Denis pokora - Bajuk

19. november 2008 ob 18:55 | Vest |

Denisov pogovor s finančnim ministrom in odstopljenim predsednikom NSi Andrejem Bajukom.

QuickTime datoteka v boljši ločljivosti: DP-008 (880 MB)
MP3 datoteka: DP-008 (70 MB)

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 53 x komentirano
 1. luka pravi:

  o tole si pa moram cajt vzet pa pogledat……

  tega strokovnjaka bi pa prov rad vidu modrovat…..

 2. unexpected pravi:

  Prikrojil je resnico. Stari oče je delal s takratno policijo pri okupaciji ljubljane (v začetku od italjanov okupirane) in v navezi s svojim sinom ki je bil učitelj pridobival informacije od le tega ki je spraševal učence o tem “za koga so doma”… in to bom dokazal pa če se vsi na glavo postavjo - prikrojil je resnico!!!

 3. unexpected pravi:

  …drugače mislečim ni bilo potrebno iti v argentino!!! drugače misleče so sprejeli tudi v državah zahodne evrope - le argentina je sprejemala tiste ki so pomagali okupatorju!!! Prikrojuje resnico - pisun! In zdej hoče pokazat drugačno resnico!!! Pisun!!!

 4. unexpected pravi:

  …sicer pa sem utrujen… faca je on in vsi so ok, pozabmo vse skupaj kar je blo je blo…

  denis

  odličen intervju,

  lp

  unexpected

 5. Denis Sarkić pravi:

  @unexpected, kako boš dokazal to svojo resnico in s čim? Mislim, da boš moral to narediti čimprej, ker me res zanima!

 6. monika pravi:

  Unexpected, čist v redu in radi bomo prisluhnili, samo ne žalit pisune. Bajuk je pizdun :)

 7. monika pravi:

  Ups, … pisunov…

 8. Carlos Contreras pravi:

  Zabavno je pa tole - v cajtu argentinske vojaške diktature je bojda Bajuk odšel v ZDA, ker je veljal za preveč “levega”. Si lahko mislimo, kako desni so potemtakem tisti preljubi emigranti in njih potomci, ki so tej diktaturi ploskali?

 9. Hohštapler pravi:

  Denis - zakaj ga nisi vprašal o nastavljanju svojih ljudi po raznih paradržavnih institucijah, denimo SID banki, državnemu pravobranilstvu ipd…? Povsod je nastavil svojo golazen, ki bo hibernirala, dokler pomladniki spet ne pridejo na oblast. Seveda so vsi ti kadri jako strokovni…., a ne?

 10. Denis Sarkić pravi:

  @monika, je možno pisati komentarje brez osebnih žalitev?

 11. medek pravi:

  Zdaj bi pa za vsaj 10. 000 Darfurcev v Sloveniji lahko našli kakšno Mendozo.

  Svetovna in razvojna banka, sami Milton Fridmanci, zadrti prihvatizerji, ki so največ krivi za revščino na svetu. Paloma in ostalo sranje: http://vranika.blog.siol.net/category/fridmani/page/6/

  Je pa vzporednica med finančno matriko fridmancev in bajukom, vsem so to jesen delnice padle v poden. Politične in finančne.

  -Vsak normalen človek je proti večinskem volilnem sistemu? -
  Prosim vas, in to ne pomeni, da vas v resnici za kaj prosim! Vsak republikajner je za večinski volilni sistem, če smo natančni. In potem smo ZDA, kjer sta dva desna nebotičnika, vmes pa trava ne raste:

  http://www.youtube.com/watch?v=4lrLhZovmtI&eurl

  ? Ja Chicago boy!

  NSi je torej uradno naredila samomor?

  Baba je pa prišla pepel na kup pomest in upajmo, da bo pognojila kakšno bolšo zel, kot je bila Bajukova NSi.

 12. Robert pravi:

  to je ta stručko, ki je izjavil, da se svetovna kriza ne bo dotaknila slovenije

 13. francka pravi:

  Koliko sovraštva in prostaštva veje iz komentarjev.Na račun človeka,ki ga v tujini cenijo.Dobil je celo nagrado za finančnega ministra leta in to evropsko nagrado.Pri nas pa ga psujete in obmetavate z nabolj gnusnimi izrazi.Seveda junaki in pošteni so vaši Šroti,Bavčarji,Zidarji.Ti so ljudje vsega spoštovanja vredni v tej državi.Vsi drugi,ki nimajo miljardnega premoženja so lopovi,butlji in pokvarjeni.Take so naše slovenske vrednote.Zelo žalostno.

 14. neja pravi:

  Denis, v spominu mi je ostala tvoja izjava pred meseci, da ti je od politikov Bajuk všeč, da najdeš z njim kontakt ali nekaj takega… , pa še zdaj ne vem, kaj si s tem mislil. Verjameš v podobo, ki jo slika nam in samemu sebi?

