Serie A 11. krog

11. november 2008 ob 15:07 | Luka Lukič |

Tudi v enajstem krogu Serie A so točke večinoma ostale doma. Na sedmih tekmah so slavili domači, dve sta se končali z neodločenim izzidom, edino zmago v gosteh pa je dosegel Juventus, ki je v Veroni z 0:2 premagal Chievo. Milan in Roma sta na gotovanju v sodnikovem podaljšku zapravila točke. Za Milan, je bil usoden Esposito, ki je Lecceju priboril izenačenje z 1:1. Roma pa si je v Bologni sodila kar sama z avtogolom Cicinha, za 1:1. Na vrhu lestvice je tako ponovno Inter, ki je v sodnikovem podaljšku z 1:0 ugnal Udinese, z istim izzidom je doma slavil še Torino proti Palermu. Napoli je z 2:0 premagal Sampdorio, Lazio s 3:0 Sieno, Genoa pa s 4:0 Reggino. Catania je doma z 2:1 strla Cagliari, Fiorentina pa z istim izzidom Atalanto.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 11 7 3 1 17:7 24
Milan 11 7 2 2 16:8 23
Napoli 11 7 2 2 16:8 23
Lazio 11 7 1 3 21:12 22
Udinese 11 6 3 2 19:9 21
Juventus 11 6 3 2 13:7 21
Genoa 11 6 2 3 18:10 20
Fiorentina 11 6 2 3 14:9 20
Catania 11 5 3 3 11:9 18
Palermo 11 5 1 5 15:15 16
Atalanta 11 4 2 5 10:11 14
Lecce 11 2 6 3 10:12 12
Siena 11 3 3 5 8:11 12
Torino 11 3 3 5 10:14 11
Cagliari 11 3 1 7 11:15 10
Sampdoria 10 2 4 4 7:11 10
Roma 10 2 2 6 10:18 8
Bologna 11 2 1 8 9:21 7
Chievo 11 1 3 7 6:18 6
Reggina 11 1 2 8 8:23 5

Julio Cruz v sodnikovem podaljšku osrečil San Siro
Na San Siru sta se v derbiju 11. kroga pomerila Inter in Udinese. V prvem polčasu so gledalci videli taktično srečanje z malo priložnosti. Najlepšo priložnost za Inter je zapravil Cambiasso, medtem ko so se igralci Udineseja lahko upravičeno jezili na stranskega sodnika, ki je razveljavil dve obetavni akciji zaradi vprašljivega prepovedanega položaja. V drugem polčasu se je igra še bolj razživela in prišlo je do lepih priložnosti na eni in na drugi strani. Tako Samir Handanovič, kot Julio Cesar sta se nekajkrat izkazala z izvrstnimi obrambami. V 92. minuti pa je sledila odločitev. Po kotu je napako v obrambi Udineseja kaznoval Julio Cruz, ki je premagal Handanoviča in prinesel Interju poln izkupiček, ki je četo Joseja Mourinha popeljal ponovno na vrh lestvice.

Esposito spodnesel Milan z vrha lestvice
Milan je na gostovanju pri Lecceju skušal z zmago zadržati prvo mesto na lestvici, na katerem so se Rossoneri znašli prvič po štirih letih. Gostje so v prvem polčasu upravičili status favorita in prihajali do izvrstnih priložnosti, predvsem preko Marca Borriella, vendar je mladi napadalec vse priložnosti zapravil, v vratih Lecceja pa je blestel Benussi. V drugem polčasu si je tudi Lecce priigral stoodstotono priložnost, a je Giacomazzi iz neposredne bližine meril mimo vrat. Milan je nadaljeval s pritiskom in zapravil še nekaj priložnosti. Ancelotti je nato poskušal s Patom, namesto Kakaja, kar se je obrestovalo, saj je mladi Pato v 80. minuti podal Ronaldinhu za vodstvo Milana. Hladen tuš pa je prišel v sodnikovem podaljšku, ko je predložek iz prostega strela izkoristil Esposito in obdržal Lecce neporaženega na domačem igrišču.

Cicinho rešil Mihajlovičev debi
V Bologni je domače moštrvo pod vodstvom novega trenerja Siniše Mihajloviča pričakalo Romo. Gostje so skušali nadaljevati z dobro predstavo, s katero so v ligi prvakov premagali Chelsea. Prvo priložnost je imela Bologna, nato pa je ofenzivneje zaigrala Roma in si priigrala lepo priložnost preko Vučiniča, čigar zaključni strel pa ni bil nevaren za vrata domačih. V drugem polčasu je Francesco Totti začinil svoj 400. nastop z zadetkom za 1:0 (zanimivo: Totti je debitiral v Serie A kot soigralec novega trenerja Bologne Mihajloviča). Domači so skušali odgovoriti na vodstvo Rome s pritiskom, ki se jim je obrestoval v 91. minuti ko je predložek z desne mojstrsko z glavo v lastno mrežo pospravil Cicinho, ki je premagal rezervnega vratarja Rome Arturja (Doni se je na tekmi lažje poškodoval, vendar bo nared do prihodne nedelje, ko Romo čaka mestni derbi z Laziem).

