Serie A 4. krog

25. september 2007 ob 0:07 | Luka Lukič |

V četrtem kolu Serie A je v središču pozornosti bil derbi v rimu med Romo in Juventusom, ki se je končal brez zmagovalca z 2:2, končni rezultat je v zadnjih minutah z glavo postavil Vicenzo Iaquinta. Oba milanska kluba sta osvojila le točko, Milan je doma remiziral s Parmo 1:1, medtem ko je Inter v gosteh pri Livornu dvakrat zaostajal in na koncu prišel do točke z rezultatom 2:2. Zmago v gosteh z 0:1 sta zabeležila Fiorentina (s Catanio) in Palermo (proti Cagliariju). Doma sta bila uspešna Udinese (2:0 proti Reggini) in Atalanta, ki je z golom v sodnikovem podaljšku premagala Lazio z 2:1. Empoli in Napoli sta se razšla z izzidom 0:0, remizirala pa sta tudi Torino in Siena z 1:1. V večernem terminu se je mestni derbi v Genovi končal z 0:0.

Iaquinta rešil Juventus in odvzel prve točke Romi
Derbi četrtega kroga italijanskega prvenstva je pripadel srečanju med prvouvrščeno Romo in četrtim Juventusom. Domači so v igro vstopili s 100% izkupičkom točk v novi sezoni, medtem ko je Juventus v prejšnjem krogu zabeležil poraz na domačem igrišču. Prvo priložnost na tekmi je za domače zapravil Cassettti. v 17. minuti so nogometaši Juventusa pripravili hladen tuš za moštvo Rome. Predložek z desne strani je poslal Vicenzo Iaquinta, francoz David Trezeguet pa je bil z glavo natančen in popeljal goste v vodstvo. Nekaj minut po vodstvu je priložnost za goste imel Del Piero, a je njegov prosti strel končal preko okvirja vrat domačega vratarja Donija. Roma je odgovorila v 30. minuti, ko je Mancini podal francescu Tottiju, slednji pa je se je po preigravanju znašel v kazenskem prostoru in matiral vratarja Buffona. Šest minut kasneje je Roma prišla do vodstva. Nevaren strel Aquillanija po predložku Mancinija je Buffon uspel obraniti, vendar se je žoga odbila do Francesca Tottija, ki je z močnim strelom popeljal domače v vodstvo. Do polčasa se rezultat ni spreminjal, najlepšo priložnost pa je zapravil Alessandro Del Piero, ki je streljal z 12ih metrov, a se je izkazal vratar Rome Doni. V četrti minuti drugega polčasa je Del Piero znova imel priložnost za izenačenje, tokrat z bele točke, a je njegov strel zletel preko vrat Donija. Kmalu zatem je priložnost za domače zapravil Simone Perotta. Roma je sicer v drugem polčasu nadzorovala igro, vendar ni kazala več ambicij v napadu, kar so izkoristili gostujoči nogometaši. Tri minute pred koncem tekme, ko je vse kazalo na četrto zmago Rome in drugi poraz Juventusa, je žogo iz auta podal Chiellini, Vicenzo Iaquinta pa je z glavo poslal žogo preko vratarja Donija in zadel za končnih 2:2. Roma kljub remiju ostaja na prvem mestu z 10 točkami, Juventus pa je padel na šesto mesto s sedmimi točkami.

Inter znova “zablestel”… tokrat proti Livornu
Prve izgubljene točke Rome, bi lahko najbolje izkoristili nogometaši Interja, ki bi se lahko, z zmago proti zadnjeuvrščenemu moštvu Livorna, po točkah izenačili z Romo na prvem mestu. Vendar so se domači nogometaši izkazali za trši oreh, kot so nogometaši Interja pričakovali. Že v prvi minuti je nepozorno obrambo interja kaznoval Daniele De Vezzi in popeljal Livorno v vodstvo. Zadetek je napovedoval živahno tekmo, kar se je tudi uresničilo. Inter je v priložnostih sicer dominiral, saj so do 30. minute kar trikrat branilci Livorna prestregli strele proti vratom pred golovo črto. Tekmo pa so zaznamovale tudi sporne situacije v kazenskih prostorih, ko bi sodnik lahko dvakrat dosodil enajstmetrovko v korist Interja in enkrat v korist domačih. Inter je terensko premoč kronal v 36. minuti, ko je po preigravanju Maicon prepustil žogo švedu Zlatanu Ibrahimoviču, slednji pa je zadel za izenačenje. V drugem polčasu je sodnik Treffoloni končno pokazal na belo točko, po prekršku vezista Interja Jimeneza nad Diamantijem. Iz bele točke je domače ponovno popeljal v vodstvo Massimo Loviso. Deset minut kasneje je najstrožja kazen doletela še domače nogometaše po prekršku nad Zlatanom Ibrahimovičem. Ibra je enajstmetrovko sam izvajal in ponovno izenačil na 2:2. Pred koncem tekme je branilec Interja Maicon prejel še rdeči karton. Kmalu po tem je Ibrahimovič zadel tudi v tretje, a je sodnik zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja (situacija vredna razprave). Tik pred koncem pa se je še enkrat izkazal vratar Interja Julio Cesar. Inter kljub nepričakovanemu remiju ostaja na drugem mestu z osmimi točkami (a je sedaj po točkah izenačen s Fiorentino in Atalanto), medtem ko Livorno z dvema točkama ostaja zadnji, a je po točkah izenačen s še štirimi moštvi.

