Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zategovanje pasu

9. maj 2008 ob 20:55 | Urh Maček |

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je predstavil osnutek Strateškega razvojnega programa za obdobje od 2008 do 2013. To je že četrti tovrstni program ZZZS od ustanovitve v letu 1992. Dokument se nanaša na dolgoročno načrtovanje in usmeritve glede nalog in pristojnosti, ki jih ima ZZZS na podlagi Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in drugih predpisov. V osnutku pa so določeni tudi poslanstvo, vizija, ter strateški cilji. ZZZS bo lahko s presežkom prihodkov nad odhodki posloval le še letos, za obdobje od 2009 do 2011 pa na podlagi makroekonomskih napovedi pričakujejo primanjkljaj, je pojasnil direktor področja za finance in računovodstvo Janko Štok.

Cilje tega dokumenta je predstavil generalni direktor Samo Fakin:

Samo Fakin: “Zdravstvena varnost, skrb za zdravje, promocija zdravja, stabilno finančno poslovanje, primerna dostopnost in kakovost zdravstvenih storitev. Pet osnovnih ciljev z vidika strank, …”

Komentar na izjavo ministrice Zofije Mazej Kukovič, ki je pozvala ZZZS naj začnejo varčevati pri sebi in odgovor na vprašanje kje v zdravstvu se najbolj razmetava z denarjem:

Samo Fakin: “… nam vsi javni razpisi uspejo v prvo in nimamo ponovitev in ne sklepamo nobenih aneksov za gradnje naših stavb.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. MarkoNi pravi:

    Hehe, dobro je Kukovičevo zabil.

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Kdo odgovarja za zlorabe ZUP ( Zakona o Upravnem postopku v Republiki Sloveniji ) na ZZZS ?

    odgovor : N I H Č E !

    HALOOOOOOOOOOOOOOOOO, minister Virant ? ! ? …… aaaa, ne slišite ??… ja,ja, saj se mi je zdelo !… SAJ !!… sprašujem Vas, kdaj boste končno opravili tisti UPRAVNI NADZOR na ZZZS OE KOPER, Martinčev trg 2 !… saj veste, mar ne - zakaj in pa zoper koga ? _ _ _ :-(

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    FAKIN *# , bi rekel Soprano !…

Komentiraj