Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

NSi zdravstvo

6. marec 2008 ob 15:37 | Nejc Jemec |

Jožef Horvat, vodja poslanske skupine Nove Slovenije (NSi), je predstavil strankina izhodišča za učinkovitejši sistem zdravstvenega varstva. Prepričan je, da je bilo na področju zdravstva v madatu te vlade storjeno veliko dobrega. Pri tem je izpostavil zakone o zdravstvu, pacientovih pravicah in omejevanju uporabe tobačnih izdelkov. Horvat pa je dodal, da so vseeno potrebne določene izboljšave. Zato se bo NSi med drugim zavzemala za široko mrežo osnovnega zdravstva, enakomerno dostopnega po vsej Sloveniji, stroškovno racionalizacijo, stranka pa bo pozorna tudi na etični vidik razvoja, raziskav in uporabe na področju biogenetike. Miroslav Končina, predsednik strankinega odbora za zdravje in direktor Psihiatrične klinike Ljubljana, je povedal, da se ne soočamo z divjo privatizacijo ali razpadom zdravstvenega sistema. Potrebna in nujna pa se mu zdi resolucija o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2008 - 2013, ki je v javni razpravi.

Jožef Horvat: “Novosti morajo upoštevati blagor posameznega pacienta, pa tudi biti raziskane z vidika prednosti in slabosti, ki jih prinašajo v celotno družbo.”

Jožef Horvat je podal oceno stanja, glede na povedano o strankinih izhodiščih. Odgovor na vprašanje, ali ima upanje, da bomo lahko slovenskemu zdravstvenemu sistemu kdaj rekli dober, je prepustil Končini. Za konec pa še nekaj besed o ministrici za zdravje Zofiji Mazej Kukovič.

Jožef Horvat: “Moram pa reči, da me je presenetila in bom v prihodnje zagovarjal, jaz osebno, ne govorim v imenu stranke, …, da so očitno boljše rešitve, če ministrstvo za zdravje vodi menedžer, ne pa zdravnik.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj