Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zadovoljni bolniki

12. junij 2008 ob 12:04 | Vesna Lovrec |

V nacionalni raziskavi zadovoljstva bolnikov za leto 2007, ki jo je izvedlo Ministrstvo za zdravje RS v 23-ih slovenskih bolnišnicah, je Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor na ocenjevalni lestvici od 1 do 5 dosegel povprečno oceno 4, 4, kar je višje kot leto poprej, ko so bili ocenjeni z oceno 4,2.

Na včerajšnji novinarski konferenci, ki jo je UKC Maribor izvedel v lastni režiji, je bilo povedano, da je povprečna ocena zadovoljstva bolnikov za leto 2007 v vseh splošnih bolnišnicah 4.6, leta 2006 je bila ta ocena za 0.3 nižja. V zvezi s povprečno oceno je strokovni direktor UKC Anton Crnjac opozoril, da so bile najvišje ocenjene manjše specializirane bolnišnice, ki so zaradi svoje majhnosti osredotočene zgolj na določene bolezni ter na izbrane bolnike, kar posledično pomeni, da je slednjim tako omogočena boljša obravnava. Nerad, pa vendar, je Crnjac novinarjem zaupal, da se je v povprečju UKC Maribor malenkost bolje odrezal od UKC Ljubljana, ki je dobil povprečno oceno 4,35.

Na novinarska vprašanja sta odgovarjala direktor UKC Maribor Gregor Pivec ter strokovni direktor UKC Maribor Anton Crnjac:


Gregor Pivec: “… jaz sn bil celo življenje pravdober, pa sn tud nekam prilezo…”

Gregor Pivec o problematiki čakalnih vrst v UKC Maribor:




V mariborski bolnišnici ta trenutek na vseh oddelkih še vedno ni najbolje poskrbljeno za klimo, ki sploh v poletnem času, bolnikom predstavlja veliko olajšanje. Direktor UKC Gregor Pivec je pojasnil, da se dela tudi na izboljšanju tega. Ob tej priložnosti smo ga povprašali, katero podjetje v UKC Maribor montira klime:


Gregor Pivec: “… zadnje klimatske naprave mislim da smo delali s klimo Petek…”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Jakaje pravi:

    Za maribor res ne vem ampak klel v Lj. pa vsi jamrajo o zdravnikih pa o čakalnih dobah, najbolj pa me je prizadelo ko sem ugotovil da tudi kvalitete ni.

  2. 1tastar pravi:

    Ah, te ankete! Kdo bo pa šimfal, ko pa moraš oddati anketo prej, kot ti določijo rok za ambulantni pregled (garancijski rok!)

  3. B.G. pravi:

    Ne vem, zakaj nimam jaz slabih izkušenj z zdravniki in sestrami, pa nisem ne lep in ne bogat. So prijazni in ustreržljivi, če le morejo.

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Pivec, jaz ti ne verjamem ! _ _ _ niti najmanj !! _ _ _ _ _ _

  5. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    sicko.si

Komentiraj