Serie A 5. krog

27. september 2007 ob 20:38 | Luka Lukič |

Včerajšnji večer v Serie A je postregel z dvema neodločenima izidoma: Derbi med Fiorentino in Romo ter tekma med Sieno in Atalanto. Na preostalih osmih tekmah so zmage beležili domači. Lazio, Parma, Genoa in Catania so prišli do prve zmage v letošnji Serie A. Visoko sta slavila Juventus in Inter (slednji se je po točkah pridružil Romi na vrhu lestvice), Napoli je v zadnjih minutah prišel do zmage z 1:0 in utrdil svoj položaj pri vrhu lestvice. Presenečenje kroga je pripadlo nogometašem Palerma, ki so z golom v 93. minuti slavili z 2:1 proti branilcu naslova v Ligi prvakov, Milanu, ki je več kot očitno v rezultatski krizi in ima po petih tekmah le šest točk.

Palermo spravil Ancelottija v obup
Milan je novo sezono v Serie A začel slabo. V zadnjih treh tekmah so Rossoneri izvlekli le tri točke, zato so za priključek vrhu lestvice Serie A na gostovanju pri Palermu nujno potrebovali zmago. Milan je tekmo začel bolje in prišel v 10. minuti v vodstvo, ko je po lepi akciji žogo v mrežo poslal Clarence Seedorf. Milan je bil vseskozi boljši nasprotnik, a so priložnosti večinoma zapravljali z nenatančnimi streli, Seedorf pa je tudi zadel vratnico. Palermo si je v prvem polčasu priigral le eno resnejšo priložnost, odlično pa je posredoval vratar Milana Željko Kalač. V drugem polčasu je Milan nadaljeval s pritiski na vrata Palerma, poleg dobrih posredovanj vratarja Fontane, so branilci palerma dvakrat tudi izbili žogo iz golove črte. Proti koncu tekme je Milan popustil, kar so domači nogometaši izkoristili v 73. minuti. V kazenskem prostoru je žogo sprejel Amauri (pri čemer so gostujoči igralci protestirali, češ da si je pri tem pomagal z roko - situacija vredna razprave), podal predložek po tleh, ki ga je v mrežo poslal Diana. Ko je vse kazalo na četrti zaporedni remi Milana, je v 93. minuti prosti strel z roba kazenskega prostora v mrežo poslal Fabrizio Miccoli za končnih 2:1. Palermo se je s to zmago prebil na 5. mesto Serie A, medtem ko je milan s šestimi točkami na 9. mestu.

Fiorentina prekrižala načrte Romi
Po derbiju z Juventusom so nogometaši Rome igrali še derbi na stadionu Artemio Franchi z moštvom Fiorentine. Obe moštvi sta začeli z odprto igro in napovedali tekmo z zadetki. Do prvega zadetka so prišli nogometaši Rome, ko je v 19. minuti Mancini z lobom iz roba kazenskega prostora kaznoval slabo postavljenega vratarja Fiorentine Fereya. Pet minut kasneje so domači nogometaši prišli do izenačenja, ko je napako vratarja Rome Donija kaznoval Alessandro Gamberini. Odprta igra se je nadaljevala in Fiorentina si je priigrala dve lepi priložnosti, do vodstva pa so ponovno prišli nogometaši Rome. V 37. minuti je lepo akcijo zaključil Ludovic Giully. Drugi polčas je pripadel igralcem Rome, ki so s čvrsto postavljeno obrambo in zvezno vrsto povsem onemogočili domačim razvijanje akcij. Na drugi strani pa so nogometaši Rome iz protinapadov imeli nekaj lepih priložnosti povišati vodstvo. V 80. minuti pa je obramba Rome pozabila na Veterana Christiana Vierija, ki je ostal sam na desni strani, toda še preden je uspel streljati, ga je s prekrškom zaustavil Ferrari in sodnik je pokazal na belo točko, iz katere pa je bil natančen za končnih 2:2 Adrian Mutu. Pet minut pred koncem pa je zaradi drugega rumenega kartona igrišče zapustil Donadel (Fiorentina). Roma ostaja na prvem mestu (zaradi gol razlike), a je sedaj po točkah izenačena z Interjem. Forentina pa je z devetimi točkami na šestem mestu.

