Tuesday 14. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jankovićeva Ljubljana

22. april 2008 ob 21:13 | Urh Maček |

V Jakopičevi galeriji je župan Zoran Janković otvoril razstavo ob razgrnitvi novih prostorskih aktov mestne občine Ljubljane. Razstava bo na ogled do konca maja. Ob priložnosti je Janković povabil k ogledu in presoji novih prostorskih planov čim več meščanov in investitorjev. Poleg razgrnitve aktov na vseh sedežih četrtnih skupnosti, bodo v mesecu maju organizirane tudi javne obravnave in tri tematsko obarvane okrogle mize.

Zoran Janković: “Danes je dan, ko si upamo pokazati in povedati vsaki četrtni skupnosti kaj smo planirali …”

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. Khmer Rouge pravi:

    Sicer nisem Ljubljančan, mi pa za Ljubljano ni vseeno. Zato vas vse Ljubljančane pozivam, da se pridružite civilni iniciativi Tržnice ne damo in prispevate svoje podpise za morebitni referendum. Na njem prisilite Jankovića, naj namesto izbrane rešitve za mesarski most ( http://www.triera.net/upload/Kultura/drugo/mesarski_most_show.jpg ) zgradi tole Plečnikovo mojstrovino: http://itc.fgg.uni-lj.si/arh/plecnik/mesar/reka.jpg in http://itc.fgg.uni-lj.si/arh/plecnik/mesar/mont.jpg

  2. 1tastar pravi:

    Povejte link, kje so ti načrti objavljeni!

  3. deček pravi:

    Janković je ob Ruplu najbolj škodljiv župan Ljubljane. Plastični nasmešek ne more prekriti južnjaškega pohlepa po moči. Strokovnjaki so prostitutke. Demokracije ni. Samohvala in aroganca. Laži, laži, laži. Kapital vodi Ljubljano v propad.

  4. deklica pravi:

    Deček, poleg zavisti in šovinizma, te daje tudi impotentnost?

  5. deček pravi:

    Daje me tvoja plačanost, prostitutka mala medijska. Koliko pripomb je Jankovićeva “strokovna ekipa” dobila na jesensko predstavitev prostorskih načrtov? Koliko jih je upoštevala? Kriminalci kapitalistični!

  6. deček pravi:

    Ružni Kmer: Kje ti vidiš potrebo po gradnji dodatnega mostu?

  7. B.G. pravi:

    Tegala pobalina pa bi bilo potrebno malo za ušesa, saj takšne nevzgojenosti že dolgo nisem videl. Dajmo počakati z ocenjevanjem do koncu njegovega dela. Konec koncev ne more nihče vplivati na odločitve. Zakaj neki le?

  8. deček pravi:

    Kje ti živiš? Najprej naj nam uniči Ljubljano, potem ga bomo pa ocenjevali? Raje si pojdi pogledat, kako je svojemu sinku omogočil parkiranje limuzin pred lokalčkom. Odličen nočni biznis. Bachus ponoči, Mercator podnevi. Enosmerni promet mimo Kazine? Heil Zoki!

  9. B.G. pravi:

    Se vsaj kaj dela, do sedaj so se stavbe podirale kar same od sebe, ker se jE razmišljalo na takšen način. Kaj delajo njegovi otroci ne vem, pravzaprav sploh ne vem, koliko otrok ima. Če pa bi slučajno vedel in imel dokaze, da delajo kaj protizakonitega, bi jih prijavil, da bi delali družbo Zidarjem………..
    Konec koncev pa, če bi jaz imel tako bogatega očeta, potem bi tudi vozil limuzin po ovin, da bi se delala prašin. Ker ga pa nimam, pa zvonim CIN,CIN,CIN.

  10. deček pravi:

    Bogi, pa ti nič ne veš. In še očeta imaš ubozega. Ja srota ti, srotasta.

  11. Peter K pravi:

    Deček ima prav!

    Po Jankovičevem mandatu bo Ljubljana postala mega nakupovalni center. Na vratih v mesto te bodo čakala dekleta v vročih hlačkah in žele bonboni, ko boš šel ven, boš moral čakat v vrsti, nato hitro bast v svoj cekar in na koncu bit še srečen, ker te niso brcnili ven.

    To ni nobena strokovnost, noben premišljen RAZVOJ Ljubljane. Je navadno preprodajanje in privativacija.

    Stroka, civilna sfera ne naleti na nič drugega kot AROGANCO.

    Janković je FAŠIST!!!

    Janković, Koželj, Moderndorfer - prašiči živalske farme.

    Na bruhanje mi gre…

  12. B.G. pravi:

    @Peter K
    No Peterček, pa mi ti povej, kaj bi bilo pametno narediti v Ljubljani. Upam, da se ne boš posluževal stare metode in rekel, da nič. Tak način dela je imel g. Rupel, ki ni bil ocenjen najbolje.
    G.Jankovič se saj trudi nekaj narediti in to mu štejem za dobro. Da je lumpek, vejo vsi, drugače se ne bi obdržal v bazenu, kjer plavajo……………………………………………………………………………………..
    Vsi bi nekaj naredili boljše, ko pa pridejo na oblast, pa samo bluzijo, za razliko od g.Zokija. Na primer, ta vlada vso energijo troši za to, da bi ga diskreditirala, namesto da bi se z njim povezala in pripomogla k razvoju našega glavnega mesta, ki se je počasi začelo prebujati iz dolgega spanca. To bi bilo dobro za mesto in dobro za vlado, saj bi si tako lahko tudi sama pripisala določene zasluge, ki si jih tako želi. S sodelovanjem pa bi imela tudi vpliv, ko bi se sprejemale določene odločitve.

  13. deček pravi:

    O čem ti sploh govoriš, BG? Kje je razvoj Centra, da spet zaživi?

    Zakaj je prestavil celo upravo v Tobačno, ne da bi koga kaj vprašal? Kaj je s kolesarskimi stezami po vsem mestu? Čemu steklene stolpnice? Čemu asfalt na Barjanski cesti? Zakaj že graditi most med Zmajskim in Tromostovjem? Zakaj graditi tako zelo nujno garaže namesto tržnice in staro tržnico dobesedno uničiti?

    Zavedaš se, da je Janković “lumpek” in to ti je očitno še všeč?

    Ljubljančanov ne zanimajo spopadi z Janšo. Ljubljančane zanima kakovostno življenje v tem mestu, ne pa da Janković govori o hidroelektrarnah na Savi, o sežigalnici odpadkov v Mostah, o poglabljanju železnice, o večpasovnih vpadnicah v mesto…

    Vi sploh več nimate ne pameti, ne srca, samo še profit, profit, profit…

    Rad bi dejal, da se še da pomagati, ampak kot zdaj kaže, je preveč mafije povsod. Še med komentatorji ima svoje potrčkote.

  14. Khmer Rouge pravi:

    @ 1tastar:
    http://www.rtvslo.si/kultura/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=42565

    kaj bolj podrobnega o tem nisem našel

  15. konec pravi:

    B.G., odloči se , si vedno ideloško proti Zahodu, denarju, Eu, kapitalu , potem pa , ko ta isti denar, kapitalski sistem , zahodno tehnologijo itd. uporabljajo tvoji “politkomisarji” je kar na enkrat vse v redu , vse prav.
    Vem, da levičarji ne poznajo načelnosti , ampak tako skrajna dvoličnost je že zaskrbljujoča.

  16. mali Šrot pravi:

    lokalni politiki so nervozni, ker ne bo nič v žepe padlo zaradi stadiona !
    potem pa spodbujajo jazbunške in inicijative da mešajo meglo v njihovem imenu

  17. B.G. pravi:

    @konec
    Sem človek, ki misli s svojo glavo in če spremljaš, kaj pišem , odvisno od situacije do situacije, potem si opazil, da delim kritike in pohvale takrat, ko je delo končano. G. Jankovič še ni končal s svojim delom, zato ga ne bom ne hvalil, ne grajal. Zaenkrat.

