Liga prvakov 3 A-D

23. oktober 2008 ob 22:44 | Luka Lukič |

V drugem dnevu tretjega kroga Lige prvakov je v skupini A svoj prvi poraz okusil Cluj, ki je klonil z 1:0 proti Bordeauxu. Z istim izzidom je Chelsea premagal Romo. V skupini B je Inter z 1:0 strl Anorthosis, medtem ko sta Panathinaikos in Werder remizirala z 2:2. V skupini C je Sporting slavil z 0:1 pri Šahtarju, Barcelona pa z visokih 0:5 proti Baslu. Atletico in Liverpool sta se razšla z 1:1, medtem ko je PSV doma z 2:0 premagal Marseille.

Skupina A

Cluj si je sodil sam
Nogometaši romunskega prvaka Cluja so v Bordeaux pripotovali z impresivnimi štirimi točkami iz prvih dveh tekem proti Romi in Chelseaju. Tudi v Franciji se je Cluj v prvem polčasu držal dobro in odlično pariral Girondincem. V drugem polčasu pa je Bordeaux pričel igrati bolje in v 54. minuti je po predložku Gorcouffa nespametno posredoval Cadu in premagal lastnega vratarja. Ob koncu srečanja je bil izključen še Trica, ki bo tako izpustil povratno tekmo v Romuniji.

Terry ob koncu strl Romo
Roma je na Stamford Bridgeu proti Chelseaju nastopila bolj defenzivno. Chelsea je imel vlogo favorita vendar so gostje iz Rima dobro zaprli modre in jim onemogočili razvoj napadalnih akcij. Za Romo je bila usodna 77. minuta, ko je John Terry z glavo priskrbel Chelseaju vodstvo za tri točke, na katerega Roma ni našla odgovora.

Music Video Code by Goal45.com

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Chelsea 3 2 1 0 4:0 7
Cluj 3 1 1 1 2:2 4
Roma 3 1 0 2 4:4 3
Bordeaux 3 1 0 2 2:6 3

Skupina B

Inter minimalno preko Anothosisa
Inter je pred domačimi gledalci gostil ciprški Anorthosis in bil boljši nasprotnik v prvem polčasu. Ciprčani so se na San Siru večinoma branili, toda to so počeli z odliko. V 44. minuti, ko je kazalo na neodločen izzid ob polčasu je Adriano z glavo dosegel svoj drugi gol v letošnji ligi prvakov, ki je bil dovolj za tri točke. V drugem polčasu je Inter nadalje narekoval tempo in Anorthosis je le stežka prihajal do napadov, ki pa niso resneje ogrozili vrat italijanskih prvakov.

Almeida priboril Werderju točko
V Grčiji sta se v napetem srečanju udarila Panathinaikos in Werder. Povedli so nogometaši Werderja z zadetkom Pera Mertesackerja v 29. minuti. Grki so odgovorili 36. minuti z zadetkom Mantziosa. Mantzios je v 68. minuti zadel še enkrat za vodstvo Panathinaikosa. Potem pa je sedem minut pred koncem Werder rešil Hugo Almeida z zadetkom za končnih 2:2.

Music Video Code by Goal45.com

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 3 2 1 0 4:1 7
Anorthosis 3 1 1 1 3:2 4
Werder 3 0 3 0 3:3 3
Panathinaikos 3 0 1 2 3:7 0

Skupina C

Barcelonin sprehod v Baslu
Na st. Jakobs Parku v Baslu so švicarski predstavniki morali priznati premoč Barceloni. Katalonci so povedli že v 4. minuti preko Messija, v 15. minuti je zadel Buquets, nato pa je v 22. minuti zadetek prispeval še Krkič. Krkič je zadel še enkrat v drugem polčasu (46. minuta) dve minuti kasneje pa je Xavi Hernandez dodal soli na rano Basla za končnih 0:5.

Music Video Code by Goal45.com

Sporting preko Šahtjorja le še korak do osmine finala
Čeprac je Šahtjor pred domačimi gledalci skozi celotno tekmo bil boljši nasprotnik, poebno nevaren je bil Marcelo Moreno. Vendar je 13 minut pred koncem Lliedson izkoristil podajo Derleija in povedel Sporting v vodstvo. Zmaga je Sporting pripeljala na rob uvrstitve v osmino finala Lige prvakov, ki bo postala realnost če Sporting premaga Šahtjor še na domačem igrišču (in Basel ne zmaga, ahem, na Nou Campu).

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Barcelona 3 3 0 0 10:2 9
Sporting 3 2 0 1 4:3 6
Šahtjor 3 1 0 2 3:4 3
Basel 3 0 0 3 1:9 0

Skupina D

Delitev točk v Madridu
V Madridu sta se pomerila Atletico in Liverpool. Goste je že v 14. minuti v vodstvo popeljal Robbie Keane. Vodstvo so Redsi uspešno obdržali do 83. minute. Nato pa je domače gledalce na noge postavil Simao z zadetkom za končnih 1:1. Obe ekipi ostajata skupaj na vrhu lestvice skupine D.

Music Video Code by Goal45.com

PSV premagal Marseille
V dvoboju za prve točke v letošnji Ligi prvakov sta PSV in Marseille odigrala precej izenačen prvi polčas, medtem ko je v drugem polčasu domače navijače razveselil Danny Kovermans. Kovermans je najprej zadel v 71. minuti nato pa je pet minut minut pred koncem zapečatil usodo Marseilla z drugim zadetkom za končnih 2:0.

Music Video Code by Goal45.com

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Atletico 3 2 1 0 6:2 7
Liverpool 3 2 1 0 6:3 7
PSV 3 1 0 2 3:6 3
Marseille 3 0 0 3 2:6 0

Luka Lukič
Video: Razni spletni video provajderji.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj