Tuesday 21. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Zdravko Čolić o Rebeki

31. maj 2008 ob 17:24 | Sonja Javornik |

Največji zvezdnik nekdanje Jugoslavije Zdravko Čolić je na začetku svoje kariere nastopil tudi na Evroviziji. Vendar to ne pomeni, da se zdaj kaj posebej zanima za to prireditev. Pred dnevi smo govorili z njim v Beogradu in povedal je, da mu je bila naša Rebeka všeč in da mu je žal, da ni prišla v finale. Zdravko pa je tudi napovedal svoj koncert v Portorožu, ki bo vse slovenske oboževalce tega pevca razveselil septembra.

Prevod pogovora:

Ali spremljaš Eurovizijo?

Deloma, prav dosti pa ne, ker nimam visokega mnenja o glasbeni vrednosti Eurovizije. Danes je to bolj zabava, scensko glasbena prireditev; bolj sta važni scena in sam nastop, kot pa glasba. Atraktivnosti tri minutnih pesmi zanimajo gledalce, poleg samega nastopa pa jih zanima tudi glasovanje.

Ali se spomniš, kako si se ti počutil pred glasovanjem?

Ko sem jaz tekmoval, so bili najboljši pevci Cliff Richard iz Anglije, takrat najpopularnejša španska skupina Mocadades, Anne-Marie David iz Luxemburga, ki je bila zelo popularna na francoskem govornem področju … Sodelovalo je precej manj držav kot danes in so zato potrebne kvalifikacije. Pomen Evrovizije je bil večji in bolj zanimiv, seveda v glasbenem smislu. Iz Sarajeva je takrat prišla delegacija štirih, bili smo lepo oblečeni, predstavljali smo svojo državo. Največ smo se družili z Italijani. Takrat je bil zelo popularen pevec in igralec Massimo Ranieri, ki je bil v Italiji takrat velika zvezda. Njegova ekipa je bila napol mafijska, v črnih oblekah. Skupaj smo stanovali v hotelu Aerogolf v Luxenburgu. Takrat smo zastopali še Jugoslavijo, z pesmijo, ki je bila napisana za nas in je tudi bolje funkcionirala pri nas, kot pa v Evropi. Mislim, da je niso dobro razumeli, saj je bila zelo specifična, s spremembami ritma…

Ali si računal na zmago?

Nisem. Zame je bil to ognjeni krst, začetek kariere. Pesem Eurovizije je odličen začetek za pevce, ki začenjajo svojo kariero. Tisti, ki so že uspešni, nimajo razloga, da sodelujejo. Je pa to lepa izkušnja, spoznaš veliko novih prijateljev.

Tvoj prijatelj Brega letos sodeluje v revialnem delu – ali so k sodelovanju povabili tudi tebe?

So, vendar me ni zanimalo. Raje opazujem kot pojem.

Torej slediš Euroviziji zadnje dni?

Ne posebno, vem pa kaj se dogaja.

Si videl slovensko predstavnico Rebeko?

Predtekmovanj nisem gledam, ker sem imel koncert v Subotici, vem pa, da se ni uspela uvrstiti v finale. Škoda, ker je zelo lepa in dobro poje. Uvrstitev v finale je zelo relativna. Odvisno je od sreče in tega, kako gledalci reagirajo v tistem trenutku, saj je mogoče pesem dosti boljša, kot zgleda prvi trenutek. Tudi če ni visoko uvrščena, lahko postane uspešnica.

Septembra prideš v Portorož in takrat te bodo Slovenci lahko prvič videli. Se veseliš nastopa?

Dolgo smo čakali na ta nastop, saj je Portorož mala oaza, s čudovitim amfiteatrom.

Si tam že kdaj nastopal?

V amfiteatru ne, v Portorožu pa smo že delali v hotelu Metropol. To so bili lepi trenutki. To pa je lepa koncertna prireditev, ki se je veselim. V Portorož in Piran pridem večkrat, saj sta moji najljubši morski destinaciji v Sloveniji. Tekom leta pa načrtujemo tudi nastop v Mariboru.

Sonja Javornik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Dajana pravi:

    Car! :)))))))))

  2. Donvito pravi:

    ne ne, on je reptiljanec!!!

  3. david pravi:

    ravno tako dolgočasni kot njihova glasba. vsi hvalijo, hvalijo …

  4. jurij pravi:

    hahaha, reptiljanec, lepa..!

  5. emily pravi:

    Človek z dobrim glasom, energijo in dobro dušo.
    CAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. mistique pravi:

    bosan’c ;)

  7. emily pravi:

    mi smo pa slovenci , pa kaj??

  8. Žančii pravi:

    ČOLA JE CAREEE DA NI VEČJEGA!!!! Lhk smo ponosni na njega, oz. smo bli ko smo bli fsi skup pod Jugoslavijo, zt k je on naša največja zvezda Balkana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOVE U ČOLAAAA***

Komentiraj