Wednesday 15. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vprašanje dneva 013

16. april 2008 ob 12:00 | Denis Sarkić |

Vprašali bi, pa ne veste koga? Muči in črviči Vas že nekaj časa, pa ne veste odgovora. Na Vesti smo odprli rubriko za tovrstne težave - vprašanje dneva! Brezplačno in brez vseh obveznosti ga lahko tudi Vi zastavite v svojih komentarjih, mi pa ga bomo poslali v svet. Naše vprašanje dneva je lahko prav priročno darilo za popoldansko razmišljanje med tednom o (ne)zanimivih tematikah - od realnosti do zabave.

Vprašanje dneva: Kdo je v (naši državi) Sloveniji največji tajkun?

Mnenje za Vest: minister za gospodarstvo Andrej Vizjak, prvak stranke SD Borut Pahor, vodja poslancev stranke SDS Jože Tanko, predsednik uprave Deželne banke in predsednik odbora LDS za finance Draško Veselinovič.

Torej, kaj še čakate? Kaj si Vi mislite o tem?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
  1. Maks pravi:

    V Sloveniji obstajata dva načina bogatenja - pošten ali pa nepošten!

    Ma ajde Borči…nemogoče!

  2. lucko pravi:

    Iz odgovorov veljakov SDS se da sklepat, da tajkunov v Sloveniji ni ali pa jih Vlada sciti. Zakaj govorim le o SDS? Ker so oni zaceli z tajkuni in so dolzni vedt kdo so.

  3. marjeto pravi:

    joj, kako je pahor luštkan !
    on je skor najmanjši tajkun -
    ampak, kdo je pa res najmanjši tajkun ?

  4. janez pravi:

    Jankuvić

  5. Filip pravi:

    Mnenja sem, da so vsi novodobni slovenski bogataši postali bogati izključno z goljufijo ali pa z neizprosnim izkoriščanjem delavcev. Obstaja le nekaj redkih slovenskih družinskih podjetij, kjer je bila v razvoj in rast firme vključena celotna družina. Ti pa so delali noč in dan.

    Z normalno plačo si takšnega velikega bogastva ni mogoče ustrvariti. Tako si svojega bogastva po pošteni poti niso mogli ustvarili ne Zoran Janković, ne Mirko Tuš, ne Ivan Zidar,.. in ne noben certifikacijski povzpetnik.

    Lahko pa z gotovostjo rečen, da je k temu nenormalnemu bogastvu posameznikov največ prispevala takozvana tranzicijska levica, z Ropom, Golubičem in Kučanom na čelu. Zanimivo, da k tem pomagačem ne štejem Pahorja.

    Je pa tranzijska levica uspela stigmatizirati Slovensko katoliško cerkev pred državljani republike Slovenije s trditvijo, kako je bogata , čeprav je točno vedela, da to ni res. Tisto kar je po upravični denacionalizaciji Cerkev dobila nazaj, vlaga v vzgojo, izobraževanje in socialo. Gre izključno za humanitarne namene in ne za kopičenje denarja. Veliko denarja v Cerkvi gre za varstvo kulturne dediščine, ki je pogosto vreča brez dna. Država je lahko srečna, da nekdo skrbi za njeno dediščino.

  6. Magnezzium pravi:

    @Filip: in amen!

  7. nyc pravi:

    Za gozdove odlično skrbijo, karitas je ena sama dobrota, duhovnike in nune pa sami plačujejo iz našega denarja… in rajš bi vidu da tisto kar je cerkev dobila nazaj, kdo drug vlaga in dela s tem karkoli ga je volja

  8. vodimepotvdaljave pravi:

    ja, naj se že enkrat ta katoliška Cerkev izjasni - ali so na svojem ali so na državnem. V ustavi je zapisano, da je Cerkev ločena od Države. Kako pa je v praksi?? Državljani -ateisti in kristjani in tudi pripadniki DRUGIH VER, ki so državljani Slo, MORAMO plačevati katoliške duhovnike in nune. sama Cerkev pa ima SVOJ denar, SVOJE bogastvo, ki ga vlaga v humanitarne namene. No, torej …

  9. maydayx pravi:

    “Država je lahko srečna, da nekdo skrbi za njeno dediščino.”
    Katera država..Vatikan?????

  10. konec pravi:

    Rop, Golubič, Kučan ……….

  11. maydayx pravi:

    Rode,Bajuk,Janša………..

  12. vodimepotvdaljave pravi:

    sploh pa beseda tajkun ni slovenska, temveč japonska. kako se reče po slovensko?

  13. Maat pravi:

    grdavs, gradvsa

  14. Maat pravi:

    literarno: grdavs nagravžni

  15. dahvor pravi:

    … vsako energijo se lahko potroši z govorjenjem - se jo izgovori - in potem je vse tiho, mirno…treba malo počit…in že je tu drugi, večji, bolj pomemben problem - enostavno in učinkovito, da se nič ne spremeni, vse se enako naprej vrti…deluje že 60 in drobiž let.
    vseeno je pa nekaj zelo diplomatskih odgovorov bilo slišat…vidi se, da Ljudje razmišljajo o problemu, torej problem je, se pogovarjajo, s strokovnjaki posvetujejo in odgovor za kamero izoblikujejo…neki rezultat vseh seminarjev in kongresnega turizma in učilnic, delavnic in telovadnic je le viden.
    Dober psihiater je samo dober poslušalec, ko vse sliši je rešitev, zdravljenje zelo lahko, pacient je za, na zdravje pripravljen.
    edini hudič je, ker energija je.

  16. dahvor pravi:

    …sploh ne bi bil noben problem, kdo je kaj vzel, morali bi bit še hvaležni, da kdo pobere …problem je, ker ni Država enaka za vse … borza lahko funkcionira smo v pravni državi, če ta ni taka glih, borza navadna kaj vem kaj rata … usmiljena sestra.

  17. Maat pravi:

    Dahvor, odloči se že, ali boš pisal poezijo, ali pa prozo. Te težko štekam.

  18. denizli kanal açma pravi:

    Denizli’deki tesisat sorunlarına karşı 7/24 acil servis sunan firmalar bulunmaktadır.

  19. 프라그마틱 플레이 pravi:

    clemonsjerseys.com
    그는 어떤 미용실이나 연회에서 가장 눈길을 끄는 빛나는 사람입니다.
    http://www.bionetworx.de/biomemorix/jump.pl?l=http%3A%2F%2Fcomfyescorts.com%2F

  20. 소닉카지노사이트 pravi:

    digiyumi.com
    이 사람의 얼굴에는 불안한 기색이 역력했는데, 분명히… 그는 법정을 걱정하고 있었다.

  21. 온라인슬롯사이트 pravi:

    digiyumi.com
    Fang Jifan은 마음을 쿵쾅 거리지 않을 수 없었습니다. 폐하 … 이것은 무엇입니까?

Komentiraj