Serie A 10. krog

3. november 2008 ob 17:32 | Luka Lukič |

V desetem krogu Serie A so na kar sedmih srečanjih slavili domači, dve srečanji sta se končali z delitvijo točk na enem srečanju pa so bili uspešni gostje. To se je zgodilo v Kalabriji, kjer je Inter v sodnikovem podaljšku prišel do zmage z 2:3 in se tako na lestvici izenačil z Udinesejem, ki je doma ob koncu iztržil točko proti Genoi z 2:2. Na vrhu lestvice se je prvič po štirih letih znašel Milan, ki je doma z 1:0 premagal deseterico Napolija. Z 1:0 so bili uspešni tudi Lazio proti Catanii, Siena proti Fiorentini in Sampdoria proti Torinu. Stara dama je doma z 2:0 poglobila krizo Rome, Palermo pa je s 3:0 premagal Chievo. Na tekmi Atalanta : Lecce zadetkov ni bilo. Cagliari pa je doma s 5:1 odpravil Bologno, s tem pa se je končala tudi kariera Danieleja Arragonija na trenerskem stolčku Bologne.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Milan 10 7 1 2 15:7 22
Udinese 10 6 3 1 19:8 21
Inter 10 6 3 1 16:7 21
Napoli 10 6 2 2 14:8 20
Lazio 10 6 1 3 18:12 19
Juventus 10 5 3 2 11:7 18
Genoa 10 5 2 3 14:10 17
Fiorentina 10 5 2 3 12:8 17
Palermo 10 5 1 4 15:14 16
Catania 10 4 3 3 9:8 15
Atalanta 10 4 2 4 9:9 14
Siena 10 3 3 4 8:8 12
Lecce 10 2 5 3 9:11 11
Cagliari 10 3 1 6 10:13 10
Sampdoria 9 2 4 3 7:9 10
Torino 10 2 3 5 9:14 8
Roma 9 2 1 6 9:17 7
Bologna 10 2 0 8 8:20 6
Chievo 10 1 3 6 6:16 6
Reggina 10 1 2 7 8:19 5

Avtogol Denisa popeljal Milan na vrh prvič po letu 2004
Napoli je v večerne srečanju odpotoval na San Siro, kjer ga je pričakal Milan. V prvem polčasu so oboji prikazali dinamično igro z (pol)priložnostmi na obeh straneh. Napoli je sicer imel dve lepši priložnosti, a je Abbiati obakrat ostal nepremagan. Odločilen trenutek, ki je srečanje usmeril v korist Milana je bil v 44. minuti, ko je Maggio zrušil Kakaja in prejel drugi rumeni karton. Igralska premoč Milana je v drugem polčasu prišla do izraza. Milan je prihajal do izrazitejših priložnosti, vendar je v vratih Napolija blestel Iezzo. Najlepše priložnosti je imel Kaka, ki je najprej zadel vratnico, nato pa je v 85. minuti imel na voljo še (sporno) enajstmetrovko, a je mu jo je zaustavil Iezzo. Vendar je obramba Napolija že v naslednji minuti klonila. Iz prostega strela je predložek poslal Ronaldiho, Denis pa je z glavo premagal lastnega vratarja za končnih 1:0 v korist domačih. Milan je s tem zadetkom okusil vrh Serie A prvič po letu 2004. Zanimivost: prenos tekme ste lahko gledali na mojem blogu.

Stara dama poglobila krizo Rome
Da igrajo aktualni podprvaki pod pričakovanji nam pove že njihov položaj na lestvici. Roma je v devetih tekmah uspela nabrati le 7 točk, zato so na gostovanju pri Juventusu navijači upali na začetek preobrata v sezoni, kljub temu da je pred tekmo bila objavljena novica o poškodbi Tottija, ki za Giallorosse tako ni mogel nastopiti. V uvodnih minutah so tako gledalci v Torinu videli odprto srečanje s priložnostmi na obeh straneh. Bližje zadetku je sicer bila Roma, ko je predložek Panuccija v lastno vratnico preusmeril Chiellini. V drugem delu prvega polčasa je bolj podjeten postajal Juventus, ki je v 38. minuti tudi prišel do vodstva preko fantastičnega prostega strela Alessandra Del Piera. V drugem polčasu je Roma začela povsem pasivno, kar je izkoristil Marchioni, ki je v 3. minuti drugega polčasa postavil končnih 2:0 v korist Stare dame. Roma odgovora na vodstvo Juventusa ni našla in Juve je uspešno pripeljal srečanje do konca, s čimer se je prebil na šesto mesto, medtem ko Roma počiva le točko nad cono izpada.