 15. Carlos Contreras pravi:

  Francka, a te svoje komentarje direktno prepisuješ iz kolumn svoje stare mame v Demokraciji?

 16. Denis Sarkić pravi:

  @neja, z gospodom Bajukom se že dolgo časa poznava in si nisva v napoto, če me razumeš. On je (bil) v politiki, jaz pa v novinarstvu…

 17. unexpected pravi:

  denis

  nimam dokazov kot jih pričakuješ - pisnih ne.. v beogradu so mogoče - saj so jasno obrazložili po vojni kdo je kam šel - če so se česa natančno lotili potem so se takih zadev! Sicer pa vprašaj kogarkoli ki je rojen malo po letu 1925 - jih ni več dosti ampak nekateri še pomnijo! Če pa dobim dokaze ki so oprijemljivejši kot ustni vir ti jih pošljem.

  lp

 18. COMURA pravi:

  Človek pač ne šteka Balkana.Razumljivo saj je večino življenja preživel v normalnem okolju.Pametn intiligenten dec je obupal se bost s to sodrgo tukaj,tako desno kot levo.

 19. sraka pravi:

  denis, toliko o tvoji objektivnosti..

 20. Pepo pravi:

  Precej je veriificiranih spominov starih dijakov s klasične, da je bil zlasti Marko Bajuk (torej stric, ravnatelj klasične gimnazije) eden tistih najhujših, ki so italijanskim varnostnim organom sistematično ovajali pripadnike OF (starše in same dijake, kajti med njimi je bilo precej aktivistov OF).

  A všeč mi je tisto, kar je Unexpected rekel na koncu: utrujen sem, naj ostane tako, kot je…. Nobenega smisla ni, da bi zdaj iskali nekake dokaze. Vsakdo ima svojo prtljago, čas je za odpuščanje, deloma celo za pozabo.

  Sicer pa res dober intevju, Bajuk je lahko simpatičen človek. Ker pokaže, da je zmotljiv, da je ranljiv in da ni hudoben, če sleče kožo politika.

 21. unexpected pravi:

  pepo

  …na koncu nam res ostane le to — in res je ne da se mi več ker imam dovolj…

  - je pa res da nekateri ne čutijo tega in bojo še naprej dokazovali in dokazovali in dokazovali…

  ajde vsem en lep pozdrav…

 22. uničevalec rdečuhov pravi:

  Trdno sem prepričan, da je dr.BAJUK že poiskal svojega odvetnika in bo proti vsem obrekovalcem, žaljivcem in lažnivcev o preteklosti svoje družine VLOŽIL takojšne civilno-kazenske tožbe in tako zaščitil neomadeževano ime svoje družine in tudi sebe .>Boljševistična hudobija je neizmerna in smrtno nevarna.Bomo videli kdo bo na koncu triumfiral!!!

 23. kricert pravi:

  Bajuk je znal prenesti poraz.

  Janša ga ni znal.

  Bajuk 1 Janša 0

 24. unexpected pravi:

  rdečuh

  “..sem prepričan, da je dr.BAJUK že poiskal svojega odvetnika in bo proti vsem obrekovalcem, žaljivcem in lažnivcev o preteklosti svoje družine VLOŽIL takojšne civilno-kazenske tožbe in tako zaščitil neomadeževano ime svoje družine in tudi sebe..”

  :) :) za to bo potrebna globoka čistka in tcunami sodnih mlinov - tako pri nas kot na mednarodnem nivoju + razveljavitev nurnberških procesov…

 25. dahvor pravi:

  Zdej, ko sem cel krog obletal in … moram samo še to tle … tak Gospod in Strokovnjak bi moral vedet-bi mu varnostnik v glavi moral zazvonit … da, če odgovori na zadnje vprašanje, tako kot je odgovoril, na direktno kratko vprašanje, normalen, neobremenjen, nenavijajoči gledalec-poslušalec lahko in dobi občutek, zavestno ali podzavestno, da je na vsa vprašanja v enakem styletu odgovarjal … sicer je pa v teh krogih, takega svetonazora, to že dolgo moderno…ne obiskujejo tazadnjih tečajev nastopanja…in to v tem času, ki zahteva samo nalivanje čistega vina - Slovencev sigurno ne bi vzelo, ni jih, nas ni, ko je brko mirno 20 let nazaj povedal-se pohvalil, da ma 5000 usa$ penzije, a je temu Gospodu kdo povedal kakšne so ble plače in penzije takrat v kranju, ko smo po par mark na tržnico v ljubljano se vozili … vseeno nismo vsi Slovenci taki, kot jih dnes hočejo nekateri videti…tako zgleda, da je tako penzija majhna, da je razlika v menjavi pomembna - Bravo - kdor verjame…sicer pa, če istopa, čez 3 mesece se ga ne bo0 nihče več spomnil-če je tako vse vredu, na ministrstvu.
  Pa Hippies ni nič omenu - ti jim pa sploh v nos grejo…po finih pisarnah.
  …nimam pojma kdo je pred njim bil minister in še nisem registriral kdo bo po njem … bom pa spet v igralnice začel hodit, če res taki ne hodijo tja- se za zabavat- kasirat…hit je baje na smrtni postelji-tako je tiho vse…nič ni samohvale, kako znajo, slišat.