Inter tokrat prepričljiv
V prejšnjem krogu so nogometaši Interja zapravili priložnost za preboj na prvo mesto, tokrat pa so drugi zaporedni remi Rome izkoristili in se s prepričljivo zmago nad Sampdorijo po točkah izenačili z Romo. S tem pa so tudi povečali napetost pred nedeljskim derbijem, ko se bosta v Rimu udarila prav Roma in Inter. Sampdoria je bila celotno tekmo v podrejenem položaju. Inter je povedel v 23. minuti z lepim zadetkom Zlatana Ibrahimoviča. V 4. minuti drugega polčasa je Ibra po preigravanju ponovno zadel za 2:0. Končnih 3:0 je v 58. minuti postavil Luis Figo. Zmaga je Inter popeljala ob bok Romi na prvem mestu Serie A, Sampdoria je zdrsnila na 14. mesto.

Juventus ponižal Reggino
Na stara pota zmag se je vrnil rudi Juventus, ki je pred domačimi gledalci gostil Reggino. Domači so vseskozi bili izrazito boljši nasprotnik, vendar jim v prvem polčasu ni uspelo žogo spraviti za hrbet Campanola, ki je z res izvrstnimi obrambami reševal vrata Reggine. V drugem polčasu je Juventus zasluženo povedel, ko je v 47. minuti zadel Legrottaglie. Dve minuti kasneje so domači že vodili z 2:0, strelec je bil Hasan Salihamidžić. V 76. minuti je do zadetka prišel tudi David Trezeguet, končnih 4:0 pa je v sodnikovem podaljšku postavil Palladino. Juventus se je s to prepričljivo zmago uvrstil na 3. mesto Serie A (po točkah izenačen z Napolijem in Palermom), Reggina, pa je zaradi slabše gol razlike iz zadnjega mesta izpodrinila Livorno.

Rocchi vrača Lazio med žive
Biancocelesti letošnje sezone niso začeli dobro, v štirih tekmah so osvojili le štiri točke, zato so bila pričakovanja pred domačo tekmo s Cagliarijem usmerjena v prvo zmago v letošnji Serie A. Rimljani so v tekmo krenili silovito in si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih priložnosti (predvsem preko Stefana Maurija), Cagliari pa je reševal razpoloženi vratar Fortin. V drugem polčasu je Lazio prišel do zasluženega vodstva preko Tommasa Rocchija v 48. minuti. V 60. minuti je na 2:0 povišal Goran Pandev. Cagliariju, ki si je v tekmi sicer priigral nekaj priložnosti, je 20 minut pred koncem upanje vrnil Acquafresca, vendar je šest minut pred koncem vse dvome o zmagovalcu razčistil Rocchi in z drugim zadetkom postavil končnih 3:1. Lazio se je z zmago dvignil na 10. mesto (po točkah izenačen z Milanom, Parmo, Genovo in Catanio), medtem ko je Cagliari s štirimi točkami na 15. mestu.

Udinese upravičil sloves nekonstantnega moštva
Nogometaši Udineseja, so najbolj nepredvidljivo moštvo letošnje Serie A. Po zmagah nad Juventusom in Reggino so prišli v Genovo s statusom favorita, ki pa ga niso upravičili. Genoa je bila v prvem polačsu boljši nasprotnik in prišla v vodstvo v 20. minuti, ko je Handanovič odbil žogo le do Boriella, ki je z volejem zadel. Boriello je v prvem polčasu še enkrat nevarno streljal, Handanoviča pa je zopet rešila (četrtič v zadnjih treh krogih) vratnica. V drugi minuti drugega polčasa je z glavo na 2:0 povišal Boriello. Malo kasneje je Genoa ostala brez vratarja Rubinha, ki je zaradi igranja z roko izven kazenskega prostora prejel rdeči karton. V 50. minuti je rezultat znižal Asamoah. Upanje Udineseja na pozitiven rezultat je s hat-trickom pokopal Boriello, ko je v 73. minuti matiral Handanoviča z bele točke. Končnih 3:2 pa je štiri minute kasneje postavil Mesto. Udinese je po porazu zdrsnil na osmo mesto (7 točk), Genoa pa se je s šestimi točkami povzpela na 12. mesto.

