Brezplačno cepljenje

17. oktober 2008 ob 10:46 | Maja Andlovic |

Nacionalni program za brezplačno cepljenje proti virusu HPV po besedah nekdanje predsednice Društva za boj proti okužbam z virusom HPV in raku materničnega vratu Renate Capuder Mermal stagnira od potrditve Zdravstvenega sveta, ki je meseca junija podprl uvedbo brezplačnega in neobveznega cepljenja deklic proti virusu HPV, ki povzroča raka materničnega vratu.

“Vemo, da so bile volitve, da je bila energija usmerjena popolnoma drugam in upam, da zdaj končno spet pridemo na vrsto ljudje s svojimi potrebami” in dodala, da je prepričana, da bo slej kot prej prišlo do uvedbe brezplačnega cepljenja za deklice.

“Če bi zgodbe (bolnic, ki so prebolele raka materničnega vratu ali okužbo z virusom HPV) prebirali tisti, ki imajo škarje in platno v rokah, potem sem prepričana, da bi za svoje mlade deklice poskrbeli, da bi imele manj možnosti, da zbolijo za rakom.”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Igor Đukanović pravi:

    Ne bom si ogledal prispevka. Cela zgodba res že predolgo traja. Neokusno!

  2. Q_ pravi:

    hm, par pomislekov:

    1. Če držijo podatki iz ZDA in podatki, ki jih navaja intervjuvanka resnični, potem imamo v Sloveniji med ženskami 0,15 % obolevanost za rakom materičnega vratu, smrtnih primerov povezanih (ali pa tudi ne) s cepljenjem v ZDA je bilo pod odstotkom.
    Če primerjamo deleža (0,15% proti 0,9%), pomeni rezultat le eno; cepivo je bolj nevarno od bolezni, ki jo prepričuje.

    2. Če bi cepili vse ženske v Slo, bi bil strošek okoli 360 mio evrov oz. zaradi količine nekaj manj. Za ta denar je možno storiti marsikaj na področju prevencije . Ne marsikaj, ogromno.

    Nisem apriorno proti, samo zgodba očitno ni tako zelo enostavna, kot zgleda na prvi pogled.

Komentiraj