  18. deček pravi:

    Janković in ostali izvoljeni politiki imajo mandat do takrat, ko predstavljajo ljudi. V tem primeru prebivalce Ljubljane. Ko politik prične koristiti gradbenim lobijem bolj kot ljudem, ki naj bi jih predstavljal, je čas, da to zahtevno delovno mesto prepusti komu drugemu.

    Štiriletne mandate za krajo in nepotizem pa si svojeglavo nekam vtakni!

  19. deček pravi:

    POŽAR REPORT

    Je pa zanimivo, kako nenavadno številčno velika delegacija Mestne občine Ljubljana si je ogledovala naštete stadione. Bilo jih je dovolj za skoraj celo nogometno moštvo. Poleg Jankovića so na pot po izbranih štadionih Evrope, ki je trajala od sobote zjutraj do nedelje zvečer, šli podžupan Janez Koželj, načelnik oddelka za urbanizem Miran Gajšek, načelnica za šolstvo in šport Marija Fabčič, šef za šport znotraj njenega oddelka Marko Kolenc, Jankovićeva mestna svetnika Peter Vilfan in Marta Bon, nov direktor športnega zavoda Tivoli Roman Jakič, šefica Jankovićevega kabineta Mateja Valentan in županova predstavnica za odnose z javnostmi Tjaša Ficko. Potovali so z dvema najetima zasebnima letaloma, Tjaša Ficko pa je za naš portal povedala, da sta celotno turnejo financirala zasebna partnerja v projektu, Gradis Skupina G in Energoplan, ne ve pa, kako sta si razdelila stroške. Z Jankovićem so leteli tudi član uprave Gradisa Milan Pukšič in direktor Energoplana Zlatko Sraka in arhitekt Jurij Sadar.

  20. Fonzi pravi:

    Potovali so čez vikend in na stroške sponzorjev torej niso tega delali kot nekateri, ki se po celem svetu šetajo na NAŠE stroške.

  21. dež pravi:

    @Khmer Rouge (in pravi mesarski most): ZELO ZA

  22. M pravi:

    Fonzi, ne bit naiven. “sponzorji” na javnem razpisu “dodatne stroske” vkljucijo v koncno ceno. in spet to placamo mi vsi.

    nasi mestni oblastniki so zviti. vedo, da si zelimo premikov. seveda nastopajo v vlogi zeleli ste, imejte.
    in tako bo emonika naprej in predvsem trgovski center in sele nato tisto, kar naj bi bila njena primarna funkcija. Poglobljeno zeleznico lahzko odpisemo. Lakomnezi nemarni!

    p.s. Garazo pod trznico je pa itak najbrz sforsirala nadskofija….

  23. brzz pravi:

    Se mi zdi da je velik tega, kar ljudi moti, posledica dejstva, da je trenutna oblast odtegnila velik del proračunskih sredstev za MOL (zato župan išče razne vire, take kot jih on kot ‘trgovec’ najbolj pozna - sej se je ob volitvah vedl da je kapitalist… in večina Ljubljančanov ga je kot takega izvolilo za župana)… In logična posledica trenutnega duha v Sloveniji… po mojem je večji problem kot Jankovič trenutna oblast.

    Strinjam pa se, da je potrebno za vse projekte potrebno doseči čimvečji konsenz in upoštevati tudi mnenje ljudi, ki jih določeni ukrepi prizadenejo.

