Vest ujela roparja

9. junij 2008 ob 20:36 | Vesna Lovrec |

Po razglasitvi treh najboljših na festivalu Kantfest v Rušah je nastala panika, da je neznano kam izginila 2. oziroma srebrna kanta, ki jo je za uvrstitev na 2. mesto na Kanfestu prejel Tadej Vesenjak.

Zaradi dogodka, ki ga je zabeležila tudi naša kamera, so nekateri pomislili, da je kanto ukradel Žak Stuhlač, pri čemer mu je pomagala neznanka iz publike:

Kljub temu, da sta “roparja” za kriminalno dejanje požela celo aplavz, ju je nekdo zašpecal Tadeju Vesenjaku. Ta je resnico takoj pričel iskati pri Žaku Stuhlaču, ki mu je razložil, da je on odnesel kanto Marka Groblerja, saj naj bi mu jo slednji podaril. Tako je pojasnil tudi nam:

Izrečenih je bilo kar nekaj grobih besed, nakar se je Tadej odločil resnico poiskati pri Marku in ta mu je v telefonskem pogovoru obrazložil, da je kanto zares podaril Žaku. Tadej se je pomiril v upanju, da se bo njegova kanta našla. Zaradi obljube, ki jo je dal cimrom, domov ni upal praznih rok:

V nedeljo je Žak Stuhlač preko elektronske pošte s strani organizatorja festivala prejel obvestilo, da je kanto potrebno vrniti. Marko je Tadeju sicer res povedal, da je kanto podaril Žaku, ni pa mu pojasnil, da jo je kljub vsemu odnesel tudi s seboj domov.

Zgodba ima srečen konec, danes ob 12. uri je bila kanta vrnjena na kraj zločina, tako, kot je bilo zapovedano. Tadeju pa nasvet: prazni jo bolj pogosto kot na 14 dni. Smeti znajo tudi zasmrdeti.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Sta kradla kante za bioodpadke?

  2. marjeto pravi:

    sej na tem kantfestu se pa kar dogaja !
    bravo stuhlač. a v kamero pa ne znaš povedat kaj bi v resnici rad ?

  3. Zlata lisica pravi:

    Roparja? A sta bila oborožena??

  4. Žak Stuhlač pravi:

    zvedel sem, da se ukradli tudi roke neke lutke in se sedaj iščejo.
    1tastar kradlo se je novo še ne rabljeno kanto.(karkoli)
    marjeto, a ne vidiš, da sem se trudil postaviti laško na glavo.
    zlata lisica iz prve roke vem, da nista bila oborožena.

  5. Taja pravi:

    Ropar je nekdo, ki: vzame tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, tako da uporabi silo zoper kakšno osebo ali ji zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo. Torej, TAT je ukradel kanto, ne ROPAR.

Komentiraj