Serie A 8. Krog

27. oktober 2008 ob 17:09 | Luka Lukič |

V osmem krogu Serie A so na treh srečanjih slavili gostje, na dveh ni bilo zmagovalca, na preostalih petih srečanjih pa so točke ostale doma. Inter je doma kjub igralcu več od 61. minute z Genoo odigral 0:0 in s tem dopustil Udineseju in Napoliju izenačenje po točkah na vrhu lestvice. Udinese je doma s 3:1 odpravil Romo, Napoli pa je v Rimu strl Lazio z 0:1. Prvi zmagi sta zabeležili Sampdoria (2:0 proti Bologni) in Reggina (2:0 proti Lecceju). Torinski derbi se je z 1:0 končal v korist Juventusa, Fiorentina pa je z 1:3 slavila v Palermu. Catania je na gostovanju pri Sieni iztržila točko z 1:1, Milan pa je v zaključku srečanja v Bergamu odnesel tri točke z 0:1. Cagliari je doma nadaljeval dobro formo in z 2:0 odpravil Chievo.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Udinese 8 5 2 1 15:6 17
Inter 8 5 2 1 13:5 17
Napoli 8 5 2 1 11:7 17
Milan 8 5 1 2 12:6 16
Fiorentina 8 5 1 2 12:7 16
Catania 8 4 3 1 9:5 15
Lazio 8 4 1 3 15:11 13
Genoa 8 4 1 3 10:7 13
Atalanta 8 4 1 3 8:7 13
Juventus 8 3 3 2 7:6 10
Palermo 8 4 0 4 11:13 12
Siena 8 2 3 3 6:6 9
Lecce 8 2 3 3 8:10 9
Sampdoria 8 1 4 3 6:9 7
Roma 8 2 1 5 9:15 7
Cagliari 8 2 1 5 4:10 7
Bologna 8 2 0 6 6:12 6
Chievo 8 1 3 4 5:11 6
Torino 8 1 2 5 7:12 5
Reggina 8 1 2 5 6:13 5

Udinese pospravil Romo in pristal na vrhu lestvice
Na Friuliju je Udinese pričakal Romo in upravičil visoka pričakovanja domačih navijačev. Roma je sicer zapretila prva, toda v 11. minuti je Tonetto napravil prekršek na robu kazenskega prostora nad Floro Floresom, sodnik pa je pokazal na belo točko iz katere je brez težav zadel Di Natale. Zadetek je dal Udineseju krila in v 22. minuti je Floro Flores iz protinapada kaznoval slab izhod iz vrat Donija. Do konca polčasa je še enkrat nevarno zapretil Floro Flores. V drugem polčasu je Spaletti poskušal s Pizzarom, ki je v igro vstopil namesto Llorie in Roma je zaigrala ofenzivneje, a je Handanovič bil vselej na mestu. Zato pa je Udineseju uspel še en učinkovit protinapad iz katerega je Di Natale še drugič premagal Donija. V 75. minuti je sodnik dosodil še eno sporno enajstmetrovko, tokrat po posredovanju Handanoviča, ki jo je uspešno realiziral Totti. Handanovič je do konca še nekajkrat dobro posredoval, njegovo edino napako pa je s posredovanjem na golovi črti popravil Quagliarela. Udinese se je po tej zmagi znašel na vrhu (skupaj z Interjem in Napolijem), Roma počiva v spodnjem delu lestvice.

Torinski derbi Stari dami
Na Olimpicu v Torinu je Juventus kot domačin pričakal Torino. Obe moštvi se borita z slabo formo v letošnji Serie A, kljub temu pa je Juventus po torkovi zmagi v Ligi prvakov nad Realom prejel motivacijsko spodbudo. Prvi je sicer streljal Rosina, toda od tu naprej je pobudo prevzel Juve. Od daleč je trikrat poskušal Sissoko, preden se je rezervni vratar Calderoni izkazal z odlično dvojno obrambo. Zadetka do konca polčasa ni bilo. V drugem polčasu je Amauri kronal boljšo igro Juvenstusa z zadetkom na katerega Torino ni našel odgovora. V zaključnem delu je Torino sicer pritisnil vendar brez končnega zadetka. Zmaga za Juve pa je pustila rahlo grenak priokus, saj so zaradi poškodb za sredino tekmo z Bologno pod vprašajem De Ceglie, Salihamiđič in Grygera.

Deseterica Genoe zadržala Inter na San Siru
Na San Siru je Genoa z disciplinirano igro presenetila favorizirani Inter. Genoa je z dobro igro v obrambi povsem onesposobila Inter in v prvem polčasu iz protinapadov imela tudi lepše priložnosti. Najlepšo priložnost za Genoo je na srečo Interja zaustavila prečka. V drugem polčasu je bil Inter nevarnejši a je Genoa nadaljevala z dobro igro v obrambi in protinapadi. V 61. minuti je Jurič prejel drugi rumeni karton in Genoa se je tako morala še bolj zapreti, kar pa je storila dobro in na koncu odnesla točko brez zadetkov iz San Sira.