  24. Oz pravi:

    Celotna politična srenja je močno nagnita. Zares je bleferska stranka, ostali so še hujši. Bogatijo na tuj račun, šibkejši so prepuščeni nemilosti. Če temu pravite demokracija - tudi prav - a to je daleč od tistega, kar bi lahko imeli, v kolikor bi bili manj pohlepni, manj arogantni, bolj odprte glave. Tako pa Slovenćki dragi imate nasmejanega lisjaka za župana, ki ne zna slovensko in ne zna pošteno.

  25. fff pravi:

    men se zdi zoki super. prvi župan, ki zelo konkretno dela. vseh itak ne bo mogu prepričat nikol..

  26. kurent pravi:

    ljubljana bila je pred jenkijem kmetija,

    priznajte, dečki…

    edino, kar je imela, je bila kultura, ostalega nič!

    a on, človek - kozmopolit je prinesel šele tisti pravi velemestni duh :

    asfalt, hiper-neon & big biznis,

    amerika!

    amerika je nad kulturo,

    saj jo zaradi svojega silovitega razvoja sama proizvaja

    in iz dneva v dan pušča sedanjost globlje za sabo,

    še malo, in bo amaeriški napredek prehitel celo prihodnost

    tako zelo eksponentno napreduje amerika.

    in zdaj je končno pljusnilo malo te energije v naše kraje!

    tukaj smo do zdaj samo spali, že od kamene dobe.

    hvaležni bodimo, da smo končno dobili človeka od akcije,

    pravega revolveraša

    jenki je naš buš!

    civilne iniciative pa so kot muslimani, indijanci, kulturniki in intelektualci - navadni živi fosili
    - zreli za lustracijo,
    najbolje, da jih kar zapremo kot teroriste,
    naj zgnijejo v zaporih - saj samo nergajo in nasprotujejo demokratično izvoljeni oblasti!

    živel jenki - ljubljanski buš

    - reši nas vsega hudega!

  27. MarkoNi pravi:

    Kurent, ne vem če so bili tebi “vrtički” (ali karkoli so že bili tisti kupi kolov ob Plečnikovih Žalah) kultura, ampak prav je, da tega ni več. Prav je, da se preganjajo črne gradnje. Dobro je, da se dela na stadionu in ureditvi centra LJ. Civilne iniciative naj pripravijo svoje projekte, če so tega sposobne, potem pa lahko predloge primerjamo. Če pa nimajo ničesar razen jamranja, potem se nimamo kaj pogovarjat.

    Novih prostorskih aktov še nisem videl, a po posnetku sodeč je bilo v načrtovanje in predstavitev vloženo ogromno truda in že samo s tem je Zoki svetlobna leta pred ostalimi župani. Zadevo si bom pobliže ogledal, potem pa bom lahko bolj kredibilno komentiral, kaj je v načrtih smiselno in kaj ne.

  28. cvetka pravi:

    dokler župan dela poleg minusov tudi pluse, je v redu, ko pa plusov zmanjka, ostane samo minus.

    @khmer - plečnik je bil mojster v svojem času, ampak totalen nesmisel je v današnjem času graditi historično zgradbo. upajmo le, da bo avtor mosta dovolj občutljiva duša.

  29. civilno pravi:

    Ja človek se res kar silno začudi, kako so nekatera imena nenehno v ospredju vseh afer in preživijo vse sisteme v tej ali oni stranki v tej ali oni vlogi a vedno dovolj blizu bodisi kot poslovneži ali kot politiki. Je res smešno, da vodi enega največjih razpisov žena podžupana Moderndorferja in kako začuda oddata ponudbo le dva ponudnika in to v tako različni oceni ponudbe. Je Kos spet spal? No čakamo da se izteče planiranje in šahovnica Jankoviča in nejgovih parcel da vidimo, kako se bo izšlo in kdo bo komu zadal poslednji ŠAH MAT

  30. silvo pravi:

    Ljubljana se vam podira, niti malo ni podobna “Beli Ljubljani”. Je vse prej kot lepo in urejeno mesto. Zadnji hip ste dobili Zokija. Ne pljuvajte po njem.

Komentiraj