Sunday 28. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Vprašanje dneva 005

4. april 2008 ob 12:00 | Maja Andlovic |

Vprašali bi, pa ne veste koga? Muči in črviči Vas že nekaj časa, pa ne veste odgovora. Na Vesti smo odprli rubriko za tovrstne težave - vprašanje dneva! Brezplačno in brez vseh obveznosti ga lahko tudi Vi zastavite v svojih komentarjih, mi pa ga bomo poslali v svet.
Naše vprašanje dneva je lahko prav priročno darilo za popoldansko razmišljanje med tednom o (ne)zanimivih tematikah - od realnosti do zabave.

Vprašanje dneva: Kako hitro se vozite po avtocestah?

Mnenje za Vest: nekdanji minister za promet in poslanec SD Marko Pavliha ter naključni mimoidoči.

Torej, kaj še čakate? Kako hitro Vi poženete svojega jeklenega konjička?

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. marko4 pravi:

    Vprašanje je potrebno postaviti najprej poslancem, ki so sprejeli novelo ZVCP, ministrom, članom uprave DARS in DDC - seveda pa je iluzja, da bi odgovorili po resnici.

  2. luka pravi:

    Redko kdaj več kot 120 ponavadi 110, ne ogrožam rad sebe, še posebaj pa drugih. Za moje pojme bi mogli delati avte ki ne grejo hitreje od 140km/h(tistih 10 zraven je še za prehitevanje)!

  3. Tibor Jablonsky pravi:

    110-130 km/h

  4. Brane pravi:

    Najljubša vožnja od 90-110, saj mi takrat najmanj žre in dovolj hitro, da ne živciram voznikov, ki težko živijo.

  5. Bo pravi:

    Odvisno od časa vožnje. Ponavadi je na avtocesti živo, tovornjakov dosti, in takrat me delajo sovozniki živčnega. Vseskozi se prehiteva, nihče noče voziti za tovornjaki, kot da bi imeli slab zrak ali kaj, niti kaki tovornjakarji nočejo voziti za kolegi!? Takrat tudi jaz privijem do 140 in čez in raje prehitevam, kot da bi me kdo poškodoval. Drugače imam najraje vožnjo okoli 100–20 in to najraje ob ene 3h zjutraj, ko se odpeljem na morje in ko je hlad, sam sem na avtocesti, v griče okoli Vrhnike pa usmerjam dolge žaromete.

  6. iberžnik pravi:

    130-210km/h :~

  7. Bo pravi:

    Imam idejo za naslednje prometno vprašanje: Kaj je treba narediti za konkretno znižanje prelivanja krvi na cestah?

  8. Denis Sarkić pravi:

    @Bo, bomo posredovali vprašanje! Hvala.

  9. Igor Đukanović pravi:

    Priznam, grešil sem. :-)

    Tudi kadar se mi ne mudi, zelo rad peljem kar po avtocesti. Takrat bi najraje vozil 95-110 km/h (ker tako avto najmanj troši) in pogosto mi to tudi uspeva, a kaj ko vse probleme na avtocesti povzročajo zelo velike razlike v hitrosti med različnimi vozili. Če si prijazen do ostalih in se umakneš na počasno špuro, se ti pogosto zgodi, da voziš za tovornjakom, ki vozi nekoliko manj kot 90 km/h. Ko nekaj časa voziš za njim in bi rad prehitel, so pol kilometra za tabo nabere skupina, ki vozi kar po hitri špuri precej hitreje od 130 km/h in se jim ni kulturno “nastaviti” na prehitevalnem pasu. Tako da je praktično nemogoče voziti ravno z zaželjeno hitrostjo.

    Tako se, kadar se mi mudi, večkrat ujamem v “ples” prehitevanj in vračanj na počasni pas in tedaj med prehitevanji pogosto prekoračim 130 km/h. (Veliko hitreje moj avto niti ne gre. :( ) Se pa zelo trudim pravočasno umakniti na počasni pas pred tuneli…

  10. Igor Đukanović pravi:

    P.S. Priznam še, da mi gredo na živce tako tisti, ki vozijo 80km/h, kot še bolj tisti, ki samo švignejo mimo mene. Na avtocesti bi bilo optimalno, če bi vsi lahko vozili s (približno) isto hitrostjo…

  11. Niko pravi:

    130 v resnici, 138 po števcu. Na živce mi gredo vozniki, ki nimajo pregleda nad prometom, s težko nogo in pretiranim nagnjenjem k hitremu preklapljanju dolgih luči.

  12. Petrolhead pravi:

    Ne vem kolk je tole relevantno, ker je na avtocestah zelo malo nesreč napram naseljem. Sicer pa vozim konstantno 145km/h po števcu, kar je pri meni 4000 vrtljajev na min. To je še ravno lepa številka. Uporabljam smernike, ogledala in ne izsiljujem hitrejših. Včasih, če mi je dolgčas, pa vozim za tovornjakom 95km/h in opazujem kakšne vragolije počnejo določeni.

  13. Petrolhead pravi:

    Vinjete so po mojem zelo dobra ideja, saj se bom po novem vozil po AC stalno in ne samo kadar se mi mudi. Do sedaj sem hodil na AC kadar sem bil na tesno s časom, saj raje plačam cestnino kot pa da divjam po regionalkah pa po možnosti še na radar padem.
    Če se mi ne bo mudilo se bom lepo počasi vozil stalno na voznem pasu. Prišparani bodo živci, bencin, gume, zavore.

  14. Carlos Contreras pravi:

    Če so oča za volanom, prepočasi.

  15. Kanjec pravi:

    Kokr gre, kurac, neki se delajo fine :D

  16. Mat pravi:

    130 km/h max.
    Mi gredo pa na jetra tisti frajerčki ti ablendajo že kilometer za tabo, kao, umakni se nesposobnež. Hmm….to so zame totalni kreteni. Vozi normalno, ne ogrožaj drugih….al se pa jebi!

  17. Kanjec pravi:

    Mat: takim kot si ti se v žargonu reče tračničar. Ne prehitevaj, če greš 2 kilometra na uro več od prehitevanega.

  18. BOTA pravi:

    Takšne razprave so v osnovi brez veze. Pravo vprašanje je, kdaj kršitev predpisa dejansko pomeni tudi ogrožanje drugih in prometne varnosti na splošno. Ko smo pred leti po avtocestah vozili hitreje od 120 km/h na uro so nam policisti očitali ogrožanje prometne varnosti. Potem se je predpis spremenil in ogrožali smo jo šele pri hitrostih nad 130 km/h. Po nemških cestah se lahko vozimo hitreje brez da bi nam kdo očital da koga ogrožamo.

    Pravo vprašanje bi se moralo glasiti: “Kaj dejansko stori Policija za večjo prometno varnost in kako uporablja pooblastila, ki jih pri tem ima?”.

  19. Kanjec pravi:

    Zdi se klišejsko, ampak dokler bodo kazni za polnjenje proračuna, ne pa dejansko želja po izboljšanju razmer na cesti, bo tako kot je, pa če bodo kazni 5000 evrov…

Komentiraj