Rambo Amadeus

17. maj 2008 ob 15:45 | Vesna Lovrec |

Na odprtju festivala Magdalena je v dvorani Gustaf Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru obiskovalce festivala pozdravil Rambo Amadeus. Ujeli smo ga pred koncertom in z njim poklepetali o njegovih udobnih čevljih, muziki, o njemu kot športniku in kljub temu, da je bil vedno politično korekten, smo pogovor obrnili tudi na akutalno politiko:

Povzetek pogovora preveden v slovenski jezik:

Labavi so tukaj….. pa so mehki? Ja….. A si se postaral ali kaj? Aha….

Rambo, po letu dni spet v Sloveniji, kako ti je tukaj?

Pa zdi se, da sem jaz tukaj večni gastarbeiter (delavec, na začasnem delu v tujini).
Vem samo, da sem zdaj naredil novi album. Ravnokar sem ga dokončal. Tako zdaj igramo tudi nove stvari. Lepo je, ko te tvoj lastni repertoar hitro zdolgočasi, pa si potem primoran delati vedno novo in novo in na koncu se nabere dosti tega.


Dosti vemo o tebi, ne ve pa se dosti o tebi kot športniku. Lahko zaideš malo v to zgodbo?


Pa to je sedeči šport. Ukvarjam se z jadranjem, vendar tistim, kjer se sedi. Sem samo močen v rokah.

Si kaj nostalgičen, namreč bil si prvak v tem športu nekoč?

Nisem, prav lani sem nabavil eno jadrnico, ki je dokaj solidna, gre za klaso M550. Zanimiv podatek je, da je inženir , ki je to ladjo naredil, Vojislav Pajnik. Ki je, kolikor se mi zdi, Slovenec. Seveda on živi v Beogradu.

Za vami so volitve? Tvoj komentar?


Oblast je zmeraj ogledalo naroda.


Kaj misliš, kam se bo Miloševičeva stranka obrnila? Kako bo sestavljena koalicija, se bo obrnila proti Rusiji ali proti Evropi?


Vic je v tem, da je to lažna dilema, saj so Rusi precej povezani z Evropo, tako v ekonomskem kot tudi v političnem smislu. Bolj, kot si mi mislimo. Naprimer Schroeder je predsednik naftne družbe, ki dela z….Tako da to je samo iracionalno pojmovanje sveta. Potrebno je počakati, da politika postane racionalno pojmovanje in ne iracionalno, na osnovi nekih emocij in nacionalnih čustev. To je mimo.

Kako pa te spremlja bend? Je v dobri kondiciji?


Glede na to, da sem jaz že starejši, me bend spremlja tako dobro, da jih v bistvu jaz ne dohajam. Postaral sem se jaz. Nisem več star fant, zdaj sem mlad starec.

Kdaj bo CD zunaj?

Zdaj, čez nekih deset dni. Založba PGP bo izdajatelj, se pa nadejemo, licenc.


Že tečejo kakšni pogovori za Slovenijo in Hrvaško?


Z Nemčijo, Španijo in Rusijo zaenkrat.

Pogovori tečejo s kom?

Pa sigurno ne s Schroederjem. Nimam pojma. Samo poslal sem to v upanju, da nekdo to vzame. Gre za neke posrednike. Verjetno bo to kakšna mala založba, za katero nisem še nikoli slišal.

Torej si ti samemu sebi menendžer?


Sem sam svoj »port parol«.
Obstajata dve vrsti menedžerjev. Tisti, ki so pametnejši od mene, z mano nočejo delati,ker zanje nisem dovolj profitabilen in tisti neumnejši od mene, s katerimi jaz ne želim delati. Če bi jaz bil sposoben menedžer, zagotovo ne bi vzel 45 letnega perverzneža in pesnika, vzel bi neke naivne mladeniče in mladenke, ker je “show biznis” v bistvu postal tržišče sexa.


Se ti mudi v Evropo?

To je bila resna dilema. Določeni politiki in intelektualci mislijo, da EU ne nosi nobenega ekonomskega napredka, da je pravzaprav……Vendar jaz o tem nisem niti razmišljal. Pomembno se mi zdi, da se osvojijo potreben zahodni bonton, saj država ni avto, ki ga prižgeš in se zapelješ v Evropo, potrebno je postati Evropa. Torej, ko se 51 odstotkov ljudi neke države prične evropsko vesti.

Intermeco med koncertom:
Dober večer, dame in gospodje, zelo sem srečen, da je Slovenija v EU, namreč jaz ne kadim in tako uživam v koncertih tukaj, »Smoke on the water«. Pravzaprav, nikoli niste slišali zame. Jaz sem tisti, ki sem naredil velik hit »Smoke on the mountain.«.

Mlade oboževalke so tukaj? Misliš da bo kaj metanja?

Ne, nisem razpoložen za to. Nocoj sem malo utrujen, pa ne bom svojih feromonov metal med publiko.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Iaxa pravi:

    Dobr intervju in vse sam tole pojasnilo kaj je gastrbajter… mal žali inteligenco publike Vesti.

  2. abaris pravi:

    “Sredder”???

    Glupa kura še nikoli ni slišala za Gerharda.

  3. Vesna Lovrec pravi:

    Abaris, hvala za opombo. Ne se bat, sem slišala zanj, zaradi 2x narobe zapisanega pa sem še zdaj rdeča v fris.

    Laxa, fajn je dobit pohvalo, glede žalitve intelegence publike Vesti pa povem, da ni šlo za pojasnilo, kaj beseda pomeni, šlo je za norčevanje iz Zakona o medijih, ki hocejo, da se glih vse prevede.

  4. /\ \/ pravi:

    kul prispevek je, zmontiran je tut fajn, pa tut štos - večini neobčutljivih je očitn…. nikar ne dovol, da ti par jamračev pusti grenak priokus u ustih. sej če nebi teb zamoril bi pa ženo/mamo napizdil, da je kosiu premau slan.

  5. brank pravi:

    Bravo,Vesna,dober prispevek, še več takih.

Komentiraj