Wednesday 15. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Magovci v Reporter

16. april 2008 ob 21:07 | Denis Sarkić |

Igor Kršinar in Silvester Šurla

Igor Kršinar in Silvester Šurla v zadnji fazi Maga Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Nagrajeni Magovci

Nekdanji tim Maga na letošnji podelitvi Jurčičeve nagrade Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Kot se je napovedovalo in že nekaj časa šušljalo v novinarskih krogih, se zdaj zares odvija. Nekdanji v.d. urednika tednika Mag Silvester Šurla, novinarja Igor Kršinar in Nenad Glücks ter urednik notranje politike na časopisu Delo Ivan Puc so odstopili ali odšli iz svojih služb in naj bi do konca predsedovanja Slovenije Svetu EU štartali novi desno-sredinski tednik. Imenoval naj bi se Reporter. Za zdaj omenjeni niso ne potrdili, ne zanikali takšne napovedi, zato bo morda več znanega jutri, ko jih bo lovila Vest.

Slivnik in Šurla

Oče Maga Danilo Slivnik in bodoči oče Reporterja Silvester Šurla Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Denis Sarkić

P.S. Potrditev te naše novice z dnem 17.04.2008 ob 23.04 na blogu Igorja Kršinarja.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 45 x komentirano
  1. Revolucija pravi:

    To pa izgleda, da ste ugotovili eksluzivno; vsaj naslov časnika.

  2. Jernej pravi:

    Zakon!
    Edino pravilno…upam da jim rata!

  3. cro_hot pravi:

    Jernej@ - zagotovo jim bo ratalo, ker bo zagotovo fantastično sofinancirano, kot trobilo SDSa Slovenski tednik…

  4. Pepo pravi:

    Krasno, uresničuje se univerzalno demokratično geslo: vsaki svinji svoj svinjak. Če ne bo uspeha, pa bodo pač koline…

  5. lady pravi:

    Bomo videli.

  6. Matej pravi:

    Ja, izhajal pa naj bi po okriljem Delo revije…ki pa je v lastništvu Dnevnika…zanimivo, ane? Če že ne bizarno.

  7. Revolucija pravi:

    Če gre založbi Dnevnik za denar bo omogočila svobodno voljo uredništva.

  8. konica pravi:

    Zares lepo je na srednji sliki videti te pokončne, zares neodvisne novinarje, Jurčičeve nagrajence, kako jim v drugi vrsti hrbet grejejo narodni deputati največje vladajoče stranke.

  9. konec pravi:

    Končno svoboden medij!

  10. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    uf to pa je novica… sarkič zve zanjo pred šurlo…

  11. sanja pravi:

    Zelo dobra novica. Ce ima desni tednik bralstvo, potem naj obstaja in naj izhaja. Že Mag bi morali pustiti pri miru, ne pa delati iz njega neko skropucalo, ki je narejeno, da gleda na desno, glavo mu pa obračajo v levo. Kdo bo to bral?? Kar se pa tiče rentabilnosti, če bo izgube financirala SDS, tudi kul, samo da je ne bomo mi.

  12. Rob pravi:

    Maga kot je bil nekdaj niso brali samo desničarji temveč tudi ostali, saj je bil nujna protiutež Mladini itd.
    To, kar je Mag postal sedaj je sramota in ga tako ali tako ne kupuje nihče več, tako da je bilo tako ali tako samo še vprašanje časa kdaj bo nastalo nekaj takšnega….

  13. GAJA pravi:

    To je dobra novica! Čestitke in vso srečo Reporterju!

  14. Rado pravi:

    Zakaj
    desna opcija potrebuje ekskluziven časnik, desničarski časnik?
    Zato, da berejo pravljice o sebi. Pravljice, ki jih je nekoč zasnoval in udejanil Danilo Slivnik. Razne pravljice o hobotnicah in o znanstveno fantastičnih ozadjih, ki naj bi iz zakulisja vodila našo politiko.

    Desna opcija bo s katastrofalnim štiriletnim vladanjem povzročila, da bo zopet levica za 8 do 12 let prevzela štafetno palico klientelizma. Za katastrofalno politično stanje v Sloveniji krivim desnico, ker ne zna narediti neideološkega, žlahtnega desnokonservativnega “pola”, ki bi sledila in bila kos, pragmatičnejši levici.

