Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Javna razprava

15. maj 2008 ob 15:11 | Nejc Jemec |

Bojan Kontič (SD), Srečko Prijatelj (SNS), Jožef Školč (LDS), Cveta Zalokar Oražem (Zares) in Barbara Žgajner Tavš (Lipa) nameravajo na popoldanski nujni seji parlamentarnega odbora za zdravstvo podati predlog za razširitev predlaganega dnevnega reda. Podpisniki zahtevajo javno predstavitev mnenj o Resoluciji o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2008-2013.

Prepričani so namreč, da še vedno ni jasno, kaj bo nacionalni plan doprinesel k zdravstvenemu sistemu. In ker naj širšega konsenza glede tega vprašanja ne bi bilo, je treba omogočiti javno predstavitev mnenj. Podpisniki predloga so še dodali, da se je treba pri sprejemanju nacionalnega plana zdravstvenega varstva zavzemati za ohranjanje temeljev našega zdravstva — solidarnost, pravičnost, kakovost, zaupanje — in za čim širši konsenz strokovne in ostale javnosti.

Po mnenju ministrstva za zdravje pa javna predstavitev mnenj o resoluciji o nacionalnem planu zdravstvenega varstva, ki jo predlagajo opozicijske poslanske skupine, ni potrebna. Resolucija je bila po njihovem mnenju namreč že deležna široke javne razprave, poroča STA.

Od javne razprave podpisniki pričakujejo predvsem odgovor na vprašanje, kakšno zdravstvo hočemo. Razprava pa bi morala po njihovem odgovoriti tudi na 16 vprašanj, ki so jih zapisali pod zahtevo za razširitev dnevnega reda. Med njimi tudi, kje so konkretni ukrepi za obvladovanje čakalnih dob in kako se spopasti z izjemno neučinkovito rabo javnih sredstev v zdravstvu. Slednje smo proti koncu novinarske konference vprašali že omenjene podpisnike zahteve. Manjkal je le nepovezani poslanec Slavko Gaber.

Barbara Žgajner Tavš: “V okviru te vlade, tudi tega ministrstva posebej, se razrašča klientelizem, korupcija …”

Predstavitev zahteve.

Jožef Školč: “… da se pripravljalce tega dokumenta pošlje, če se lahko šalimo, k otorinolaringologu, kajti očitno so preslišali veliko število relevantnih vprašanj …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. konec pravi:

    Kaj imajo skupnega nacionalisti in komunisti? Zgodovinsko ogromno.

  2. 1tastar pravi:

    Mater ti, grdoba bolndna! Zbiranje položnic ti bolj pristaja kot debata o zdravstvu!

  3. Aschmodei pravi:

    Zelo modro, gospod Školč!

Komentiraj