Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Užaljena Zofija

18. december 2007 ob 6:34 | Denis Sarkić |

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je na današnji novinarski konferenci izrazila pričakovanje, da bodo do konca letošnjega leta ali v začetku januarja prihodnje leto ponovili javni razpis za nakup opreme za novo stavbo Nevrološke klinike. Kar je bilo tehnično dogovorjeno in usklajeno, po besedah ministrice ne bodo spreminjali, saj bi za takšno usklajevanje lahko porabili eno leto. V zvezi z opominom iz EU glede transparentnosti pri postavljanju cen zdravil, je Mazej Kukovičeva opozorila, da pripravljajo spremembe zakona o zdravilih, ki naj bi se nanašale na določanje najvišjih dovoljenih cen zdravil. Glede predloga zakona o pacientovih pravicah je opozorila, da so pri dopolnjevanju upoštevali vidike civilnih združenj in drugih, ki so dajali pripombe. Z varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik pa je dogovorjeno, da bo varuhinja imenovala namestnika za varovanje bolnikovih pravic. Ministrica je o petkovem sestanku s predstojniki klinik in direktoricama na ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru dejala, da imajo velik pozitiven naboj. O razpadu centra tako po njenem mnenju ne bi mogli govoriti.

Uvodna užaljenost zaradi izjave filozofa Tineta Hribarja v intervjuju za Sobotno prilogo Dela in njene želje za novo leto:

Glede Pediatrične klinike je povedala, da gradnja intenzivno poteka. Ni pa mogla zagotoviti, ali bo končana v aprilu, ko se izteče rok. Na novinarsko vprašanje je pritrdila, da so se kriminalisti v sektorju investicij pogovarjali o Pediatrični kliniki, sama pa ne pozna podrobnosti. Tudi za Pediatrično kliniko pa je zdaj narejena “ključna zgodovina vseh pogodb”, je dejala ministrica. Povedala pa je tudi, kaj se je zgodilo z vodjo pravne službe Jurijem Klepcem, znanim prišepetovalcem njenega predhodnika, po tem, ko je sama nastopila funkcijo ministrice za zdravje.

Po njenih besedah ministrstvo za zdravje ne razmišlja o nakupu helikopterja in ne o naročilu zunanjih prevozov. Pač pa po dogovoru z ministrstvi za obrambo in za notranje zadevo potrebe po helikopterskih prevozih pokrivata ti dve ministrstvi.

Uvodne misli ministrice Zofije o zdravstvenih zadevah:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Pavel pravi:

    Mazejeva gotovo pšozna zdtravstvo, saj sem prepričan, da je že bila pri zdravniku, tudi pri zobarju gotovo, Kuclerjeva pa je v času študija spozanla tudi delo profesorjev in docentov, tako, da so Girabjeve žalitve res grobo potvarjanje dejstev. Če sta prejšnja ministra delala dobro, lahko reečmo, da zdaj ministrici delata odlično!

  2. zeleni spam pravi:

    Pa še prou je povedal. Ta komentar to samo potrjuje. Res ste nesposobne.

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Gospa ministrica,najlepša hvala za lepe novoletne želje po izboljšanju našega zdravstva-enako tudi Vam,
    ŠE VEDNO PA ČAKAM(O) NA KONKRETNE UKREPE KONKRETNO V KOPRU …

  4. medek pravi:

    A bo vsa EU “u brdu”?

  5. miro pravi:

    Naj ponovim kar je rekel “JBTPTKŠNKZDRVJ”:
    Gospa ministrica,najlepša hvala za lepe novoletne želje po izboljšanju našega zdravstva-enako tudi Vam, ŠE VEDNO PA ČAKAM(O) NA KONKRETNE UKREPE KONKRETNO V NOVI GORICI…

  6. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    -norce v norišnice !
    -kriminalce (nazaj) v zapore !
    -banane pa nazaj na palme !…

    JAH,TAKLE MAMO !… :-(

Komentiraj