  15. Anton pravi:

    Že sama vest,da se nekaj dogaja gre levobutastim tako na živce,da začnejo pisati neumnosti.Naj se zgodi in potem bomo lahko ocenjevali…je prav,ni prav ,uspešno,neuspešno.

  16. Rado pravi:

    Levobutasti?

    Če obstajajo levobutasti, potem najbrž obstajajo tudi desnobutasti!
    In ti Anton se imaš za poklicanega, da presojaš kdo je kdo. Če analize kažejo drugače - baš te briga!
    Razen, da imaš čustvene izbruhe Anton, bi bilo dobro, da bi se kdaj lotil argumentov in kritične analize.

    Ja, ja Anton, analize ravno ne sledijo tvoji ognjevitisti. Žal.

  17. Anton pravi:

    Na,pa je poskočil prvi,ki je v sebi prepoznal levobutastega.Nikoli nisem nikjer napisal,da tudi desnobutasti ne obstajajo (vsaka ekipa ima svoje primerke).Analize?Le katere?Več vrst analiz obstaja.Glede na tvoj odziv pa kaže,da se tudi ti čutiš poklicanega presojati mnenja.Torej?Umiri se in uživaj .

  18. Rado pravi:

    Že razumem Anton,
    net uporabljaš zgolj za praznenje frustracij. Argumentov ti ni mar.

    Spretno Anton, zelo spretno!

  19. Albert pravi:

    Zanimiv bo. Ampak, da ne bo kot se je zgodil s Slovencem, tednikom Jutro za Republko pa ni bilo škoda, da je ni več. levo butasti se povso vrinjejo in počaz glodajo. Aja pa Slivnikovim Jutranjikom.

  20. bingo pravi:

    Na Šerlini spletni strani sem postavil vprašanje, pa si ga niso upali objaviti. Torej sprašujem Vest, če ji bo seveda uspelo izvedeti : kdo financira Reporter ?

  21. solata pravi:

    Samo upam, da ne bo nonstop na tapeti Laško in ASK, ker se mi resnično jebe za njih.

  22. Franci pravi:

    Od časa, ko so glavni pri DELU zamenjali novinarje Mag-a, tega tednika ne berem več in ga ne kupujem več. Včasih sem še kupil Demokracijo, Mladino pa imamo naročeno v službo.

    Vesel sem, da so se Kršinar, Šurla in Slivnik odločili za novi tednik Reporter. Želim jim veliko uspeha. Tudi tedniku Mladina želim, da izhaja, čeprav se v glavnem z njihovimi komentarji ne strinjam. Pa to ni važno. Važno je, da bodo o neki stvari komentarji tako z leve kot desne strani. Tisti tednik, ki bo bolj izviren, inovativen, pošten in resničen v poročanju, naj zmagal pri ustvarjanju javnega mnenja.

    Sem pa proti temu, da bi ta tednik ali katerikoli drugi tednik koga žalil ali vzel posameznemu državljanom republike Slovenije dobro ime na osnovi rekla ” baba čula, baba rekla”.
    Če že, potem morajo biti za to dokazi. Pavšalne trditve so premalo.

  23. Fonzi pravi:

    Reporter ali Revolver?

    Bo financiran iz proračuna?

  24. Kirwesniemi pravi:

    Kdo pa financira skrPucalo V Času?

  25. Revolucija pravi:

    Revolver bo financirala Delo Revije, ki je v večinski lasti Dnevnika. Dnevnik pa je v lasti DZS in Styria Interational (izdaja tudi Žurnal)-by the way:velik delež v Styria ima tudi avstrijska rimskokatoliška cerkev (ne vem kolikšen; vendar skoraj večinski)

  26. Revolucija pravi:

    Verjamem, da bo tednik kvaliteten in neodvisen (sploh glede na ustvarjalce in lastnike, ki imajo dovolj kapitala), lahko pa bi se razširil kar v dnevni časopis.

  27. doajen pravi:

    Denis, tokrat očitek na račun vsebinske kontradikcije.

    Praviš:”Kot se je napovedovalo in že nekaj časa šušljalo v novinarskih krogih, se zdaj zares odvija.” nato pa to trditev zaviješ v davakratni “NAJ BI” ..za grande finale tezi, da se stvar “zdaj zares odvija” pa nam postrežeš z: “omenjeni niso ne potrdili, ne zanikali takšne napovedi”. Ne berem cosmota, ne m-healtha, ne lady, ne nove, upam da ni tukaj problem ;)

    PS: Denis, a so ti to novico prišepnili sodelavci Sove? Mislim na tiste, ki so R. Praprotnika še do pred kratkim dnevno obveščali o svojih lumparijah.

