Wednesday 15. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Reartikulacija

27. april 2008 ob 9:00 | Robertina Šebjanič |

Rertikulacija je umetniški projekt skupine Reartikulacija, ki jo sestavljajo: Marina Gržinić, Staš Kleindienst, Sebastjan Leban in Tanja Passoni.

“… Nastala je iz precizne interventne logike; s sodobno teorijo, kritiko, umetniškimi projekti, aktivizmom in samoorganizacijo poseči v slovenski, balkanski in mednarodni prostor. Platforma omogoča povezovanje z drugimi kritičnimi, aktivističnimi, teoretičnimi in umetniškimi subjekti doma, v Evropi in v svetu, ki jih zanima možnost oblikovanja in vzdrževanja kritičnega dialoga s konkretnimi družbeno–političnimi prostori….”

Sebastjan Leban, Marina Gržinić in Staš Kleindienst so nam ob pogovoru na čaju pobližje predstavili Reartikulacijo. Pogovarjali smo se predvsem o časopisu, še zlasti o tretji številki, ki je izšla pred kratkim, in o internetni strani, kjer je poleg drugih aktualnih dogodkov in informacij v zvezi s platformo Reartikulacija, objavljena tudi posamezna številka časopisa.

“…Reartikulaciji gre za politiko sodobne umetnosti in za vprašanje, ali je sodobna umetnost zmožna poseči in spremeniti kapitalistične odnose izkoriščanja, ki vladajo v širšem družbenem kontekstu…..”

“… Projekt je strukturiran tako, da omogoča konstantno spreminjajočo in dograjujočo se platformo, saj vpenja konceptualne zasnove posamezne številke/razstave/predavanja v specifičen kontekst ter domačim in tujim sodelavcem prepušča popolno avtonomijo; le-to pa avtorizirajo zgodovina, politika in umetniška praksa vsakega sodelavca…”

Robertina Šebjanič

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj