Komentar - Jože

25. september 2007 ob 14:00 | Vest |

Med zbiranjem podpore za kandidaturo, sem zbral 3144 podpisov volivk in volilcev, kar pomeni, da sem dosegel odličen rezultat, kajti na političnem področju sem bil popolnoma neznan. Seveda pa to ni dovolj za vložitev uradne kandidature. Kot neodvisni in nestrankarski kandidat bi namreč moral zbrati 5000 podpisov. Ugotovil sem, da bi za to porabil zelo veliko finančnih sredstev, s tem pa bi ekonomsko ogrozil našo družino. Tega pa ne morem in tudi ne smem nikoli storiti. Menim namreč, da je moja družina najpomembnejša. Vemo, da so v preteklosti nekateri kandidati že najemali posojila, ki so jih zavarovali s hipotekami svojih hiš in imeli zaradi tega težave še vrsto let.

V vmesnem času se je pojavilo nekaj zunajparlamentarnih strank, ki so imele željo, da me podprejo in kot veste bi v primeru njihove podpore potreboval samo 3000 podpisov. Po tehtnem premisleku sem se odločil, da ponudbe ne sprejmem, saj so programi teh strank v nasprotju s stališči, ki jih zagovarjam. Poleg tega pa sem se že od samega začetka predstavljal kot nestrankarski in neodvisni kandidat.
V tem času so me kar nekajkrat vprašali zakaj kandidiram, če vem, da nimam nikakršnih možnosti!
Vprašanje sem vrnil: zakaj na maratonu tekmuje 40 tekmovalcev? Po logiki takšnega vprašanja bi bili na startu dovolj že trije, ostalih 37 pa sploh ni potrebnih. Sam sem prepričan, da temu ni tako in da imajo vsi pravico in svoje razloge, da tekmujejo. Nekateri tekmujejo zato ker pričakujejo zmago, drugi zato ker nabirajo izkušnje v pravi konkurenci, spet tretji, da bi nekomu podstavili nogo in četrti zato, ker se mogoče pripravljajo na naslednji maraton. Sami presodite kam spadam sam!

Jože Andrejaš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. marjeto pravi:

    no, in zakaj si kandideral ti ?

  2. siruche™ pravi:

    Jože, lepo je biti milijonar. Ta, ta, ta, ta-ta-ta-taaaaaaaaaaa. :lol: Srečno še naprej!

  3. Abakus pravi:

    Katere stranke pa so ponujale podporu g. Andrejašu? Ne vem zakaj tega ne pove ali pa so to stranke, ki bi se jih vsakdo sramoval.

  4. janko pravi:

    Joško, Joško … jeb.. bi, a da ti ne uđe ;)

  5. tiib pravi:

    Pripravljal se je na naslednji maraton… Eh, mu bo že spet kdo nogo podstavu…

  6. markopigac pravi:

    “Poleg tega pa sem se že od samega začetka predstavljal kot nestrankarski in neodvisni kandidat.”

    hmm.. a ni andrejaš veljal za corleonovega kuma? ;)

  7. MóžRobâti pravi:

    V nekaterih segmentih je bila kandidatura g. Andrejaša celo zelo pozitivna. A sam sem prepričan, da je bila to le uvertura v nadaljnjo- mnogo bolj otipljivo- delovanje v politiki. Torej, g. Andrejaš je bil kandidat, ki si je s predsedniško kandidaturo “kupil” neko prepoznavnost za sledeče, bolj pravo udejstvovanje v politiki. Je zelo simpatičen, če pa bi še izboljšal retoriko…

  8. anonimni pravi:

    Škoda, pošten kandidat

  9. Saša pravi:

    Saj je faca ta Andrejaš. Čisto OK človek mi deluje. Tudi mene zanima katere stranke so mu ponujale podporo in kaj so mu sugerirali :)

Komentiraj