  28. Denis Sarkić pravi:

    Ne doajen, čuki iz Črne vdove…

  29. starababa pravi:

    Ljubi dečki, kaj ko bi pogledali v katerega od impresumov edicij Dela- Revije? Če ste to ta hip vendarle storili, ste ugotovili, da podjetje še nima novega lastnika, da nima Dnevnik še nobene besede in da ga ta hip fura mladi in zelo podjetni gospod Raščan.V Magu je zanj pisalo, da je zelo dober prijatelj mladega Petka iz slavne familije mariborskih Petkov. Če bo uspel dokupiti še nekaj malega delnic, bo Delo-Revije tudi v resnici v Raščanovi lasti, kar je vse bolj verjetna opcija.
    Fino je, da se pred nakladanjem ljubi dečki poznamimajo vsaj o bazičnih zadevah in ne klatijo neumnosti.

  30. as pravi:

    Reporter bodo financirale Delo revije, v 49-odstotni lasti (ponavadi ogabno naparfumiranega) predsednika uprave Mateja Raščana, sicer lastnika Rašice, nekega športnega kompleksa v Srbiji in malega morja malih slamnatih podjetij, dobrega prijatelja varuha konkurence Janija Soršaka, in nenazadanje tipa, za katerim menda (!) stoji mariborska nadškofija.

  31. mali Šrot pravi:

    ti posnetki so zgodovinski posnetki

    študenti bodo lahko še celo stoletje študirali izjave teh “modrecev” in “jezdecev” in gledali v živo razpadanje “reporterja”

  32. Rok pravi:

    @Rado/hardcore analitik

    Mas popolnoma prav, hobotnice res ne obstajajo in nihce ne vodi nicesar v ozadju, vse stvari so transparentne in tocno take, kot jih kazejo neodvisni slovenski mediji.

    Lepe reci o sebi pa itak radi berejo samo desnicarji.

    …rado, da je kdo danes pozabil vzeti arcnije.

  33. Rado pravi:

    Lejga Roka, živijo.

    Ja,
    stvari so transparentne. Politiko in življenje pa vodi kapitalska moč. Vodijo torej ljudje, ki posedujejo kapital. Zato ni potrebno iskati in si izmišljati neke skrivnostne osebe iz ozadja.
    Če si vzamemo za primer medijsko najbolj eksploatiranega politika, to je Milana Kučana. Zakaj bi nek milijonar, recimo Pečečnik, ali pa Anderlič, ali pa Jankovič bil zgolj orodje Milana Kučana (ali kogarkoli drugega?) .
    Povej mi vsaj tri pametne in verjetne razloge. Ali niso ti ljudje dovolj pametni, da sami sprejemajo svoje odločitve? Jih mar Milan Kučan izsiljuje?

  34. francka pravi:

    Bravo Magovci!Želim,da bi jim z novo revijo uspelo!Na ta način bomo stari bralci prejšnjega Maga spet prišli do revije,ki smo jo z veseljem prebirali,dokler jo niso novi uredniki in novinarji popolnoma uničili.

  35. anton pravi:

    Prijetno sem presenečen, da lažni “Anton” (17. 4. ob 11.18 in ob 12.09) v mojem imenu prodaja svoje topoglednosti. In še tisto trohico svojega ubogega uma raje pripiše meni namesto, da bi ga vpregel… denimo v razmislek… o “nicku”. “Anton”, saj vaš trdi disk v glavi menda ni “čista bukovina”?!
    Če je, potem pač je, kar je! Naj vam pomagam: Čisto primerno bi zvenelo “Tonček”.

  36. Max pravi:

    Vsak desnosredinski časnik, ki se pojavi na medijski orbiti, je krepko napaden od preizkušenih levakov. Enako velja tudi za Reporter. Postkomunisti se pač počutijo ogroženi, zato jurišajo na vse, kar ni usklajeno z njihovo ideologijo. Zanima me, zakaj je okrog 2.000 naročnikov odpovedalo naročnino Maga? Pričakujem Fonzijev odgovor!

