Rezijanska Katalena

17. marec 2008 ob 14:02 | Katja Lenart |

V petek zvečer sem pozvonila na vrata glasbenega studia, kamor so se ob koncu minulega tedna zaprli fantje (Boštjan Gombač, Tibor Mihelič Syed, Boštjan Narat in Robert Rebolj) in dekleti (Polona Janežič in Vesna Zornik) iz skupine Katalena. Tam (pod budnim očesom producenta Alda Ivančiča) pridno ustvarjajo novo ploščo, ki bo tokrat zadišala po Reziji. Ker sem ugotovila, da Katalenina vokalistka Vesna Zornik ni samo odlična pevka, temveč obvlada tudi snemanje, sem ji kar prepustila kamero. In takole je Vesna zabeležila dogajanje (na tem mestu naj te, Vesna, še enkrat pohvalim, odlično ti gre od rok!):

Aldo Ivančič: “Katalena je en tak čudn bend, ki poje v enem takem čudnem jeziku, da ga tut Slovenci ne razumejo”.

Nekaj malega pa sem s kamero zabeležila tudi sama. Tudi zato, da svoje pove še Vesna (in zato, ker smo Kataleno uradno povabili v Švic mikrofona in oni so povabilo uradno sprejeli):

“To je panda poslušalka, zvesta poslušalka. Nikol ne jamra…”

Katalena se zdaj seli še v manjši studio, kjer bodo snemanje zaključili, plošča pa naj bi izšla spomladi. Do takrat pa bo vesela druščina pridno koncertirala, med drugim tudi na letošnji Drugi godbi, kmalu zatem pa še onkraj Atlantika (v Town Hallu, v New York Cityju!).

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. kalejda pravi:

    oh,katalena:) s pomladjo (?) se vedno tudi oni zbudijo, al se mi tko sam zdi;)? z najvecjim veseljem sem malo poslusala kaj ustvarjajo in se ze zelo zelo veselim novega cd-ja! vsi ste jako fajni muzionicarji, je bil pa to tud eden boljsih “intervjujev” te dni na vesti, vsaj kar se mene tice:) se vidimo na svicu mikrofona, drzimo vas za jezik!

  2. Andreja pravi:

    Naravni in iskreni, kot vedno. Komaj čakamo novo ploščo!

Komentiraj