Milan nadaljuje z razprodajo točk
Mestni tekmec Interja, AC Milan, je po presenetljivem remiju v Sieni v prejšnjem kolu, ponovno izpustil točke. Tokrat doma proti Parmi. Domači so sicer začeli odločneje in bili v prvem polčasu boljši nasprotnik. Nekajkrat je dobro posredoval vratar Parme Pavarini, po strelu Inzaghija pa ga je rešila tudi vratnica. Parma v prvem polčasu ni imela izrazitih priložnosti, še najboljšo priložnost je predstavljal strel Pisanuja, a se je vratar domačih Nelson Dida izkazal. Milan je svojo premoč kronal z zadetkom tik pred iztekom prvega polčasa, ko je odbito žogo po strelu Inzaghija v mrežo spravil Clarence Seedorf. Drugi polčas je postregel z manj dinamično igro, kar so nogometaši Parme kaznovali v 73. minuti. Predložek Reginalda je v mrežo pospravil Pisanu, na katerega je obramba Milana povsem pozabila. Po tem zadetku se je tekma popolnoma razživela in obe moštvi sta imeli priložnost priti do treh točk. Za Milan je bil v najlepši priložnosti Kaka, a je streljal točno v Pavarinija, medtem ko se je na drugi strani znašel sam pred golom Fernando Couto, a se je z nenatančnim strelom z glavo povsem osmešil. Milan ima po štirih tekmah šest točk in je na devetem mestu, Parma pa je na štirinajstem (po točkah izenačena z Laziem in Genovo).

Zampagna uresničil napoved v 93. minuti
Pred tekmo med Atalanto in Laziom, je napadalec Atalante Zampagna (ki je v prejšnjem kolu sijajno zadel proti Fiorentini) obljubljal zadetek proti Laziu in svojo napoved tudi uresničil v 93. minuti za 2:1. Prvi polčas je postregel z izenačeno igro, v kateri sta obe moštvi imeli približno enako število priložnosti. Vendar so do vodstva prišli domači nogometaši, ko je po predložku z desne žogo v mrežo spravil Antonio Langella. V drugem polčasu so gostujoči nogometaši igrali napadalnejše in s tem pustili več prostora domačim, ki pa tega niso izkoristili. Lazio je do izenačenja prišel deset minut pred koncem, ko se je sam pred prazno mrežo, po predložku z leve, znašel Massimo Mutarelli in zadel svoj prvi zadetek v letošnji Serie A. Ko je vse kazalo na četrti zaporedni remi Lazia, pa je domače gledalce v 93. minuti osrečil Ricardo Zampagna, ki je izkoristil nepazljivost gostujoče obrambe in z lobom premagal vratarja Lazia Muslero. Atalanta se je po točkah izenačila z Interjem in Fiorentino (trenutno je na tretjem mestu), medtem ko ima Lazio po štirih tekmah tri točke in je lestvici 13.

Handanovič ponovno nepremagan, Di Natale ponovno blestel
Nogometaši Udineseja so si očitno opomogli po debaklu za Napolijem v drugem krogu in so po treh točkah iz Torina sedaj vknjižili še prvo domačo zmago proti Reggini. Ponovno je za Udinese blestel Di Natale, ki je v 4. in 62. minuti postregel z zelo lepima zadetkoma za končnih 2:0. V sicer ne preveč razburljivem srečanju so domači bili vseskozi boljši nasprotnik. Edino izrazito priložnost za goste je imel v prvem polčasu Amoruso, a je vratarja Handanoviča ponovno rešila vratnica. Udinese je z drugo zaporedno zmago na osmem mestu s sedmimi točkami, Reggina pa se nahaja pri dnu lestvice (18. mesto) z dvema točkama.

Fiorentina prehaja v zgornji del lestvice
Nogometaši Fiorentine, ki so v prejšnjem kolu doma proti deseterici Atalante iztržili “le” remi, tokrat na gostovanju pri Cataniji niso pustili presenečenja. Že v 4. minuti je edini zadetek na tekmi, po predožku iz kota, z glavo dosegel Adrian Mutu. Na zgodnje vodstvo so de domači nogometaši odzvali z napadalno igro in so si, skozi celotno tekmo, tudi priigrali vrsto lepih priložnosti in brez izjemnih posredovanj vratarja Fiorentine Freya, bi lahko kar nekajkrat prišli do izenačenja. Upi na izenačenje domačih so se razblinili v 73. minuti, ko je zaradi namernega prekrška bil izključen Baiocco. Fiorentina je trenutno na četrtem mestu z osmimi točkami, Catania pa je na 16. mestu z dvema točkama.

Cagliari doma klonil proti Palermu
Na tekmi med Cagliarijem in Palermom so gledalci videli le en zadetek. Čeprav so napadalneje začeli domači nogometaši, so do vodstva prišli nogometaši Palerma. V 15. minuti je Zaccardo izkoristil darilo domače obrambe. Do konca tekme se rezultat ni spreminjal, čeprav je bila tekma dovolj izenačena in je postregla z lepimi priložnostmi, tako na eni kot na drugi strani. V vrstah domačih je blestel Pasquale Foggia, medtem ko je na drugi strani vratarja Cagliarija najbolj preizkušal avstralec Mark Bresciano. Palermo je s sedmimi točkami na sedmem mestu, medtem ko so nogometaši Cagliarija 12. s štirimi točkami.

Nogometaši Torina mojstri neodločenih rezultatov
Torino, tudi po četrtem krogu Serie A, ne pozna drugega kot remi. Tokrat so na gostovanje v Torino prišli nogometaši Siene, ki so v prejšnjem krogu zabeležili remi z Milanom. Torino je začel podjetneje in v 24. minuti prišel v vodstvo z golom Dellafioreja. 7 minut kasneje je Maccarone zapravil priložnost z bele točke, ko je streljal preblizu vratarja Mattea Serenija. V drugem polčasu so branilci Torina ponovno zakrivili prekršek v kazenskem prostoru, in znova je streljal Maccarone. Tudi drugič je bil Sereni na mestu, a je žogo uspel odbiti le nazaj do Maccaroneja, ki je v drugo bil uspešen in postavil končnih 1:1. Torino je s štirimi točkami na enajstem mestu, Siena pa na 18. z dvema točkama.

Empoli po Laziu zadržal še Napoli
Lanskoletni drugoligaš Napoli, ki je v zadnjih dveh krogih z dvema zmagama postal prijetno presenečenje letošnje Serie A, ni upravičil statusa favorita na gostovanju pri Empoliju. Obe moštvi sta igrali enakovradno, ter si pripravili nekaj priložnosti, vendar zadetka nista dosegli. Empoli je z drugo osvojeno točko še vedno predzadnje moštvo lestvice, medtem ko je Napoli na petem mestu s sedmimi točkami.

Povratek mestnega derbija v Genovi brez zadetkov
Po skoraj trinajstih letih se je mestni derbi v Genovi vrnil v Serie A. Bolj nevarni so sicer bili nogometaši Sampdorie, vendar mreže niso uspeli zatresti. Na drugi strani pa so proti koncu tekme nogometaši Genove skorajda prišli do zmage v zadnjih trenutkih tekme s neposrednim strelom iz kota. Končnih 0:0 pomeni, da je Sampdoria na 10. mestu s petimi točkami, Genoa pa zaseda 15. mesto s tremi točkami.

Video: youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Miro C. pravi:

    Grazie!

  2. mik pravi:

    res super, da objavljate poročila o serii A!
    bo to postala stalnica športa na vesti? kaj pa druga prvenstva? boste prispevki tudi o drugih prvenstvih (npr. angleško, nemško…)?

  3. Luka Lukić pravi:

    Najprej bi se na tem mestu zahvalil za vse pozitivne komentarje, ki ste jih prispevali k našim nogometnim prispevkom. Žal mi čas prejšnji teden ni omogočal aktivnega udejastvovanja tukaj na komentarjih (prebral pa sem seveda vse), zato sedaj izkoriščam priložnost, da izrazim veselje ob pozitivnih odzivih na vse dosedanje nogometne prispevke.

    Glede zgornjih vprašanj pa: poročila iz zelenic Serie A in Lige prvakov bodo tudi v nadaljevanju stalna rubrika na Vesti. Glede ostalih prvenstev pa obstajajo sicer okvirni načrti, a v zelo kratkem roku poročil iz drugih prvenstev še ne bo. Je pa nogometna rubrika kot novost v celoti odprta vsem željam/pričakovanjem/komentarjem s strani bralcev. Će bo povpraševanje po širitvi rubrike dovolj veliko, ga bomo bržkone tudi upoštevali. Podobno je z že obstoječimi poročili, če imate kakršnokoli kritiko/pripombo/pohvalo/predlog, (npr več/manj videa, več/manj besedila) nam le sporočite, vsi komentarji so in bodo deležni obravnave. Vaš feedback nam dosti pomeni. Lahko pa samo rečemo kakšno nogometno ; )

  4. pablo pravi:

    komplimenti;)

  5. David pravi:

    Čestitam. Zelo zanimivo in izčrpno.

  6. martello pravi:

    Lukič, ti si car:)

Komentiraj