  37. Tomaž Iskra pravi:

    Hja, kje je pa Peter Božič in moja malenkost s komentarjem?

  38. Tomaž Iskra pravi:

    Če bo resnica imela mlade bo že ena velika familja,
    če pa mati ne bo zanosila in nosila….bo pa….pppffff…

  39. Tomaž Iskra pravi:

    Tomaž Iskra pravi:

    zdaj naj pa tista ta fletna novinarka prosim lepo prebere tole pesmico:

    O PATRIA PATRIA PATRIA

    O patria , patria, patria
    si kakor ena kmečka nevesta, ko
    rine ti ga že pankrt vsak
    a več nisi ponosna na reke , polja svoja,
    mar ni ti več do osvoboditeljev sinov,
    o, patria, patria, patria,
    če vedela bi, kako narod trpi,
    evrov, pa nikjer več ni, nikjer več ni…
    narod te bo slekel, na smetišče zgodovine odložil
    a boš že gola, umazana, na gnoj vržena…., o patria.

    Si upajo, nekateri sijočih, vročih glav,
    lenobo pasti in davkoplačevalce kar naprej krasti…,
    o patria, patria, patria…,joj naša patria,
    veliko gnojnice se preliva čezte, lepotica draga,
    evrov pa nikjer več ni, evrov pa nikjer več ni…,
    narcisoidov prepečenih pa kot listja in trave
    in jih prav nič ne skrbi, nič skrbi, o patria, o patria,
    joj patria, joj patria, jej patriaaa,
    a ne joči patria, ne joči patria, domovina naša, naša domovina,
    si kot zdravje
    kot zdravje samih dobrotnikov
    do neba
    do neba
    o bog obvaruj te uboge butelnje.

    Jesenice, sreda, 21.maja, gospodovega leta 2008

  40. Tomaž Iskra pravi:

    za zaslepljene: ta pesem ima akrostih

  41. Max pravi:

    Koliko svojih trobil pa imajo bivši komunisti? Kar preštejte jih! Če so mediji namenjeni vsem Slovencem, mora biti na tržnih policah enako porazdeljeno število “trobil”. Preštejte ene in druge, pa boste videli, katera stran je podhranjena oziroma zablokirana. Ne gre dvomiti: našo usodo še vedno krojijo postkomunisti. Prav mediji pa so njihovo najmočnejše orožje.

  42. pohorc pravi:

    Časopis,ki hvali Janšo,vsi ostali v slovenski politiki niso nič,ubogi novinarji Reporteja,za kakšno ceno
    vas je kupil Janša,da ga tako hvalite,ali pa ste zaljubljeni vanj,da ne vidite nič drugega.
    Sram vas bodi in ne pošiljajte mi tega časopisa na dom,ker ga tudi zastonj ne maram

  43. Tomaž Iskra pravi:

    Spoštovani premier gospod Janez Janša!

    Kar nekaj let sem doživljal zastraševanje in grožnje! Vse sem nekajkrat prijavil policiji a zadeva se ni spreminila. Tukaj prilagam nekaj stvari, ki sem jih namenil tudi županu Jesenic:

    Županu Jesenic

    Tomažu Tomu Mencingerju

    Od kdaj se pa vi fotografirate na istri strani v lokalnem časdopisu z znamenitimi Jeseničani, kot so Sula…

    Pa veste kdo je ta prosluli Sula?

    Dvakrat sem ga že prijavil policiji Jesenice in enkrat na policijo Kranj, ker mi je grozil s pretepi!! Torej s fizičnim nasiljem zoper življenje in telo! Grdo se je obnašal tudi do naše matere Klare pri 83 .etih….še letos mi je zapiral pot do vhoda doma naše matere na Svetinovi 2….., Koroška Bela.

    In vaš častnik ga obravnava kot znamenitega Je4seničana…

    Policija ni storila nič!

    Vse moje izjav e ignorira, prezira in se mi posmehuje.

    Toliko v vednost!

  44. Tomaž Iskra pravi:

    Centru za socialno delo Jesenice!
    Vodstvu !

    Spoštovani!

    Zadeva:
    Pritožba: Zoper nesoglasja Društva Ozara in nesramnosti uslužbenke!

    Obrazložitev: Društvo Ozara je neposredno v bližini mojega stanovanja, nekateri povzročajo nevšečnosti!