Prva zmaga Parme, prvi poraz Torina
Parma je po veliki točki iz San Sira v prejšnjem krogu zabeležila še prvo zmago v letošnji Serie A. Torino, ki je v letošnji serie A dosedaj konstantno igral neodločeno, je v Prami bil v podrejnem položaju. Boljšo igro so domači nogometaši z zadetkom kronali v drugem polčasu (61. minuta), ko je slabo posredovanje obrambe Torina izkoristil Reginaldo. Končnih 2:0 za Parmo je dve minuti kasneje postavil Bernardo Corradi. Parma je s šestimi točkami na 11. mestu, Torino pa je po prvem porazu zdrsnil na 16. mesto.

Siena doma zadržala tudi Atalanto
Nogometaši Siene so po Milanu v tretjem krogu zadržali še moštvo Atalante, ki je sezono začela z dobrimi rezultati. Siena je pritiske v prvem polčasu kronala z zadetkom v 31. minuti, ko je z glavo zadel Loria. Končnih 1:1 pa je iz bele točke v 61. minuti postavil Doni. Siena si je do konca tekme priigrala še nekaj polpriložnosti, a do ponovnega vodstva Bianconeri niso prišli. Atalanta je z remijem zdrsnila na 7. mesto (9 točk), Siena pa zaseda 17. mesto s tremi točkami.

Prva zmaga Catanie poglablja krizo Empolija
Moštvo Empolija, ki je lani končalo sezono na šestem mestu in se prvič v zgodovini uvrstilo v pokal UEFA, letošnjo sezono začenja obupno in se nahaja pri dnu lestvice. In če sta točki iz Rima in doma proti Napoliju napovedovala boljše čase za toskanski klub, je gostovanje pri Catanji ponovno prižgalo alarm. Domači nogometaši so bili v prvem polčasu občutno boljši nasprotnik, povedli pa so v drugi minuti drugega polčasa z golom Martineza. Catania bi lahko še povišala vodstvo, odlično pa se je izkazal vratar Empolija Balli. V drugi polovici drugega polčasa je Empoli prevzel pobudo, a do zadetka niso uspeli priti. Zato pa sta tekmo predčasno zapustila dva nogometaša v 85. minuti Tedesco (Catania) in dve minuti kasneje še Marzorati (Empoli). Catania se je z zmago dvignila na 13. mesto (6 točk) Empoli pa je z dvema točkama na 17. mestu (izenačen z Livornom in Reggino).

Napoli prek Livorna na četrto mesto
Nogometaši Napolija ostajajo prijetno presenečenje letošnje Serie A. V prejšnjem krogu so sicer “le” remizirali z Empolijem, tokrat pa je na gostovanje prišel Livorno, ki je v prejšnjem krogu presenetil Inter. Skozi celotno tekmo, so nevarnejši bili domači nogometaši, a je rezultat ostal 0:0 do 85. minute, ko je napako vratarja Amelie kaznoval Sosa in zadel za končnih 1:0. Napoli se je z novo zmago uvrstil na 4. mesto (po točkah izenačen z Juventusom in Palermom), Livorno pa z dvema točkama zaseda (zaradi boljše gol razlike) 19. mesto.

Luka Lukič
Video: youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. minicliper pravi:

    Odličen prispevek!
    lp, minicliper

  2. digestyl pravi:

    Digestyl™ is natural, potent and effective mixture, in the form of a powerful pill that would detoxify the gut and rejuvenate the whole organism in order to properly digest and get rid of the Clostridium Perfringens. https://digestylbuynow.us/

Komentiraj