 26. mittra pravi:

  unexpected pravi:

  19. november, 2008 ob 22:41
  denis

  nimam dokazov kot jih pričakuješ - pisnih ne.. v beogradu so mogoče - saj so jasno obrazložili po vojni kdo je kam šel - če so se česa natančno lotili potem so se takih zadev! Sicer pa vprašaj kogarkoli ki je rojen malo po letu 1925 - jih ni več dosti ampak nekateri še pomnijo! Če pa dobim dokaze ki so oprijemljivejši kot ustni vir ti jih pošljem.

  lp

  Ti si res samo to-unexpected

 27. monika pravi:

  @10. Denis: Pizdun s smejčkom zame ni žalitev. Lahko da je pri tebi drugače, ker poznaš druge, bolj sofisticirane metode žaljenja (tudi med kdaj prav pride, kenede). Zame je žalitev, če Bajuku rečeš pisun - za vse, ki živijo od pisanja. Toda tega morda ne veš, ker ti gre fotkanje in vrtenje jezička mnogo bolje od rok. Btw, Bajuk se mi je zelo dopadel :) Tudi ti; to, kje bi se lahko malo reguliral, pa verjetno niti nočeš vedeti.

 28. unexpected pravi:

  mittra pravi:
  20. november, 2008 ob 14:36

  ..ah mittra brez idej.. bolje napisati nekaj kot nič - morda je bolje da naslednjič ne napišeš nič…

 29. Denis Sarkić pravi:

  @monika, le na dan z besedo, jaz sem vedno vesel nasvetov in kritik.

  @sraka, ne razumem!

 30. IGI pravi:

  Hm. Zdi se mi, da se bo še mnogim kolcalo po Bajuku!!! Tudi tistim, ki nimajo niti ene lepe, ali vsaj prbližno lepe, besede zanj. Ki, če prav pomislim, o nobenem nimajo lepe besede.

 31. monika pravi:

  @29. Denis: Že večkrat je bilo v komentarjih omenjeno, da hudo pretiravaš z besedo “nekako”, poslušaj se kdaj. Ampak to je verjetno treba vzeti kot varianto “eekanja” ali pa gorenjskega “ejgata”, in sčasoma se človek skoraj vsemu privadi. Še bolj smešno pa je, ko padeš notri, kot se reče, in sledi tirada tvojega navdušenja nad samim seboj oz. nad kakšno mislijo, ki te je obšla; takrat kar pozabiš, da nisi ti gost. Ampak tudi tokrat imam izgovor pri roki: nekako je treba opravičiti ime oddaje. Kot vidiš, ni nič takega in si v celem vzeto zelo všečen ;)

 32. Grof Monte Kristo pravi:

  Carlos, ponosem sem nate, odlično si se držal!!

 33. Denis Sarkić pravi:

  @monika, besedica nekako bo nekako kmalu nekako šla nekako ven nekako iz mene, kot so nekako že pred nekako časom šle neke druge podobne, ker nekako tudi mene nekako zelo moti. Navdušenje pa mora biti, saj nisem Ambrožič ali pa Čolnik…

 34. unexpected pravi:

  denis

  morda še nisi čolnik itd. - boš videl na stara leta boš pa tak kot oni.. boš fural umirjene intervjuje na državni tv z raznimi akademiki sumljivega pedigreja (takrat bo tv v rokah morda kakšnega jancevega vnuka ki te bo nakonc vrgu vn ker si kao tardeč komunist / leta 2030!))

  :) :) :) dobra zgodbica?

 35. mittra pravi:

  unexpected pravi:

  20. november, 2008 ob 17:10
  mittra pravi:
  20. november, 2008 ob 14:36

  ..ah mittra brez idej.. bolje napisati nekaj kot nič - morda je bolje da naslednjič ne napišeš nič…

  Velikoooooooo pišeš že ti, poveš kar poveš. Kaj pa je zame bolje, vem pa le jaz in bom pisala še naprej, pa čeprav NIČ. Idej pa raje ne povem, ker jih boš ti “preplonkal” ali pa brezglavo kritiziral. Prosim za odgovor.