Napoli uspešen v Rimu
Dve moštvi, ki veljata za pozitivno presenečenje letošnje Serie A sta se udarili v medsebojnem obračunu v Rimu. V prvem polčasu je bil rahlo boljši nasprotnik Lazio, vendar sta Zarate in Pandev zapravila preveč priložnosti, na drugi strani je Gargano iz prostega strela zadel prečko. Kazen za zapravljene priložnosti je sledila v drugem polčasu, ko se je predložek Lavezzija nesrečno odbil od Sivigle (ki je sicer krivec tudi za dva prejeta zadetka v prejšnjem krogu) za hrbet Carriza. Lazio na vodstvo Napolija ni našel odgovora, najbližje izenačenju je bil Pandev, a je njegov odbit strel končal na prečki.

Kaka priigral tri točke v Bergamu
V Bergamu je Atalanta pred domačimi gledalci agresivno odigrala proti Milanu in bila v prvem polčasu boljši nasprotnik. Kljub rahli terenski premoči pa si domači niso priigrali veliko priložnosti, vselej pa je bil na mestu Abbiati. Srečanje se je bolj odprlo v drugem polčasu, ko je Fereira Pinto zapravil najlepšo priložnost na srečanju. V zaključku tekme je Milan kaznoval neučinkovitost Atalante in po lepi podaji Borriella je Kaka postavil končni izzid 0:1.

Viola odnesla tri točke iz Palerma
V Palermu sta se v izjemno dinamičnem in napetem srečanju pomerila Palermo in Fiorentina. V uvodnih minutah je rahlo terensko premoč imela Fiorentina in prišla do zadetka preko Alberta Gilardina. Gilardino si je pri zadetku sicer pomagal z roko, vendar je sodnik zadetek priznal. Palermo je po zaostanku prevzel pobudo, a je v vratih Viole ponovno blestel Frey. Fiorentina je po odprti igri Palerma izkoristila protinapad in preko Mutuja povišala vodstvo. V drugem polčasu je Palermu upanje povrnil Simplicio, vendar je bilo zmanjšanje zaostanka kratkotrajno, saj je v obrambi hudo napako storil Liverani, posledično pa je Mutu zadel za končnih 1:3. Palermo je do konca srečanja bil bolj aktiven v napadu, vendar mimo Freya ni šla nobena žoga.

Sampdoria končno razveselila domače navijače…
Sampdoria je po uvodnih sedmih tekmah končno okusila tudi slast zmage. Žrtev v Genoi je bila Bologna, ki ni uspela ponoviti odličnega nastopa proti Laziu iz prejšnjega kroga. Sampdoria je bila vseskozi boljši nasprotnik, Bologno pa je reševal izvrstni Antonioli. V drugem polčasu se je končno odvalil kamen od srca navijačev Sampdorie, ko je atraktivno zadel Delvecchio. Piko na i pa je pred koncem srečanja postavil Belucci.

… prav tako tudi Reggina
Tudi Reggina je pobrala prve tri točke v letošnji Serie A. V Kalabriji je bil žrtev Lecce, ki je prispeval levji delež pri zmagi Reggine. V sicer precej izenačenem srečanju so igralci Lecceja napravili preveč prekrškov v kazenskem prostoru in dva od teh je sodnik kaznoval z enajstmetrovko, ki jo je dvakrat uspešno realiziral Bernardo Corradi. Reggina še vedno počiva na dnu lestvice, a je sedaj ujela priključek z ostalimi kandidati za izpad.

Cagliari nadaljuje z dobro formo
Cagliariju je po obupnem štartu v Serie A uspel preobrat v rezultatih. Po dveh krogih uspešnih nastopov so si tokrat na Sardiniji opasali še skalp Chieva. Po razveljavljenem sicer regularnem golu, je Isolane v vodstvo popeljal Robert Acquafresca, piko na i pa je v drugem polčasu postavil Fini.

Catania izvlekla točko v Sieni
Siena je pred domačimi gledalci bila v dvoboju s Catanio boljši nasprotnik, vendar je terensko premoč izkoristila šele v 75. minuti, ko je predložek Del Grossa z glavo v mrežo pospravil Calaio. Po vodstvu je Siena bila za trenutek nepazljiva, kar je izkoristil Paoluci, ki ga je v kazenskem prostoru zaustavil vratar Siene. Iz bele točke je Mascara učinkovito zadel za končnih 1:1. Siena je prejela prvi zadetek doma po maju v lanski sezoni in je na koncu lahko bila precej nezadovoljna s točko v srečanju, kjer bi domači lahko iztržili več.

Luka Lukič
Video: YouTube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. joze pravi:

    Go Sarma, go Videm!

  2. Calori pravi:

    Raztur Rome, bravo furlani!
    Če se te ekipe ne razproda bo v par etih v resnem boju za scudetto. Nosilci igra so več al manj zdaj stari okoli 25 let, kar je naravnost noro. Mladih talentov ogromno, veliko igralcev še poškodovanih in oni razturajo v evropi in v Italiji. Ni kaj, kapa dol marinu, novi trenerski zvezdi v Italiji. Možakar zasuži vse spoštovanje.

Komentiraj