Friday 17. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Improvizija 2008

19. maj 2008 ob 23:59 | Katja Lenart |

V dnevih, ko bodo oči Evrope uperjene (tudi) v Beograd in Evrovizijo, bomo Slovenci (in ne samo Slovenci, da se razumemo) lahko - vsaj kar se tiče omenjene popevke - uživali malce drugače. V Linhartovi dvorani se bo namreč v sredo (21.5.) ob 20:30 v realizaciji kolektiva Narobov zgodila že sedma Improvizija. Gledališko- glasbeni dogodek, ki so ga ustvarjalci zasnovali kot parado pompoznosti in kiča, bo gotovo tudi letos sila zabaven.

Improvizija bo seveda tekmovanje. Tekmovalci - med njimi bomo videli tudi kopijo Amy Winehouse in parodijo lanske evrovizijske zmagovalke Marije Šerifović - bodo skušali prepričati publiko v Linhartovi dvorani (ki je bo tokrat za spremembo veliko več kot minula leta, ko so improvizrali na odru Kuda France Prešeren). Tudi naslove pesmi bo izbrala publika (Vzhodna, Zahodna, Severna in Južna Evropa), zato bodo gotovo nastale zanimive teatralno glasbene točke. Tukaj je nekaj posnetkov z vaje:

Ana Marija Šefirović: “Ja, jst računam na zmago. Js mislim, da bom pometla s konkurenco.”

Malce več podrobnosti o spektakularnem dogodku sta nam zaupala umetniška vodja projekta Maja Dekleva in voditelj in scenograf Tomaž Lapajne (za nekaj trenutkov smo ujeli tudi voditeljico letošnje improvizije Majo Poljanec). Odkrito sta priznala tudi, da ju skrbi nepredvidljiva Ally Bierhaus:

“Čaka nas največji pompozen glamurozen dogodek, bolj evrovizijski od Evrovizije. To nas čaka.”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj