Serie A 9. krog

31. oktober 2008 ob 1:06 | Luka Lukič |

V devetem krogu Serie A so na štirih tekmah slavili domači, na treh gostje, dve srečanji pa sta se končali brez zmagovalcev. Srečanje v Rimu med Romo in Sampdorio je bilo po šestih minutah prekinjeno zaradi močnega dežja in bo odigrano naknadno. Na vrhu lestvice ostaja Udinese, ki je v Catanii slavil z 0:2. Na drugem mestu je po točkah z Udinesejem izenačen Napoli, ki je doma s hat trickom Denisa odpravil Reggino s 3:0. V Firencah sta Fiorentina in Inter remizirala brez zadetkov, Milan pa je doma z 2:1 premagal Sieno. Juventus je odnesel tri točke iz Bologne z 1:2, na gostovanju pa je bil uspešen tudi Lazio, ki je z istim izzidom slavil v Veroni. Genoa je doma z 2:1 premagala Cagliari, z istim izzidom pa je bil doma uspešen tudi Torino proti Atalanti. Palermo je ob koncu srečanja na gostovanju pri Lecceju izvlekel točko z 1:1.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Udinese 9 6 2 1 17:6 20
Napoli 9 6 2 1 14:7 20
Milan 9 6 1 2 14:7 19
Inter 9 5 3 1 13:5 18
Fiorentina 9 5 2 2 12:7 17
Lazio 9 5 1 3 17:12 16
Genoa 9 5 1 3 12:8 16
Catania 9 4 3 2 9:7 15
Juventus 9 4 3 2 9:7 15
Atalanta 9 4 1 4 9:9 13
Palermo 9 4 1 4 12:14 13
Lecce 9 2 4 3 9:11 10
Siena 9 2 3 4 7:8 9
Torino 9 2 2 5 9:13 8
Sampdoria 8 1 4 3 6:9 7
Roma 8 2 1 5 9:15 7
Cagliari 9 2 1 6 5:12 7
Bologna 9 2 0 7 7:15 6
Chievo 9 1 3 5 6:13 6
Reggina 9 1 2 6 6:16 5

Viola in Inter brez zadetkov
V Firencah sta se pomerila Fiorentina, ki je pred srečanjem imela niz štirih zaporednih zmag in Inter. Za domače nista mogla nastopiti Mutu (poškodba) in Gilardino (kazen zaradi zadetka z roko v prejšnjem krogu proti Palermu). Na drugi strani je Mourinho doma pustil Adriana zaradi disciplinskih razlogov poleg tega pa Inter pestijo še poškodbe. Fiorentina je bila v prvem polčasu za odtenek bolj agresivna, a sta Pazzini in Osvaldo zapravila večino priložnosti z nenatančnimi streli. Najbolj je vratarja Interja ob koncu prvega polčasa namučil Kuzmanovič iz prostega strela. V drugem polčasu je Fiorentina nadaljevala z agresivnejšo igro a napadalcem Viole ni uspelo prelisičiti Julia Cesarja. Inter je tako drugič zapored remiziral brez zadetkov in na lestvici padel na četrto mesto.

Udinese slavil v Catanii
Udinese je ubranil prvo mesto na lestvici z zmago na težkem gostovanju pri Catanii. V uvodnih minutah so bili agresivnejši domači nogometaši a so zaključni streli večinoma leteli mimo vrat Handanoviča. Udinese je v 13. minuti v vodstvo popeljal Sanchez, s prekrasnim zadetkom v spodnji levi kot vratarja domačih. Catania je poskušala z napadi, vendar v prvem polčasu niso resneje ogrozili vrat Handanoviča, zato pa so v drugem polčasu uspeli po napaki Handanoviča priti do najlepše priložnosti na srečanju, a je Plasmati zadel le prečko. Tekmo je dokončno v korist Udineseja odločil Fabio Quagliarela, ki je sedem minut pred koncem iz protinapada postavil končnih 0:2.

