Liga prvakov 2 A-D

4. oktober 2007 ob 16:29 | Rok Stražišar |

Sredin večer v Ligi prvakov so zaznamovala številna presenečenja. Najbolj v oči bodejo zmage Marseilla, Chelseaja in Olympiacosa proti favoriziranim ekipam v gosteh ter Celtica proti evropskim prvakom na domačem Celtic Parku z golom v zadnjih sekundah. Ta dvoboj je z obupno zaigranim padcem začinil še milanski vratar Dida, ki je ob vdoru enega od navijačev na igrišče ob le rahlem stiku padel kot pokošen. Celoten dogodek je že predmet posmeha nogometnih navdušencev.

Skupina A

Presenečenje Marseilla na Anfieldu
Nogometaši Marseilla so si priigrali odlično izhodišče v svoji skupini, saj so na gostovanju v Liverpoolu osvojili vse tri točke in trenutno z dvema zmagama vodijo v skupini A. Čeprav jim večina ni pripisovala večjih možnosti proti evropskim prvakom iz leta 2005, pa so pokazali več volje kot nasprotniki, v prvem polčasu tudi dosegli zadetek, ki pa je bil zaradi (malce spornega) nedovoljenega položaja razveljavljen. Tekmo je v 77. minuti s pravim evrogolom odločil Valbuena, precej razburljiv pa je bil štiriminutni sodnikov podaljšek, ko bi Liverpool lahko izenačil, a sta bila Kuyt in Torres premalo natančna, na drugi strani pa bi lahko po protinapadu zadel Cisse.
Liverpool z le eno osvojeno točko po dveh krogih mora premagati Bešiktaš, če želi mirnejše nadaljevanje tekmovanja.

Porto v zadnjih sekundah do zmage v Turčiji
Portugalski prvaki so prišli v goste k Bešiktašu po zmago, kar jim je na koncu z veliko sreče tudi uspelo. Podjetneje so začeli domači črno-beli, ki so po lastni nespretnosti oz. po zaslugi gostujočega vratarja Heltona ostali brez doseženega zadetka. Porto je poskušal prek hitrih protinapadov, toda v končnici tekme je vse kazalo na remi brez zadetkov. S tem pa se ni strinjal Ricardo Quaresma, ki je po nekaj zgrešenih priložnostih vendarle uspel spraviti žogo za hrbet domačega čuvaja mreže, in sicer po hitrem protinapadu in podaji kapetana Lucha Gonzaleza v 92. minuti.
Porto v prihodnjem krogu pričakuje Marseille, ki si s to tekmo že lahko zagotovi napredovanje v osmino finala.

Skupina B

Chelsea zmagoslavno z Mestalle
Valencia je na domačem stadionu Mestalla pričakala londonski Chelsea, ki se je po odhodu trenerja Mourinha in poškodbah nekaterih igralcev znašel v neugodnem položaju. Da bi bilo gostom še huje je v uvodnih minutah dvoboja poskrbel David Villa, ki je po zmedi na sredini igiršča ušel kapetanu Chelseaja Terryu in matiral nemočnega Cecha. Ta je potem ubranil še strel Joaquina, nato pa se je Chelsea le prebudil, po akciji Drogbaja in Maloude pa je po podaji slednjega pred vrati nesrečno posredoval Morreti in zatresel lastno mrežo, čeprav je sprva kazalo da je gol dosegel Joe Cole. V nadaljevanju tekme je imela Valencia precej več od igre, dosegla tudi zadetek, toda Morientes je bil v prepovedanem položaju. Chelsea je z organizirano igro v obrambi spravljal domače v obup, v 71. minuti pa po protinapadu in zadetku Drogbaja celo prešel v vodstvo, ki ga do konca tekme ni več spustil iz rok, čeprav je bila Valencia blizu izenačenja. Cheslea je prvič zmagal v Ligi prvakov pod vodstvom novega trenerja Avrama Granta in je trenutno vodeči na lestvici.

Prevlada Schalkeja na Norveškem
Schalke je k Rosenborgu pripotoval v vlogi favorita in to vlogo tudi opravičil. Gostje so si priigrali precej priložnosti, a v prvem polčasu so bili še najbliže vodstvu domači, ko je po nespretni podaji z glavo, branilec Schalkeja skoraj matiral lastnega vratarja, ta pa je z izjemno obrambo preprečil najhujše. V podobnem slogu je na drugi strani deloval vratar Rosenborga in spravljal v obup gostujoče igralce, predvsem Kuranyija, tako da sta na odmor ekipi odšli brez doseženega gola. V drugem polčasu, natančneje v 61. minuti, so gostje hitro izvedli prosti strel, Jermaine Jones pa se je odlično izognil prepovedanemu položaju in povedel Schalke v vodstvo. Rosenborg je vse sile usmeril v napad, zamudil tudi izjemno lepo priložnost za izenačenje, v obrambi pa puščal veliko prostora za nasprotne napadalce, kar je v predzadnji minuti izkoristil Kuranyi in zapečatil usodo domačih.

