Kinotožje 043

16. junij 2008 ob 18:54 | Vest |

QuickTime datoteka: Kinotožje 043 (71 MB)

V spletni devedeteki iTIVI: Robert De Niro in Al Pacino

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. Sniks pravi:

    K.U.L.

  2. dyboc pravi:

    super prispevek (le mogoce malo prevec monoto prebran), zamerim mu le, da med bratatimi otroci 70ih niste omenili spielberga :/

  3. bla pravi:

    thumbs up!

  4. MvGrl pravi:

    A pa si Spielberg zasluži (častno) mesto med hollywoodskimi novovalovci, a ni v precejšni meri zakrivil blockbuster?

  5. PaucStadt pravi:

    Dober namen, slaba izvedba. Sta De Niro in Pacino res vredna le 6 minut, še to bolj z levo roko narejeno?

  6. t-h-o-r pravi:

    MvGrl, kot da je zavestno to naredil ane :)

  7. dyboc pravi:

    MvGrl, ce blockbusterje povezujes zgolj in sele s spielbergom, imas pac premajhno znanje o filmski zgodovini. ampak ne glede na njegov doprinos k temu (a je to sploh nujno slabo? oziroma, zakaj je potem omenjen npr lucas?), se ga povsod omenja vsaj v isti sapi z zgoraj nastetimi, ce ne celo na prvem mestu (je pac tako, da vsak 10letnik pozna spielberga kot sopomenko za sodobnega reziserja - pa ne da se strinjam s tem).

  8. MvGrl pravi:

    @dyboc: no, rado se navede Žrelo, Jaws kot časovno čelo “sodobnih” blockbusterjev, gotovo pa je že kak film prej finančno uničil sočasno prikazane, ne poznam dobro zgodovine ameriškega filma, priznam. Ampak Indiana Jones, E. T. … to niso resni, kritični filmi, kot sta jih takrat delala Scorsese in De Palma … Še Bližnja srečanja se mi zdijo infantilna. No, Lucas ne paše (Vojna zvezd) pa paše zraven: Ameriški grafiti, THX. In Spielberg; ne vidim očitne zveze današanje razpoznavnosti režiserja (Peter Jackson, Michael Bay) z vlogo pri prerojevanju Hollywooda okoli 70. let.

  9. dyboc pravi:

    seveda se strinjam glede “sodobnih” blockbusterjev, ampak v tem recimo ne vidim nicesar slabega, tudi to je del filmske kulture, ki ni zanemarljiv. ok, “infantilnost” ETja in bliznjih srecanj je stvar diskusije in okusa, zato to pustimo, ker se ocitno ne bova strinjala, a pomena spielberga za svetovno kinematografijo (pa ne le sodobno) ne gre diskreditirati na podlagi “nekriticnih” filmov, kot je npr indiana jones (pa smo spet pri lucasu, hehe). ker film ni in niti ne sme biti samo neka kriticna/moralna instanca, tako kot npr literatura ne sme biti samo pop psihologija a la smiljan mori. pa ce sem ze pri neposrecenih primerjavah (pardon), nej se razjasnim se glede razpoznavnosti; spet nisem govoril o danasnji razpoznavnosti, ampak o spielbergu kot ze skoraj simbolu za film … nekako tako, kot je mozart za glasbo, recimo. pa nej mi kak glasbeni frik ne zameri.

    drugace pa zanimiva debata, i like :)

  10. MvGrl pravi:

    No, ne zameri zaključka z Jacksonom in Bayjem, filmu je gotovo več doprinesel Spielberg. Ampak že od samega začetka (naštevanja v videu) je bilo govora o novem Hollywoodu (to je bilo dejansko obdobje, stvarno kontragibanje), ki ga je začelo nekaj do tedaj nenavadnih naslovov (in že uveljavljenih avtorjev, Penn, tudi Rafelson, Nichols), potem pa so prevzeli krmilo našteti (tudi Lucas, s filmoma pred Vojno zvezd, ko pa se je že usmeril v svoj drugi sanjski poklic, kot je sam dejal, “ustvarjanje igrač”) in med njimi ni Spielberga, ne vem, zakaj bi bil. Zaradi Duela že ne.

  11. dyboc pravi:

    sej pravim, ti med njimi ne vidis spielberga, js mogoce lucasa, ampak taka subjektivna mnenja in primerjave ameriskih grafitov z indiano jonesom (ki sta hocesnoces oba velika mejnika za filmsko zgodovino) pac ne morejo biti nek kriterij za pisanje te zgodovine. in kdorkoli od “poklicnih” filmskih teoretikov omeni novi hollywood, ne pozabi na spielberga (vsaj kokr sm js temu sledil).

  12. jože pravi:

    ne pozabit da je to komaj 43 kinotože in prepričan sem da bodo filmi o katerih zgoraj razpravljate zagotovo dobili vsak svoje kinotožje…
    bomo pač še malo počakal…

  13. maticFg pravi:

    Sem samo js preslišal, al res ni bilo kinotožja ta ponedeljek??

  14. Robert L. Tuva pravi:

    Ne, ni bilo Kinotožja. Obenem tudi nismo rekli, da ga ne bo, kar meni ni prav. No, zdaj so šolske počitnice, več otrok je šlo na morje.

  15. t-h-o-r pravi:

    torej mate season break? :) have fun partying or whatever u do :P

  16. jože pravi:

    kdaj lahko pol pričakujemo naslednje kinotožje?

  17. Robert L. Tuva pravi:

    Ne morem zagotoviti, da z novim šolskim letom, lahko pa povem, da bova že v četrtek z Budovo Katjo pripravila eno filmsko-seksološko “Kinotožje” v kategoriji SEKS. Pozdrav.

  18. ¿qué saber sobre cádiz escorts pravi:

    Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Safari, it looks fine
    but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
    great blog!

  19. cómo encontrar una pareja en swinger almería pravi:

    I really like it whenever people get together and
    share opinions. Great site, continue the good work!

Komentiraj