Kinotožje 033

7. april 2008 ob 21:39 | Vest |

QuickTime datoteka: Kinotožje 033 (85 MB)

Film Padale bodo buške (There Willl Be Blood, 2007) — ali tudi Tekla bo kri, kot naslov prevajajo nekateri — je polarizator, ki torej razdeli občinstvo med tabora oboževalcev in sovražnikov. Vendar, kakor pravijo — raje kot se vojskovati, se imejte radi — se pri tem filmu velja pomuditi, pa čeprav pripoveduje na nenavaden način in je brez samostojnih posebnih učinkov. Je študija značajev in tako njihovi odzivi ter razvoj tvorijo sredico filma. Zanimiva je režiserjev izjava, da je med pisanjem scenarija več večerov zapored gledal Zaklad Sierre Madre (1948) in kdor pozna oba filma, se najbrž lahko ob tem nasmehne.

Distributer Karantanija cinemas podarja par vstopnic za sredino premiero komedije Definitely, Maybe (9. aprila ob 20h) ali po naše Katera je prava. Katera? Izbira je težka, hude mačke so: Elizabeth Banks, Isla Fischer in Rachel Weisz … Če je komu do ogleda — in baje film ni slab — naj pove, v katerem filmu je Isla Fischer zaigrala devico, pa je bila v resnici že prava “packa”, naj ne pozabi vnesti svojega e-naslova, pa bosta vstopnici njegovi!!
Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
 • Skupnosti
 • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
 1. david pravi:

  TWBB je dober, ampak Zakladu Sierra Madre pa ne seže do peta. Če se pri zadnjem hiša gnilobe lepo gradi od temeljev do strehe, pri prvem več kot polovico filma obudujemo lepo hišo, ki se na koncu izkaže za gnilo. Če bi TWBB prenehal gledati na sredini, bi mislil, da gre za tipičen ameriški propagandni film. Kar v bistvu prva polovica je. In to mu zamerim.

 2. mravelja pravi:

  Sicer sem si film že ogledala, ampak s podnapisi je film spremenil žanr :)

 3. Leon pravi:

  I Drink Your Milkshake T-Shirts

  http://www.slashfilm.com/2008/04/08/cool-stuff-i-drink-your-milkshake-t-shirts/

 4. Maks pravi:

  kdaj pa je danes predstava?

  hvala še enkrat!

 5. Maks pravi:

  Ups, sm se že naučil brati….

 6. Feminist Plut pravi:

  Jst vm popušim kurac. Na začetku še neki prčakuješ od filma, pol pa un pederajzl farški furstrera folk. Po dveh urah gledanja že hočm uasnt, pa si usen še rečem: Sej mogoče bo pa kej dobrga. In po treh urah bede sm pomislu kdaj sm nazadne tko brez veze vrgu cajt stran. No ja mogoče zdle med pisanjem tega komentarja, no pa useen če se bo koga kej prjel, pol niti ne bo stran vržn.

 7. Thor pravi:

  meni je tudi preveč dolgočasen film (there will be blood)

  edino “krst” pa konec sta mi zelo zanimiva

 8. Bo pravi:

  Saj, kot je zapisano zgoraj — enim potegne, drugim ne. Sam sem v taboru prvih, meni se zdi film imeniten. Nenavadno pripovedovanje me ne moti niti mi niso prizori dolgočasni. Vsak ima kaj dobrega. Muzika je mala revolucija, glavna igra prelomna. Mene je vse to zabavalo. Ali se motim ali pa se bo o tem filmu še pošteno govorilo, ko se o kaki Pokori, recimo, ali pa tudi zmagovalcu Ni prostora za starce ne bo — ker preprosto nista izvirna izdelka, ampak sta bliže instant in pozabljivi robi.

 9. Blaz pravi:

  Kaj je fora teh prevodov?

 10. ordering shrooms online pravi:

  … [Trackback] …

  […] Find More here on that Topic: vest.muzej.si/2008/04/07/kinotozje-033/ […] …

 11. pros and cons of mistress t pravi:

  Hello there, I do think your web site could be having internet browser compatibility problems.
  When I look at your web site in Safari, it looks fine however when opening in IE,
  it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with
  a quick heads up! Other than that, wonderful site!

 12. สล็อต ฝากถอน true wallet เว็บตรง 888pg pravi:

  … [Trackback] …

  […] Find More to that Topic: vest.muzej.si/2008/04/07/kinotozje-033/ […] …

Komentiraj