Skupina C

Lazio proti Realu še drugič do remija
Real je v Rim prišel po tri točke, zadovoljiti pa se je moral z eno, kljub temu da je dvakrat na tekmi vodil. Prvič že v 8. minuti, ko je po podaji Sneijderja zadel Van Nistelrooy. Lazia to pred svojimi navijači ni zmedlo in začelo se je pravo obleganje madridskega gola. Ekipi sta na odmor odšli z izenačenim rezultatom, saj je eno od priložnosti 15 minut pred tem izkoristil Pandev. Po vrnitvi na igrišče je Lazio še bolj pritiskal, povedli pa so ponovno gostje, ko je pa 16 minutah nadaljevanja Van Nistelrooy zadel še drugič. Lazio se ni predal in 15 minut pred koncem še drugič izenačil prek Pandeva. Zadnjo priložnost za spremembo izida je za goste zapravil mladi Nizozemec Drenthe.

Olympiacos utišal Weserstadion
Werder je proti Olympiacosu načrtoval prve točke v letošnji Ligi prvakov, a na koncu ostal praznih rok, kljub vrnitvi kapetana Fringsa po nekajmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena. Nemci so sicer začeli podjetno, po nekaj zgrešenih strelih pa je Hugu Almeidi v 32. minuti žogo le uspelo potisniti v mrežo. V drugem polčasu je Olympiacos pritisnil, po razveljavljenem zadetku zaradi prepovedanega položaja, pa je v 72. minuti Stoltidis le izenačil, čeprav gre nekaj krive tudi na rovaš vratarja Vanderja. 10 minut kasneje je za še večje nezadovoljstvo domačega trenerja in domačih navijačev poskrbel Patsatzoglou, ki je s pravo bombo z dobrih 20 metrov popeljal goste v vodstvo. Grki so dobili še dodaten zalet, 5 minut po drugem golu pa dosegli še tretjega, ko je po ponovnem slabem posredovanju vratarja Vanderja, protinapad gostov uspešno zaključil Kovačević.
Olympiacos trenutno presenetljivo vodi v skupini v družbi madridskega Reala.

Skupina D

Dida poskrbel za razburjenje na Celtic Parku
Milan je po seriji slabih razultatov v domačem prvenstvu prišel poskusit srečo na sever britanskega otoka, kjer jih je pričakal glasgowski Celtic. V prvem polčasu ekipi nista pretirano poskušali ogrožati nasprotnikovih vrat, tako da razen pri nekaj strelih z razdalje, gledalci niso mogli vzdihovati ob nevarnejših poskusih. Drugi polčas je postregel z drugačno predstavo, tako je v 62. minuti po izvajanju kota domače v vodstvo popeljal kapetan Steven McManus, ko je ob slabem posredovanju gostujoče obrambe zatresel mrežo z manj kot enega metra. Gol je prebudil goste, ki so poskušali preko Pirla hitro izenačiti, 6 minut po prejetem zadetku pa je to uspelo Kakaju, ko je z enajstih metrov hladnokrvno matiral vratarja Boruca. Odločitev sodnika je sicer razburila domače, ni pa jim vzela volje po ponovnem vodstvu. V zadnji minuti rednega dela tekme je Celtic Park ponorel od navdušenja, ko je po odbiti žogi zeleno-bele v vodstvo popeljal McDonald, nato pa je na igrišče vdrl še navijač domačih, ob silnem veselju rahlo “pobožal” Dido po vratu, ta ga je začel loviti, nato pa po nekaj metrih padel kot pokošen in poskušal doseči kazen za nasprotni klub. Z igrišča so ga celo odnesli na nosilih, čeprav se je tam držal že za ličnico!!! Amaterski igralski vložek kaže na nemoč Milana v trenutnem obdobju, kazen pa si zaslužita tako domači navijač, zaradi vdora na igrišče, kot gostujoči vratar, zaradi zavajanja in neprofesionalnega obnašanja.

Benfica še drugič neuspešno
Benfica je na domačem Stadionu luči poskušala priti do prvih točk proti gostom iz Donjecka in se naloge lotila zelo podjetno, tako da je moral do konca prvega polčasa vratar Pyatov kar nekajkrat posredovati, enkrat ga je rešila celo prečka. 3 minute pred koncem prvega polčasa pa je stadion umolknil, ko je po hitrem protinapadu za goste zadel Jadson. Vodstvo je gostom dalo krila, tako so bili v nadaljevanju ti bolj nevarni, veselje v drugo pa jim je preprečil vratar Quim oz. dvignjena zastavica stranskega sodnika. Benfica je v zaključku prišla do dveh lepih priložnosti za poravnavo izida, gostje so morali žogo izbiti celo z golove črte, rezultat pa se do konca srečanja na veselje gostov ni več spremenil.
S to zmago je Šahtjor celo nekoliko presenetljivo na prvem mestu na lestvici skupine D.

Rok Stražišar
Video: youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. omirp pravi:

    SKODA da ni Dide(slab igralec) se v glavo brcno ta navijac da bi imel un lulcek sej kej se po tleh valat.
    To so makaronarji cigoti od cigotov.To CELTIC.ZELENO BELI.

  2. Rok Stražišar pravi:

    Skrajni čas je da UEFA nekaj ukrene proti tovrstnim igralskim vložkom, ki ne sodijo na nogometna igrišča. Upam da bo Dida deležen visoke kazni in da si bo Milan raje priskrbel boljšega vratarja (Kalać naj raje obsedi na klopi…). Sicer danes v nogometu “igrajo” že praktično vsi, tako da je res čas za korenite ukrepe in kazni.

  3. igre pravi:

    bravo dida, res … talent 1. klase, predvsem pa zrel za kakšno gledališko predstavo ali B produkcijo

Komentiraj