 36. uničevalec rdečuhov pravi:

  Rdeči posranci tega spleta, seveda ne vsi , dr.BAJUKU ,DOktorantu na BErklyu nesežejo niti do nohta na mezincu.Same ubohge, balkansko-boljševistične golazni in nič drugega.

 37. monika pravi:

  Gud, Denis :)) Saj imam tudi jaz svoj nekako, namreč v bistvu in mi gre v bistvu tudi na živce. lp

 38. neemocije pravi:

  # COMURA pravi:
  19. november, 2008 ob 23:41

  Človek pač ne šteka Balkana.Razumljivo saj je večino življenja preživel v normalnem okolju.Pametn intiligenten dec je obupal se bost s to sodrgo tukaj,tako desno kot levo.

  En pameten komentar.

 39. unexpected pravi:

  mittra pravi:
  21. november, 2008 ob 12:14

  “Velikoooooooo pišeš že ti, poveš kar poveš. Kaj pa je zame bolje, vem pa le jaz in bom pisala še naprej, pa čeprav NIČ. Idej pa raje ne povem, ker jih boš ti “preplonkal” ali pa brezglavo kritiziral. Prosim za odgovor.”

  vsak za sebe ve kaj je zanj najbolje.. ne boj se ne bom plonkal tvojih idej - dovoli mi pa da kakšno kdaj pokritiziram če že hočem - namreč forum je med drugim namenjen tudi temu. :) :) :)

  ne vem pa kaj te je zbodlo da si napisala da sem preplonkal tvoje ideje… upam da jih nisem - namreč na tem forumu nisem dosti časa, tako da nisem plonkal…

  tudi jaz te lepo prosim za odgovor…

  lp

 40. kul pravi:

  Denis : slovnica - 0 : 1

  drugače pa ni slab intervju.

 41. kul pravi:

  če si tako lepo počesan in oblečen bi pa lahko tudi na to malo gledal, kako govoriš. ampak res.

 42. medek pravi:

  Za Bajuka: http://vranika.blog.siol.net/2008/10/21/mouseland-wall-street/

 43. Denis Sarkić pravi:

  @kul, bom premislil…

 44. zbik pravi:

  Lušten intervju. Vsekakor je podatek, da se že dalj časa poznata, pomemben. V interjvuju se namreč precej dobro čuti, kako široko je polje tolerance. Tudi ko odkloni vprašanje, je Bajuk zelo dobrohoten, in pravzaprav precej drugačen kot na “resnih” medijih. Če se samo spomnim, kako je obdelal Petrovčičko (ki misli, da lahko že modruje in moderira o čemerkoli, če v enem tednu z očmi preleti 8 knjig o zadevni tematiki in pogoogla levo desno)… In zanimivo. Tudi njegove obtožbe glede krivic so brez grenkobe, le z nekaj ironije.

  Super!

 45. ervinator pravi:

  Res, Bajuk se povsem drugače vede oziroma se slabše kontrolira v drugačnih primerih, na primer kadar se nanj spravijo politikantski novinarji (prodane duše z Dnevnika, Nedeljca in Dela, …) ali pa klovnski demagogi iz Zaresa. Škoda, da se ni že prej umaknil z vodilnih položajev.

 46. miro pravi:

  francka-
  je zabavna kot vedno. Vse te tri “tajkune” je omogočil Janša z Bajukovo podporo. Poleg tega je Zidar zelo blizu RKC.

  COMURA in neemocije-
  bi nam postavljala Argentino za zgled. Očitno sta prespala zadnjih štirideset let dogodkov po svetu. Imenovati Argentino normalno okolje???

 47. COMURA pravi:

  Očitno ti nisi gledal cele oddaje,če bi jo bi lahko dojel ,da je njegovo profesionalno delo v Argentini minorno kratko.Zelo kmalu je odšel v ZDA in Evropo. Še enkrat si poglej oddajo pol pa sikaj.

 48. scorpio pravi:

  bajuk je

 49. scorpio pravi:

  bajuk je zakon. Ti navadni političari se mu glede strokovnosti ne morejo niti na en kilometer približati. Bajuk je CAR,CAR, CAR, CAR.

 50. scorpio pravi:

  BAJUK JE CAR, BAJUK JE CAR, BAJUK JE CAR, BAJUK JE CAR

 51. opinioni sugli alloggi per single pravi:

  If some one wants to be updated with latest technologies then he
  must be pay a quick visit this website and be up to date everyday.

 52. trios en madrid pravi:

  Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to
  your webpage? My blog is in the exact same niche
  as yours and my users would certainly benefit
  from a lot of the information you provide here.
  Please let me know if this alright with you. Many thanks!

 53. desventajas del sexo sin pagar pravi:

  Hi there! I just wanted to ask if you ever have any
  issues with hackers? My last blog (wordpress) was
  hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back
  up. Do you have any solutions to prevent hackers?

Komentiraj