Študija o HPV v teku

5. november 2008 ob 13:31 | Maja Andlovic |

Predstojnica centra za nalezljive bolezni na Inštitutu za varovanje zdravja (IVZ) Alenka Kraigher nam je povedala, da bo pred zagonom Nacionalnega programa za brezplačno cepljenje proti virusu HPV potrebno določiti še starostno skupino deklic, ki naj bi jih cepili, vrsto cepiva, spremljevalno informacijsko gradivo, vodenje ustrezne dokumentacije zdravstvene stroke ter ekonomski vidik cepljenja, ki ga bo dala farmakoekonomska študija ter po pričakovanjih Kraigherjeve odgovorila tudi na vsa druga vprašanja. Študijo je naročilo ministrstvo za zdravje, končana pa naj bi bila do konca tega leta.

Je pa o datumu začetka izvajanja programa težko govoriti, saj so določena vprašanja še odprta, težko je tudi predvideti, katere bodo prioritete v preventivnih programih, pravi Kraigherjeva in dodaja, da je program “brez trdnih stališč lahko ogrožen, tudi brez trdne finančne konstrukcije”.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Majda pravi:

    Hm, to pa ne kaže, da bo kmalu steklo! Pozitivna odločitev Zdravstvenega sveta ni več tako sveža…omenje dileme pa so vmes tudi že dobile odgovor…Glede na to, da cepljenje že poteka pomeni, da je ključno v denarju…

  2. click the up coming web page pravi:

    This is a topic which is near to my heart…
    Thank you! Exactly where are your contact details though?

Komentiraj