Cordoba v sodnikovem podaljšku za tri točke
Inter je tokrat gostoval pri zadnjeuvrščenemu moštvu Reggine. Reggina se kljub razliki na lestvici ni ustrašila favoriziranega nasprotnika in zaigrala odprto, tako da so si v uvodnihminutah priigrali nekaj prostora za strele od daleč, ki pa niso šli mimo Julia Cesarja. Ceno za napadalno igro je Reggina plačala z prostorom na levi strani obrambe. Najprej je nevarno zapretil Quaresma, a je njegov strel odbila vratnica, zato pa je v 9. minuti bil natančen z napadom po desni Imbrahimovič, ki je podal Maiconu za 0:1. V 23. minuti je po napaki obrmbe domačih na 0:2 povišal Vieira. Reggina se ni vdala in v 34. minuti je Cozza po kotu znižal na 1:2. V drugem polčasu pa je Brienza v 53. minuti s strelom od daleč izenačil. Tekma se je nato razživela in Mourinho je poskušal še s Crespom in veteran je tudi zadel vratnico. Na drugi strani je svoje priložnosti imela tudi Reggina a so bili napadalci nenatančni. Odločitev o zmagovalcu je padla v 91. minuti, ko je po kotu obramba Reggine pozabila na Ivana Cordobo, ki je izkoristil prostor in zadel za končnih 2:3.

Quagliarella priigral točko na proti Genoi
Udinese je pred domačimi gledalci poskušal ubraniti prvo mesto na lestvici proti Genoi. V 4. minuti so domači imeli na voljo enajstmetrovko, ki jo je realiziral D’Agostino. Udinese je po vodstvu rahlo popustil in gostje so prihajali do priložnosti, a je Samir Handanovič z dobrimi obrambami reševal domača vrata. Nemočen pa je bil ob enajstmetrovki, s katero je Milito v 64. minuti izenačil. Le tri minute kasneje je Genoi uspel preobrat, ko je Sculli z natančnim strelom matiral Handanoviča. Udineseju je uspelo ostati neporaženim pred domačimi gledalci po zaslugi Fabia Quagliarelle, ki je v 76. minuti postavil končnih 2:2.

Lazio tik pred koncem prebil zid Catanie
V Rimu je Lazio pričakal Catanio in upal na drugo zaporedno zmago. Catania je v Rim prišla z bolj defenzivno strategijo, ki je povsem onesposobila trojico (Pandev - Rocchi - Zarate) napadalcev Lazia. Napadi Lazia so se povečini končali s slabimi streli. V drugem polčasu je Lazio skušal prebiti obrambni zid Catanie in najbližje prišel Pandev, a je bil vratar Catanie na mestu. Tri točke je priskrbel Pasquale Foggia, ki je v igro vstopil v drugem polčasu in v 85. minuti zadel za zmago Lazia z 1:0. (drugi polčas te tekme ste si prav tako lahko ogledali na mojem blogu).

Siena premagala Violo
Čeprav je Fiorentina na gostovanju pri Sieni veljala za favorita, je Siena vnovič dokazala da je pred domačimi gledalci izjemno neugoden nasprotnik. V precej izenačenem srečanju je nekaj lepih priložnosti v prvem polčasu imela Fiorentina, še najbližje je bil Adrian Mutu, vendar je njegov zadetek sodnik razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Siena je v drugem polčasu prišla do izrazitejših priložnosti. Najprej je Frick zadel vratnico, nato pa je v 76. minuti Kharja po kotu postavil končni izzid 1:0. Fiorentina je do konca srečanja imela še dve lepi priložnosti, a je Curci ostal nepremagan.

Cagliarijeva petarda Bologni
Cagliari je pred domačimi gledalci gostil Bologno, ki je v letošnji sezoni uspela zabeležiti le dve zmagi (sicer proti Milanu in Laziu) ob sedmih porazih. Bolje so začeli gostje, ki so povedli z zadetkom Marca Di Vaia. Cagliari je do izenačenja prišel v zadnji minuti prvega polčasa. V drugem polčasu pa je sledil popoln potop Bologne. Najprej je zadel Conti, nato še enkrat Acquafresca, piko na i pa je z dvema zadetkoma postavil Jeda za končnih Cagliari 5 : 1 Bologna. Daniele Arrigoni se je po porazu moral posloviti s trenerskega mesta pri Bologni, kot njegovega najverjetnejšega naslednika pa se izpostavlja nekdanjega Mancinijevega pomočnika pri Interju, Sinišo Mihajloviča.

Sampdoria tik pred koncem
Sampdoria postopoma popravlja vtis po slabem začetku letošnje sezone. Tokrat so Blucerchiati pred domačimi gledalci sicer ob koncu srečanja premagali Torino. Torino je sicer prikazal dobro igro in si priigral številne lepe priložnosti, a so vrata domačih ostala nedotaknjena. V drugem polčasu je Torino prišel do zadetka potem ko se je žoga odbila od vratnice, a je bil zadetek (neupravičeno?) razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja. V 85. minuti je Sampdoria le uspela navdušiti domače navijače, ko je Belluci z glavo zadel za zmago z 1:0.

Palermo premagal Chievo
Palermo je pred domačimi gledalci s 3:0 odpravil Chievo. Mrežo gostov je v 23. minuti z bele točke načel Miccoli, v 37. minuti je zadel Khajer. Tik pred koncem prvega polčasa pa je na 3:0 povišal Cavani. V drugem polčasu je že v 48. minuti na strani domačih rdeči karton prejel Bresciano, a Chievu ni uspelo izkoristiti številsko premoč.

Brez zadetkov v Bergamu
V Bergamu sta se Atalanta in Lecce razšla brez zadetkov, lepše priložnosti so sicer imeli domači. Od 68. minute ko je na strani domačih rdeči karton prejel Valdes pa je pobudo prevzel Lecce, vendar gostje niso resneje ogrozili vrat domačih.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj