Serie A 12. krog

17. november 2008 ob 21:41 | Luka Lukič |

V 12. krogu italijanskega nogometnega prvenstva so na sedmih tekmah slavili domači, na dveh gostje ena tekma pa se je končala z remijem. V ospredju je bil 129. Derbi della Capitale, kjer je Julio Baptista priskrbel minimalno zmago domačim. Presenečenje kroga so pripravili nogometaši Reggine, ki so se z zmago z 0:1 v Udinah odlepili z dna prvenstvene lestvice. Na dnu se sedaj nahaja Chievo, ki je po sporni enajstmetrovki klonil z 1:0 proti Milanu. Inter je z zmago z 0:2 v Palermu učvrstil svojo prednost na lestvici Serie A, medtem ko je Juventus že v četrtek s 4:1 premagal Genoo in je sedaj na tretjem mestu. Cagliari je doma z 1:0 premagal Fiorentino, Atalanta pa je bila s 3:1 boljša od deseterice Napolija. S 3:2 sta slavili Catania (proti Torinu) in Sampdoria (proti Lecceju). Siena in Bologna sta remizirali z 1:1.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 12 8 3 1 19:7 27
Milan 12 8 2 2 17:8 26
Juventus 12 7 3 2 17:8 24
Napoli 12 7 2 3 17:11 23
Lazio 12 7 1 4 21:13 22
Udinese 12 6 3 3 19:10 21
Catania 12 6 3 3 14:11 21
Genoa 12 6 2 4 19:14 20
Fiorentina 12 6 2 4 14:10 20
Atalanta 12 5 2 5 13:12 17
Palermo 12 5 1 6 15:17 16
Cagliari 12 4 1 7 12:15 13
Siena 12 3 4 5 9:12 13
Sampdoria 11 3 4 4 10:15 13
Lecce 12 2 6 4 12:15 12
Torino 12 3 3 6 12:17 11
Roma 11 3 2 6 11:18 11
Bologna 12 2 2 8 10:22 8
Reggina 12 2 2 8 9:23 8
Chievo 12 1 3 8 6:19 6

Baptista odločil derbi
129. derbi della Capitale, je ponovno postregel z razgretim vzdušjem, saj je policija že pred srečanjem nekajkrat posredovala (tudi s solzilcem). Romi, ki je letos bolj ali manj razočarala svoje navijače, je pred srečanjem zaradi poškodb grozila odsotnost De Rossija in Tottija, vendar sta na koncu oba zaigrala v prvi postavi, odsoten pa je bil Pizzaro (kartoni). Trener Lazia Delio Rossi je imel skoraj popolno postavo in je v prvo enajsterico poslal tri napadalce (Zarate, Rocchi, Pandev). Kljub ofenzivnejši postavitvi obeh moštev je prvi polčas postregel z igro pretežno na sredini igrišča, z občasnimi pritiski na eni in drugi strani. Najnevarnejši za Romo je v prvem polčasu bil Vučinič, ki je z glavo dodobra namučil Carizza, Laziov edini strel v okvir je sprožil Zarate, rahlo lepšo priložnost pa je imel pred koncem polčasa Rocchi. V drugem polčasu je Roma začela ofenzivneje in v 50. minuti je Julio Baptista z glavo meril v daljši vratarjev kot in matiral Carizza. V 65. minuti je situacijo za Lazio poslabšal Ledesma, ki je po rumenem kartonu v prvem polčasu upravičeno prejel še enega, in moral v slačilnico. Rossi je skušal osvežiti zvezno vrsto z Dabom in Meghnijem in Lazio si je kljub igralcu manj priigral nekaj lepih priložnosti. Najlepšo je zapravil Pandev, ki je po lepi dvojni podaji z Rocchijem nastreljal Donija. Na drugi strani bi lahko vodstvo za Romo povišal Menez (ki je vstopil namesto Tottija), a je v situaciji ena na ena zmagovalec postal Carizzo. Ob koncu srečanja sta sledila še dva nevarna poskusa z glavo (Inzaghi in Lichtsteiner), v 88. minuti pa je drugi rumeni karton prejel še Perrotta. A do nadaljnje spremembe izzida ni prišlo. Roma je tako dobila moralni zagon za boljše nadaljevanje sezone.

Milanu tri točke s sporno enajstmetrovko
Milan je pred domačimi gledalci gostil Chievo. Ofenzivneje so sicer začeli gostje, toda v 15. minuti je po padcu Kakaja v kazenskem prostoru sodnik pokazal na belo točko. V počasnem posnetku se vidi, da je do kontakta prišlo zunaj kazenskega prostora. Kaka je iz bele točke bil natančen in priskrbel vodstvo domačim. Chievo je skušal odgovoriti z napadalno igro, a se je vedno ustavilo pri zaključnem strelu. Na drugi strani pa bi lahko Ronaldo dvakrat povišal vodstvo. Chievo pa je v drugem polčasu postajal vse nevarnejši a je Abbiati ostal nepremagan. Milan tako drži točko zaostanka za mestnim tekmecem Interjem

Ibrahimovič dvakrat impresivno
V Palermu je vodilni Inter v prvem polčasu odigral zadržano srečanje, kjer so najprej nevarno zapretili domači preko Miccolija, v drugem delu polčasa pa je pobudo postopoma prevzel Inter, vendar izrazitejših priložnosti na obeh straneh ni bilo. Nato pa je že v prvi minuti drugega polčasa Zlatan Ibrahimovič s prekrasnim zadetkom z dvajsetih metrov popeljal Inter v vodstvo. V 65. minuti pa je iz prostega strela s pravo bombo še drugič matiral Fontano za končnih 0:2. Palermo na vodstvo Interja ni našel odgovora, tudi vstop hrvata Budana ni izboljšal napada Palerma. Slaba novica za Inter pa je rumeni karton, ki ga je prejel Cordoba in tako ne bo mogel igrati v naslednjem krogu proti Juventusu.

