Sunday 28. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Izola - London

6. april 2008 ob 12:00 | Domen Ožbot |

Na Vesti smo pripravili krajši pogovor z Florisom Šabičem, mladeničem iz Izole, ki se bo julija s kolesom podal od Izole do Londona. Vsa sredstva, ki jih bo zbral na tej 30-dnevni poti bo daroval Ustanovi za pomoč otrokom z rakom za nakup infuzijskih črpalk. V okviru tega projekta, pa denar zbira tudi z organizacijo potopisnih predavanj in dobrodelnih koncertov na katerih sodeluje kot DJ Bikeman.

“To je moja prva močnejša avantura.”

Izola - London

Domen Ožbot

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. doajen pravi:

    pogrešam: Kakšno kolo? (treking, cestak, crosscountry) Greš v vlogi kolesarja dejansko sam? Je možno da se bi ti še kdo v vlogi kolesarja pridružil?

    1. S cestakom jih dnevno narediš komot 350-400 km. Kr imaš celomesečno turo pa dnevne kilometre deliš s faktorjem 2, to bi moral b.p. zvozit. Ker imaš spremstvo (hrano in spanje na dosegu roke) moraš doblejeno št. kilometrov deliti s fakotorjem 0.66. Ne želim kakorkoli omaleževati tvojega “podviga”, sporočiti pa ti želim, da stvar niti ni tako zelo ambiciozno naravnana. Pa srečno pot!!!

  2. Domen Ožbot pravi:

    Dragi doajen. čekiraj še malo našo stran, pa boš dobil odgovore na vsa vprašanja. v načrtu imam namreč posnet en trening s Florisom, pa še prvih par dni poti julija. Malce potrpljenja… julij je še daleč :)

    lp, domen

  3. Klarus pravi:

    Polituss se pridružuje humanitarnemu projektu ‘S kolesom od Izole do Londona’, katerega glavni namen je zbiranje sredstev za otroke, obolele z rakom.

    VABLJENI V SREDO, 9.4.2008, OB 19.00 V PREDAVALNICO 21 (FDV).

    več na: www.polituss.org

  4. Rembrandt74 pravi:

    Doajen: men se pa zdi, da si mal zavozil s svojim komentarjem. Če sem prav razumel fanta, potem je poglavitni cilj zbiranje sredstev za otroke in z rakom ne pa neko samopreseganje (v stilu Martina Strela in njemu podobnih) v stilu: kdo bo prej v Londonu? In če bo fant 30 dni kolesaril po Evropi, da bo na koncu prišel v London in v tem času zbral še nekaj sredstev za otroke z rakom - vsa čast mu!
    Kaj pa imajo ljudje od raznih Strelovih podvigov? To, da se pol trebuhar s plavutkami repenči in hvali, to je vse, o kaki humanitarnosti pa nikol ni bilo govora. V glavnem jaz akcijo podpiram in sem že poslal nekaj sms-ov.

    Aja pa še eno slovnično pravilo (napaka v naslovu na prejšnji strani): če se gre IZ Izole potem se pride V London. Če se gre pa OD Izole se gre DO Londona. Ne gre pa IZ Izole DO Londona. Pa brez zamere!

  5. doajen pravi:

    Rembrandt74, načelno se strinjam s tem kar si zapisal. Motiv je znan, nabiranje denarja v humanitarne namene. Pohvalno!!! Vprašanje pa je, kako zastaviti projekt, da bo učinkovit. Običajno mora biti prisotna kakšna atrakcija, da je uspeh večji. 30 dni za 2.500 km in to s spremeljevalno ekipo, je prej turistično potovanje kot preseganje lastnih mej. No razen če je kakšn invalid, prestal kakšno hudo bolezen, morda nam tudi to dejstvo v nadaljevanju razodene Domen Ožbot, tako čez palec ocenjen, ekskluzivni poročevalec za Vest.

  6. Domen Ožbot pravi:

    Doajen: Atrakcija so potopisna predavanja in koncerti, ki jih Floris pripravlja in izpeljuje že par mesecev. Atrakcija bo samo potovanje v London. Atrakcija bo dokumentarec, ki ga bo posnel na poti. Morda ga ujame tudi kako neurje, pa bo še to atrakcija. Fant je v teh parih mesecih, kar projekt poteka zbral 2000€, kar je petina zastavljenega cilja. Zdi se mi, da to dejstvo dovolj pove o tem, kako dobro je zastavljen projekt. O preseganju lastnih meja je pa že Rembrandt dovolj povedal.

    Rembrandt: Napaka je odpravljena, hvala za opozorilo!

  7. nevena pravi:

    Zelim samo da pohvalim projekat,svaka cast za ideju-gde se setiste toga?Cak smo i mi u Srbiji (istok) culi za vas smeli poduhvat i u potpunosti vas podrzavamo i verujemo u vas.Florise stvarno si jedan, jedinstveni car, nadam se da cu te nekada u svom zivotu upoznati. Ti si moj idol i nek puknu dusmani! Ako vec niste mislili na to samo da vas podsetim da ponesete kabanice jer u England prshti kisha ko nezdrava! Cmok OVOLIKI

  8. igor kaligaric pravi:

    S Florisom sva dobra prijatelja že desetletje. Skupaj sva prestala mnogo stvari, med drugim tudi Camino de Santiago.
    Stojim mu ob strani, ter trdno verjamem v njegov projekt, kajti vem, da je resnicoljuben. V ta namen pozivam vse, kateri čutite potrebo po pomoči, da kakorkoli pomagate. Jaz mu.

    Pomagamo lahko, če verjamemo v obstoj dobrega.

    Igor Kaligarič

Komentiraj