Thursday 2. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Umetnost in znanost

13. september 2008 ob 13:00 | Urša Potokar |

Včeraj se je zgodil podpis sporazuma o medsebojnem sodelovanju med Univerzo v Novi Gorici in Šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart iz Ljubljane.

Sporazum zajema:
- ustanovitev nove fakultete za uporabno umetnost na Univerzi v Novi Gorici
- izvajanje pedagoških programov nove fakultete
- razvijanje novih pedagoških programov
- pomoč in izmenjava kadrov za potrebe pedagoškega dela
- izvajanje delavnic, razstav, srečanj

Ustanovitev novega študijskega programa, ki se načrtuje na fakulteti za uporabno umetnost, vsebinsko in strukturno izhaja iz triletnega že obstoječega programa Digitalni mediji Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart. Program izvajajo od leta 2001, ponuja pa izbiro med štirimi smermi: animacija, video, fotografija, interakcija in kombinacije. V letošnjem študijskem letu vpisujejo pod istimi pogoji kot doslej, vpis do začetka oktobra.

Novi program, ki nastaja v sodelovanju UNG in šole Famul Stuart, bo v drugostopenjskem študiju ponujal možnost še ožje specializacije področij in hkrati širše poznavanje rabe kreativnih medijev v sodobni umetniški produkciji in kreativnih industrijah. Že s prvostopenjskim študijem pa bo prispeval k razširitvi ponudbe slovenskih univerzitetnih programov na področju kreativno umetniškega dela v digitalnih medijih.

Obe inštituciji predvidevata, da se bo sodelovanje, ki je v prejšnjih letih že potekalo, razvijalo še v prihodnje in vključevalo še druga področja. Najzanimivejše bo gotovo povezovanje umetnosti in znanosti, seveda pa tudi širjenje programa na druga področja, ki jih ponuja program šole Famul Stuart.

Skupne načrte so predstavili predsednik Univerze v Novi Gorici dr. Danilo Zavrtanik ter ustanovitelja Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, Rene Rusjan in Boštjan Potokar:

Urša B. Potokar

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. angie pravi:

    Gospodu Zavrtaniku, ki je fizik, čestitam za odločitev, da vzame pod svoje okrilje tudi umetniško fakulteto. V Ljubljani so famulovci zelo ustvarjalni in popularni!

Komentiraj