Napoli poglobil krizo Sampdorie
Napoli je pred domačimi gledalci v dinamičnem srečanju ugnal Sampdorio. V 23. minuti je domače v vodstvo po podaji Lavezzija popeljal Mannini. Sampdoria je skušala na vodstvo odgovoriti in si priigrala vrsto lepih priložnosti. Cassano je zatresel mrežo gostov, toda stranski sodnik je dvignil zastavico v sporni situaciji. V drugem polčasu je prav Mannini rešil vrata Napolija po strelu Delvecchia. Napadalna igra Sampdorie pa je pustila priložnosti iz protinapadov in v 74. minuti je Zalayeta (ponovno po asistenci Lavezzija) postavil končnih 2:0.

Lazio z optimizmom pričakuje derbi
Lazio je pred domačimi gledalci zabeležil tretjo zaporedno zmago. Na Olimpico je tokrat pripotovala Siena in začela z zaprto igro in iskala svoje priložnosti iz protinapadov. Zadržana igra se je Sieni obrestovala, saj je kljub manjšemu času posesti Siena prihajala do lepših priložnosti, a je Carizzo ostal nepremagan. V drugem polčasu je Rossi namsto Meghnija v igro pripeljal Rocchija, ki je bil žrteve prekrška narobu kazenskega prostora. Prosti strel je mojstrsko izvedel Mauro Zarate in popeljal domače v vodstvo. Sledil je pritisk Siene, vendar je drugi zadetek iz protinapada po predložku Zarateja dosegel Rocchi. V sodnikovem podaljšku je Lichtsteiner po dvojni obrambi vratarja Siene serviral še drugi zadetek Rocchiju za končnih 3:0. Lazio tako optimistično pričakuje rimski derbi ki bo v nedeljo.

Del Piero ponovno mojstrsko
V Veroni je Chievo pričakal Juventus, ki je po manjši krizi trenutno v velikem naletu in je po dveh zmagah proti madridskemu Realu v Ligi prvakov tokrat odnesel še tri točke iz Verone. V vodstvo je staro damo v 40. minuti popeljal Alessandro Del Piero z mojstrskim prostim strelom, končnih 0:2 pa je postavil Vincenzo Iaquinta, kateremu je Sorentino strel z bele točke sicer ubranil, toda iz odbite žoge je Iaquinta vseeno zadel. Chievo je skušal odgovoriti, vendar je mreža Stare dame ostala nedotaknjena. Najlepšo priložnost je zapravil Sergio Pellisier.

Viola v treh minutah pokopala Atalanto
Fiorentina je po sredinem spodrsljaju v Ligi prvakov, kjer so praktično zapravili vse možnosti za uvrstitev v drugi krog, tokrat vtis rahlo popravila z zmago nad Atalanto. Agresivneje so začeli sicer gostje, toda v 20. minuti je Felipe Melo z natančnim strelom od daleč popeljal Violo v vodstvo, tri minute kasneje pa je na 2:0 povišal Gilardino. V drugem polčasu je Fiorentina zapravila še nekaj lepih priložnosti, Atalanti pa je upanje iz bele točke povrnil Sergio Floccari, toda točke so na koncu z izzidom 2:1 ostale v Firencah.

Saumel potopil Palermo
Torino je pred domačimi gledalci z agresivno igro pričakal Palermo. Skozi celotno srečanje so več lepših priložnosti imeli domači. V 83. minuti so domači po izključitvi Nocerina imeli še številsko premoč, zadetka pa so se veselili dve minuti pred koncem srečanja, ko je Saumel z lepim strelom od daleč matiral Fontano za končnih 1:0, ki so Torino oddaljile od mest na lestvici ki vodijo v Serie B.

Militov hat-trick pokopal deseterico Reggine
V Genoi je Reggina v prvem polčasu prikazala agresivno igro, s katero so skušali priti do prepotrebnih točk v boju za obstanek. Toda v 45. minuti je branilec Reggine Costa po prekršku nad Biavo prejel rdeči karton in v drugem polčasu je sledil popoln potop Reggine. Mrežo gostov je v 54. minuti načel Milito iz bele točke. V 74. minuti je Milito zadel še drugič, v 81. minuti je tretji zadetek za Genoo dosegel Sculli, končnih 4:0 pa je s tretjim zadetkom v 90. minuti postavil Milito.

Sabato poskrbel za slavje ob koncu
Pred domačimi gledalci je Catania pričakala neugoden Cagliari. Gostje so povedli že v 6. minuti z zadetkom Jede. V 37. minuti je za izenačenje poskrbel Mascara. Tri minute pred koncem pa je srca Isolanov strl Sabato, ki je zadel za končno zmago Catanie z 2:1.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj