko so nogometaši Lazia v sredo v pokalu po podaljških premagali Milan na San Siru so v srečanje z vodilnim Interjem krenili optimistično. Strateg domačih Delio Rossi je v prvo enajsterico poslal povsem spremenjeno zadnjo vrsto, glede na prejšnje kroge. Na drugi strani je trener Interja Mourinho v Rim pripotoval brez Adriana (gripa) in Ballotelija, ki je igral z mladinci. V napadu Interja sta tako začela Cruz in Ibrahimovič s podporo Dejana Stankoviča iz ozadja. Inter je v Rimu silovito pritisnil že na začetku in že v 2. minuti je predložek Muntarija izkoristil Walter Samuel, ki je premagal Carizza. V nadaljevanju je Lazio poskušal z napadi, vendar je obramba Interja dobro zadrževala napadalce Lazia, ki so tako bili nevarni le s streli od daleč. Ob koncu prvega polčasa je Maicon poslal predložek proti Crespu (ki je zamenjal Cruza), ki ga je branilec Lazia Mobido Diakhite preusmeril v lastno mrežo. Upov Lazia je bilo konec v 55. minuti, ko je Ibrahimovič z glavo (sicer iz nedovoljenega položaja) postavil končnih 0:3. Do konca srečanja je Kolarov iz prostega strela sicer premagal Julia Cesara, toda sodnik je gol razveljavil, saj je Kolarov prehitro izvedel prosti strel. Inter je tako dosegel šesto zaporedno zmago, Lazio pa je na zadnjih štirih srečanjih osvojil le točko.

Milito odločil mestni derbi
V Genoi sta se v mestnem derbiju udarili Sampdoria in Genoa. Sampdoria kljub temu, da v letošnji sezoni igra pod pričakovanji doma še ni bila poražena, na drugi strani pa se je Genoa dosedaj izkazala kot nekonsistentno moštvo v gosteh. Derbi je postregel z živčno in napeto tekmo, v kateri sta si obe moštvi priigrali nekaj polpriložnosti v prvem polčasu, vendar kljub nekaterim vročim situacijam, nista uspeli zatresti mreže. Tekmo je odločil Milito v 49. minuti, ko je z glavo natančno meril mimo vratarja Sampdorie za 0:1. Sampdoria je po zaostanku prestavila v višjo prestavo in prevladovala na igrišču, vendar so zaključni streli večinoma leteli mimo vrat Rubinha. Sampdoria je dvakrat sicer zatresla mrežo Genoe, toda obakrat je bila zastavica stranskega sodnika dvignjena (pri čemer je pri drugem “zadetku” šlo za izjemno tesno situacijo). Genoa se je povzpela na 6. mesto, Sampdoria pa še vedno ostaja v spodnjem delu lestvice.

Amauri priboril poln izkupiček
Juventus je tokrat gostoval pri Lecceju v srečanju, v katerega sta obe moštvi krenili s precej zdesetkanimi postavami (zaradi poškodb). Za Juve sta tokrat namesto poškodovanega Camoranesija in Del Piera začela Marchioni in Giovinco. Prvi polčas je postrelgel z nenavdušujočo igro na obeh straneh. Juventus je sicer dominiral v posesti, vendar so bili napadi Stare dame precej ležerni in neučinkoviti, ne drugi strani pa je Lecce prvi strel proti golu sprožil šele v zadnji minuti prvega polčasa. V 57. minuti je Juve v vodstvo popeljal Giovinco iz prekrasnega prostega strela. Lecce je po zaostanku postal bolj agresiven, kar se je v 70. minuti tudi obrestovalo, ko je Cacia z natančnim strelom izenačil. Vendar je v 89. minuti predložek Grygere Amauri preusmeril v mrežo domačih za pomembno zmago Stare dame, s katero Juve ostaja prvi zasledovalec Interja.

Milan premagal Catanio
Milan, ki je v sredo pred domačimi gledalci izpadel iz italijanskega pokala proti Laziu je proti Catanii pokazal drugačno sliko in dominiral skozi večji del srečanja. Kljub lepim priložnostim so vrata Catanie ostala nedotaknjena do 65. minute, ko je Kaka izkoristil zmedo v kazenskem prostoru gostov in zadel za 1:0, kar je bil tudi končni izzid srečanja. Catania si je po zaostanku priigrala eno lepo priložnost, ki jo je zapravil Mascara, ob koncu pa so gostje tudi protestirali za enajstmetrovko po igri z roko Zambrotte, vendar sodnik najstrožje kazni ni dosodil.

Fiorentina se je sprehodila
Fiorentina je na gostovanju pri Torinu dosegla visoko zmago ki je Violo popeljala na peto mesto na lestvici. Fiorentina je povedla že v 5. minuti ko je Mutu zadel iz prostega strela. Ob koncu polčasa pa je vodstvo povišal še Gilardino. V drugem polčasu je sledila odprta igra, v kateri pa je Fiorentina v 75. minuti prišla do še enega zadetka preko Kuzmanoviča. Dve minuti kasneje je Rosina iz bele točke dosegel častni zadetek, preden je Gilardino postavil končnih 1:4 v korist Fiorentine.

Menez prvič v polno za tri točke
Jeremy Menez, ki je ob slabem štartu Rome v letošnji sezoni bil prva tarča kritikov, češ da ne upravičuje cene, je v Veroni zadel za pomembne tri točke. Chievo je v tekmo z Romo krenil bolj zadržano in gostje so si priigrali številne lepe priložnosti, toda žoge nikakor niso uspeli spraviti za hrbet domačega vratarja. Potem ko se je Chievo rešil iz nekaj nemogočih situacij je Jeremy Menez v 68. minuti z natančnim strelom v daljši vratarjev kot postavil končnih 0:1. Chievo je poskušal napadati, kar se je še stopnjevalo ob zaključku srečanja, ko je na strani gostov rdeči karton prejel Brighi, toda ti napadi so bili precej jalovi in Roma je na koncu zasluženo odnesla poln izkupiček iz Verone.

Napoli v drugem polčasu strl Sieno
Napoli je pred domačimi gledalci gostil Sieno in po bledem prvem polčasu prevzel popolno pobudo v drugem polčasu, ko je po dveh zapravljenih 100 odstotnih priložnostih mrežo zatresel Maggio. Piko na i je postavil Dennis deset minut kasneje z zadetkom za končnih 2:0. Napoli tako ostaja na četrtem mestu v Serie A.

Črni niz Udineseja se je nadaljeval tudi v Bergamu
Atalanta si je pred domačimi gledalci po skalpu Lazia v prejšnjem krogu tokrat opasala še skalp Udineseja. Udinese se nikakor ne more vrniti v formo iz začetka sezone, ki jih je držala nekaj tednov na vrhu ob Interju. Po bledem uvodu v katerem je najlepšo priložnost za goste imel Floro Flores je v 20. minuti domače v vodstvo popeljal Valdes. V drugem polčasu je Atalanta dodala še dva zadetka. Najprej je v polno zadel Doni v 78. minuti, dve minuti pred koncem pa je piko na i postavil Christian Vieri.

Bologna petič zapored remizirala
Bologna odkar je trenersko mesto prevzel Siniša Mihajlovič še vedno ne pozna zmage, vendar tudi ne poraza. Tokrat je na gostovanju pri Reggini dvakrat nadoknadila zaostanek za peto zaporedno točko. V prvem polčasu je Reggino v vodstvo popeljal Corradi. V 7. minuti drugega polčasa je izenačil Vailani. Reggina je povedla še drugič preko Barreta, ki je izkoristil zmedo po kotu. Končnih 2:2 pa je postavil prvi strelec Bologne Marco Di Vaio.

Cagliari spodnesel Palermo
Cagliari je pred domačimi gledalci nadaljeval z odlično formo in si na Sardiniji priigral tri točke proti Palermu. Palermo ni uspel ponoviti predstave iz prejšnjega kroga, ko so premagali Milan. Edini zadetek je dosegel Fini v 30. minuti za pomembne tri točke, ki Cagliari držijo na sredini lestvice Serie A.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    hehehe, “pičo” je dobro nadomestil Del Piera !… :-))

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ej, a IBRA res trenira “arti marziali” ?… kaj konkretno?

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    P.S.: Kaka je pa itak “čisti” fenomen - pa še Bog je na njegovi strani !… ;-))

  4. zderi pravi:

    Predvsem Bog mu še lahko pomaga.

    Sicer pa Luka ni pozabil omeniti zmage Lazia proti Milanu. Kljub vsemu, pokal je le pokal, vsaka lovorika pa tudi nekaj pteje ne?

Komentiraj