Milan iz bele točke do treh točk
Milan je na San Siru gostil Sieno in po precej umirjenem prvem polčasu je v 31. minuti Rossonere v vodstvo popeljal Pippo Inzaghi. Siena je v drugem polčasu zaigrala ofenzivneje in si po dveh lepih priložnostih priigrala izenačenje v 54. minuti z zadetkom Simoneja Vergassole. Enajst minut kasneje je v kazenskem prostoru gostov padel Inzaghi, sodnik pa je pokazal na belo točko iz katere je bil natančen Kaka. Siena je do konca še dvakrat nevarno zapretila, a je bil Abbiati obakrat na mestu in obranil prednost domačih, ki so se s to zmago povzpeli na tretje mesto in imajo točko več od mestnih tekmecev.

Nedved zablestel za Staro damo
Juventus je na gostovanju pri Bologni osvojil tri točke predvsem po zaslugi veterana Pavla Nedveda. Že v 12. minuti je Nedved po odličnem prodoru neubranljivo streljal za vodstvo gostov. Zadetku bi lahko dodal še asistenco, ponovno po odličnem prodoru, vendar je Amauri z glavo zadel le vratnico. V 56. minuti je Nedved še drugič pristal na listi strelcev, tokrat z veliko pomoči vratarja domačih Antoniolija, ki je preusmeril predložek v lastno mrežo. V 76. minuti je Bologni upanje povrnil Di Vaio, ki je z glavo zadel za končnih 1:2. Do konca srečanja je Di Vaio še enkrat streljal proti vratom, a je bil Manninger na mestu.

Lazio z avtogolom premagal Chievo
Po nizu slabih rezultatov je trener Lazia Delio Rossi v Veroni na igrišče poslal precej spremenjeno postavo, vendar v uvodnih minutah ni rezultirala, saj so domači pritisnili in v 11. minuti je vodstvo domačim priigral Sergio Pellisier. Tri minute kasneje je Zarate prodrl v kazenski prostor in izvrstno asistiral Pandevu, ki je izzid izenačil. V drugem polčasu je Rossi poskušal še z Rocchijem, ki je imel izvrstno priložnost a je meril mimo vrat. Kasneje se je sam pred vratarjem domačih znašel še Pandev, ki pa ni bil uspešen. Chievo si je na koncu sodil sam, ko je predložek Raduja v lastno mrežo preusmeril Mantovani za končnih 1:2 v korist Lazia.

Denis s hat trickom pokopal Reggino
Napoli ohranja izenačenost na vrhu lestvice z Udinesejem, tokrat so pred domačimi gledalci brez težav odpravili Reggino s 3:0. Vse tri zadetke je zadel Denis. Prvega že v 8. minuti nato pa še v 16. in 63. minuti. Napoli je imel skozi celotno srečanje izrazito terensko premoč in bi lahko slavil še z višjim izzidom, Reggina je uspela le enkrat nenevarno streljati v okvir vrat Napolija.

Genoa doma boljša od Cagliarija
Niz dobrih izzidov Isolanov se je končal v Genoi. Po precej izenačenih uvodnih minutah je Genoo v vodstvo popeljal Papastanthopolous. Po nekaj nevarnih strelih na obeh straneh je v 55. minuti na 2:0 povišal Thiago. V 66. minuti je upanje Cagliariju povrnil Bianco z zadetkom za končnih 2:1. Petnajst minut pred koncem pa je Cagliari ostal še z igralcem manj ko je bil izključen Fini.

Palermo v zadnjih minutah do točke
Lecce je pred domačimi gledalci odlično začel srečanje s Palermom in v 22. minuti je Cacia izkoristil napako obrambe Palerma ter povedel Lecce v vodstvo. Vodstvo so Giallorossi uspeli zadržati do zaključka srečanja, odločilen trenutek pa je prišel v 76. minuti, ko je Giacomazzi moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno v slačilnico. Dve minuti pred koncem rednega dela je igralsko premoč Palerma izkoristil Cavani z zadetkom za končnih 1:1.

Torino premagal Atalanto
Torino je pred domačimi gledalci v napetem srečanju na koncu vknjižil tri točke proti Atalanti. Vsi trije zadetki na srečanju so padli v manj kot desetih minutah. v 62. minuti je Torino najprej v vodstvo popeljal Amoruso, dve minuti kasneje pa je vodstvo podvojil Stellone. Atalanta je uspela zmanjšati še dve minuti kasneje s spornim zadetkom Floccarija (žoga ni v celoti šla čez črto), vendar so na koncu vseeno slavili domači z 2:1.

Luka Lukič
Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj