Monday 29. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vprašanje dneva 001

31. marec 2008 ob 12:00 | Nejc Jemec |

Vprašali bi, pa ne veste koga? Muči in črviči Vas že nekaj časa, pa ne veste odgovora. Na Vesti smo odprli rubriko za tovrstne težave - vprašanje dneva! Brezplačno in brez vseh obveznosti ga lahko tudi Vi zastavite v svojih komentarjih, mi pa ga bomo poslali v svet. Naše vprašanje dneva je lahko prav priročno darilo za popoldansko razmišljanje med tednom o (ne)zanimivih tematikah - od realnosti do zabave.

Vprašanje dneva 001: Ali naj Slovenija bojkotira olimpijske igre v Pekingu?

Mnenje za Vest: aktivist Tomo Križnar, fotoreporter Jure Eržen in publicist Vlado Miheljak

Torej, kaj še čakate? Kaj si Vi mislite o tem?

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. Prezrti pravi:

    Težko vprašanje. Strinjam se - naj se športniki odločijo po svoji vesti, politiki pa naj ostanejo doma. Čeprav to ne bo rešilo ničesar.
    Edini pravi odgovor je svetovna medijska kampanja. Kitajcem je potrebno povedat v obraz, da vemo kaj delajo in da nam to ni všeč. Fašisti so. In skrajni čas je, da človeštvo začne dogovorjene pravice in vrednote izvajati tudi v praski, ne le na papirju.

  2. Bo pravi:

    Nekaj je gotovo, vsem športnikom bi dobro delo čim manj vdihov kitajskega mestnega ozračja.

  3. Ajda Perme pravi:

    Bojkot OI, pa da jih vidmo, postranooke!

  4. sladoled pravi:

    A to da pa je režim “živečega boga” vse do leta 1959 užival privilegije sužnjelastništva, kjer je bilo vse bogastvo nakopičeno v rokah duhovščine, 90% prebivalstva je bilo v suženjskem odnosu, beseda teokrata je bila zakon in če je nisi spoštoval si bil kaznovan s kaznimi, ki smo jih nazadnje poznali v srednjem veku (naprimer puljenje rok in ostalih organov, sekanje dlani,…). Še danes morajo učenci v tibetanskih samostanih za krivo dejanje ali besedo cel teden iz doline in v goro (ter nazaj) prenašati kamenje. S tem je pa vse v redu.

    Dosti je sprenevedanja in laži o “romantičnem” tibetu, kot ga prikazujejo razni Richardi Gere-i. Podpora tibetu je podpora vrnitvi v teokratski absolutizem, proti kateremu še Iran ni nič.

  5. Aleš Medvešek pravi:

    Ker ne toleriram športa v medijih, podpiram bojkot.

  6. Matej R. pravi:

    Športniki so povedali svoje argumente, zakaj vprašanje bojkota ni enostavno. Nekateri nikoli več ne bodo imeli priložnosti nastopiti na OI. Ali pa se potegovati za medalje, če bodo že lahko nastopili. Te pravice jim pa težje odžreš… Svinjarija je, ne rečem, a šprtniki imajo svoje želje in argumente.

  7. miro pravi:

    @Matej R.
    Zelo natančno si orisal moralo in načelnost športnikov.

  8. Matej R. pravi:

    Nikogar ne zagovarjam. Ampak, razumem jih pa tud. Vprašanje pa ne bi blo na tem mestu niti zastavljeno, če bi odgovor bil jasen in na dlani. Jebadga…

  9. Nikolovski pravi:

    hmmm… kr presenečen sm nad vsemi vami… kje pa ste bili ko so bile Olimpijske v ZDA? Takrat se noben ni oglašu ne it v ZDA, ker kršijo človeške pravice! O, ne - Amerika je pa zakon a? Zdej so pa naenkrat športniki nemoralni-smešno.

Komentiraj