Enosmerni promet Juventusa
Juventus je domačo tekmo z Genoo odigral že v četrtek, ker je bil Olimpico med vikendom zaseden z reprezentančnim ragbi srečanjem. Kljub nenavadnemu terminu pa so lahko domači navijači Olimpico zapustili zadovoljni, saj je Juve povsem povozil Genoo. V pvem polčasu sta Grygera v 6. in Amauri v 26. priigrala skoraj neulovljivo prednost. Genoa je le enkrat nevarno zapretila. V drugem polčasu se je enosmerni promet nadaljeval in v 85. minuti je Iaquinta povišal. Genoa je prišla do častnega zadetka iz enajstmetrovke, potem ko je Legrotaglie po nepotrebnem igral z roko v kazenskem prostoru. Učinkovit iz bele točke je bil Milito, vendar je dve minuti kasneje Papastanthopolous slabo posredoval ob predložku in matiral lastnega vratarja za končnih 4:1. Juve tako optimistično pričakuje obračun z Interjem.

Reggina slavila na Friuliju
Za presenečenje kroga je poskrbela Reggina, ki je na Friuliju osvojila pomembne tri točke v boju za obstanek. Pasivno igro Udineseja bi lahko gostje kaznovali že v prvem polčasu, a se je Handanovič izvrstno izkazal. V drugem delu prvega polčasa je Udinese le zaigral ofenzivneje in prišel do zadetka, ki pa ga je stranski sodnik razveljavil zaradi domnevnega prepovedanega položaja. V 60. minuti je Brienza z diagonalnim strelom ujel Handanoviča na napačni nogi in priskrbel Reggini vodstvo, ki ga gostje niso izpustili do konca in se s tem odlepili z dna lestvice Serie A.

Acquafresca potopil Fiorentino
Na Sardiniji sta Cagliari in Fiorentina odigrala dinamično in odprto srečanje. Po nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, kjer sta se izkazala oba vratarja, je trenutek odločitve prišel v 31. minuti, ko je Acquafresca padel v kazenskem prostoru in nato še uspešno izvedel strel iz bele točke. V drugem polčasu je tempo igre rahlo upadel, vendar so oboji prihajali do priložnosti, Cagliari pa je uspel tudi po zaslugi izvrstnega Marchettija zadržati minimalno prednost in osvojiti tri točke.

Atalanta v finišu strla deseterico Napolija
V Bergamu je Atalanta gostila Napoli. Obe moštvi sta si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar zadetka nista dosegli. V drugem polčasu pa je Atalanta krenila ofenzivno in po dveh odličnih obrambah je Iezza premagal Ferreira Pinto v 62. minuti. Štiri minute kasneje je trener Napolija Reya doživel nov hladen tuš, ko je rezervist Zalayeta prejel drugi rumeni karton. Vendar je v 75. minuti Manfredini v kazenskem prostoru zrušil Lavezzija, iz bele točke pa je izenačil Hamšik. Manfredini se je za zakrivljeno enajstmetrovko odkupil s prekrasnim prostim strelom od daleč, s katerim je matiral Iezza, končnih 3:1 pa je v sodnikovem podaljšku pristreljal Floccari.

Bologna do točke v Sieni
V precej zadržanem srečanju v Sieni so v vodstvo prišli domači, ko je Ghezzal v 21. minuti z glavo matiral Campagnola. Bologna je prišla do izenačenja v zadnjih sekundah prvega polčasa, ko je iz bele točke zadel Di Vaio. V drugem polčasu je ofenzivneje zaigrala Siena in imela najlepšo priložnost iz bele točke, vendar jo je zastreljal Calaio’. Mihajlovič je tako še drugič ostal neporažen s svojim novim moštvom, ki je pred njegovim prihodom zabeležilo osem porazov.

Mascara s hat-trickom potopil Torino
Catania se je ponovno izkazala kot odlično moštvo pred domačimi gledalci. V dinamičnem srečanju so najprej povedli igralci Torina v 6. minuti po zadetku Colomba. Mascara je že minuto kasneje poskrbel za izenačenje, nato pa še za vodstvo v 38. V tretji minuti drugega polčasa je Amoruso iz bele točke izenačil, a je 11 minut pred koncem Mascara še tretjič premagal Serenija in zadržal točke doma.

Sampdoria se pobira
Po slabem začetku letošnje sezone se nogometaši Sampdorie počasi pobirajo. Tokrat so pred domačimi gledalci premagali Lecce. Delvecchio je v 11. načel mrežo gostov, v 14. pa je vodstvo povišal Cassano. Lecce je znižal preko Calaia v 55. minuti, preden je rezervist Stankevičius ponovno povišal v 61. minuti. V 82. minuti je Tribocchi ponovno znižal, vendar je za izenačenje Lecceju zmanjkalo časa. Sampdoria je na koncu slavila z 3:2.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    BRAVO IBRA ,

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    W JUVE !

Komentiraj