    Podpisani, Tomaž Iskra, Jesenice, C. revolucije 9, 4.nadstr. ne soglašam in nikdar nisem soglašal, da bi bilo v moji neposredni bližini kakršnokoli društvo odvisnikov! Nihče me ni nikoli ni niti vprašal, čeprav bi kot državljan RS in občan Jesenic to pričakoval! Vmeščanje društva vmed civilne stanovalce zahteva soglasje stanovalcev hiše, bloka. Za druge stanovalce me ne briga. Sam sem imel v nekaj zadnjih letih in še letos neprijetnosti s temi ljudmi. Od sledenja na dvorišče, do nadlegovanja, naj jim dam denar!
    Zato ne maram, da se tudi zadržujejo na hodniku, pred mojimi vrati….
    Takoj umaknite društvo drugam, saj vendar niste dobili mojega pisnega soglasja.

    Obravnavanje na vabilo, z dne 8.12.2008:
    To vabilo je bilo poslano le 1 dan pred datumom! Niti z besedico ni bilo omenjen predmet vabila!
    Ob zadnjem vabilu vaše uslužbenke Mojce Mišič, sem doživel razžaljenje in ponižanje v odnosu pri skrbništvu moje matere Klare Iskra!! Najprej mi je vsiljevala urejanje premožensko-pravne zadeve o strinjanju glede podstrešja na Svetinovi 2, Koroška Bela, ki ga je zahteval brat Brane, za kar pa sploh ni potrebno nobeno soglasje, ker je mati še živa. To bi morala vedeti tudi vaša pravnica Koširjeva, ki je bila prisotna! Mišičeva ni hotela nič slišati, da imam tudi jaz pravico do skrbništva moje matere, pač pa je izjavila, da je nekaj slabega slišala od mojega sorodstva na račun mene! Na moje vprašanje:”Kaj bi to bilo?” Ni od Mišičeve bilo nobenega odgovora. Že prej me je pa tik pred prihodom pravnice Koširjeve ostro poslala iz pisarne!! Brez kakršnega pojasnila. Vse to smatram za grobo kršitev upravnega postopka ! Verbalno napadanje, insinuacije pa za žalitev in obrekovanje.
    Diskriminacije in podtikanja, se na tem institutu kar nadaljujejo in stopnjujejo. In tudi rušenje dostojanstva človeka! Zato sem primoran obvestiti o vsem tem še doličene naslove.

    Lep pozdrav!

    Tomaž Iskra,

  45. Tomaž Iskra pravi:

    1. januar, 2009. Radovljica, dom starejših občanov. Prišel sem k mami okrog dveh popoldne. Mama se je povsem zavedala, da ni doma, pač pa v drugem okolju. Uslužbenka, ki je navadno v prostoru, kjer so oskrbovanci na vozičkih me kar začne zmerjati in zelo na glas vpiti:« Ne polivajte mater z kavo.!« Že prvi dan, sem doživel osornost pri sestri Jožici, ki je rekla, da se sploh ne pogovarja z drugimi, kot skrbnikom! Šel sem torej k tej negovalki ali karkoli že je in jo najprej vprašal za priimek. Prav začudeno in zabodeno me je gledala in ni povedala priimka, prav tako ne, kot sestra Jožica. Namreč, če se že v uradnih prostorih pogovarjam in me službeno nadirajo, hočem vedeti kdo me nadira in zakaj? V domu Janka Benedika v Radovljici namreč oskrbovanci čakajo po 2 debeli uri na čaj, oziroma sem ves december moral prositi zanj…Ob Novem letu, se pa nikomur ni zdelo vredno reči ne Zdravo, ne srečno….Že čez nekaj minut seje gospa strežnica prišla opravičit, torej je vedela, da ne dela prav a kaj to pomaga, vtis je bil že tu, nekaj dni je tudi smrdelo iz sosednje sobe po urinu, zakaj je tam vse tisto osebje 104 sester, negovalk, čistilk…zato, da se grdo spravljajo na obiskovalke? Mar ne bi , to naj razpravlja Občinski svet Radovljice malce kadrovsko prevetrili to ustanovo, sprejeli strokoven in prijazen kader, ne pa pestovali ohole »strokovnakinje«, ki se vedejo nevljudno, brez kulture in še žalijo ljudi.

Komentiraj