Serie A 3. Krog

19. september 2007 ob 16:20 | Luka Lukič |

Francesco Totti z Romo na 1. mesto lestviceV tretjem krogu italijanskega prvenstva se je od desetih srečanj kar šest končalo z neodločenim izzidom. Na dveh srečanjih sta z 2:0 slavili domači moštvi (Inter in Napoli), na dveh pa so slavili gostje (Roma in Udinese). Največje presenečenje gotovo predstavlja zmaga Udineseja na gostovanju pri Juventusu, ki je dosedaj osvojil vse točke. Roma je tako s tretjo zaporedno zmago ostala sama na vrhu lestvice z maksimalnim izkupičkom (9) točk, na drugo mesto se je prebil Inter s sedmimi točkami. Milan, Fiorentina in Lazio so osvojili le točko.

Siena šokirala Mialn
Na prvi tekmi tretjega kola italijanskega prvenstva, je Milan gostoval pri Sieni, ki je sezono začela z dvema porazoma. V uvodnih minutah je Milan upravičeval status favorita in začel napadalnejše, pri čemer je Alberto Gilardino dvakrat nevarno zapretil, a je bil vratar Siene Elefteropolous na pravem mestu. Po začetnih minutah pa se je tekma umirila in domači so uspeli v 24. minuti priti do vodstva. Bucchi je z volejem streljal naravnost v milanovega vratarja Dido, slednjemu pa je žoga zdrsnila iz rok, kar je izkoristil Maccarone in popeljal domače v vodstvo, četudi je bil v času Bucchijevega strela v prepovedanem položaju. Zadetek je tekmo poživil in do konca polčasa sta si obe moštvi priigrali po dve polpriložnosti. V drugem polčasu, pa je Milan prevzel pobudo na igrišču (v igro je namesto Gattusa vstopil Inzaghi), a je obramba Siene bila zbrana. Najboljšo priložnost je imel v drugem polčasu Ambrosini, a je njegov strel iz golove črte odbil branilec Siene. Milan je do izenačenja prišel šele v 91 minuti, ko je po kotu zadel Alessandro Nesta. Minuto zatem je igrišče predčasno zapustil Mario Frick (Siena) zaradi drugega rumenega kartona. V zadnjih sekundah tekme pa je Seedorf iz prostega strela zadel prečko. Siena se je tako veselila prve točke v letošnjem prvenstvu, kljub temu pa ostaja na 17. mestu, medtem ko je Milan s petimi točkami trenutno na petem mestu.

Di Natale knockoutiral staro damo
Največje presenečenje kroga so pripravili nogometaši Udineseja, ki so po domačem polomu v prejšnjem krogu (0:5 z Napolijem) premagali Juventus. Pri Udineseju je v vratih celotno tekmo stal naš reprezentančni vratar Samir Handanovič, ki sicer skozi tekmo ni imel težkega dela, saj je obramba Udineseja dobro zapirala domače igralce. V 11 minuti je Nedved z glavo sicer zadel vratnico, a je akcija bila prekinjena zaradi nedovoljenega položaja. V trideseti minuti se je Handanovičeva vratnica ponovno zatresla, tokrat po prostem strelu Alessandra Del Piera. V drugi minuti drugega polčasa, pa so gostje s protinapadom prišli v vodstvo. Dolgo podajo je dobro sprejel Dossena in asistiral Di Nataleju, ki je z glavo goste spravil v vodstvo. Juventus pravega odgovora na obrambo gostov ni našel (poznala se je tudi odsotnost kaznovanega Zebinaja), še najboljšo priložnost je imel v 60. minuti Nedved, ki je sijajno preigraval v kazenskem prostoru gostov a nato streljal krepko čez gol. V naslednji minuti bi gostje lahko povedli že z 0:2, ko je po hitrem protinapadu sam pred Buffona prišel Asamoah, a je njegov strel ustavila vratnica. Vicenco Iaquinta (lani še član Udineseja), je v 80. minuti sicer zadel, a je bila akcija že prej prekinjena zaradi prekrška v napadu. Najboljšo priložnost za izenačenje pa je v sodnikovem dodatku imel ponovno Del Piero, a je njegov prosti strel ponovno ustavila vratnica. Udinese se je s to zmago povzpel na 11. mesto (4 točke), medtem ko je Juventus iz prvega padel na četrto mesto (6 točk).

Roma preko Reggine na prvo mesto
Nogometaši Rome so z zmago na neugodnem gostovanju v Reggio di Calabrii pri Reggini postali edino moštvo z maksimalnim izkupičkom točk in trenutno vodijo na lestvici (2 točki pred Interjem). Prvi polčas se je končal brez zadetkov s po eno priložnostjo na vsaki strani. Najlepšo priložnost je za goste s strelom mimo vrat zapravil Aquillani, medtem, ko je najnevarnejši strel domačih sprožil Amoruso. V 50. minuti se je po prostem strelu Francesca Tottija žoga odbila do Juana, ki je priložnost izkoristil in popeljal Romo v vodstvo. Dve minuti kasneje so domači po grobem prekršku Valdesa nad Perotto ostali z desetimi igralci in bili do konca tekme brez pravih priložnosti. Boljšo igro Rome je pet minut pred koncem z zadetkom po podaji Cicinha kronal Totti. Roma je po treh zaporednih zmagah na prvem mestu italijanskega prvenstva, medtem ko je Reggina zdrsnila na 14. mesto.

Inter preko Catanie na drugo mesto
Nogometaši Interja so se po domačem remiju proti Udineseju v prvem kolu sedaj z drugo zaporedno zmago povzpeli na drugo mesto. Prvo priložnost na tekmi so si sicer priigrali gostje, a je Julio Cesar dobro posredoval. Nato pa so domači prevzeli pobudo in goste povsem stisnili v kazenski prostor. Boljšo igro je z zadetkom v 15. minuti kronal Hernan Crespo. Do konca polčasa je še dve lepi priložnosti za Inter zapravil Adriano. V drugem polčasu, je Catania ponovno zapretila in po strelu Spinesija se je ponovno izkazal vratar Julio Cesar. Potam pa so domači ponovno prevzeli pobudo in dvanajst minut pred koncem je Cesar po podaji Ibrahimoviča zabil žebelj v krsto Catanie. Inter se je s to zmago povzpel na drugo mesto (7 točk), medtem ko je Catania padla na 16. mesto (2 točki).

Bleda igra na Olimpicu
V Rimu sta se pomerila domači Lazio in gostujoči Empoli in odigrala najmanj zanimivo srečanje kola z izzidom 0:0. Lazio je sicer v prvem polčasu bil nevarnejše moštvo, a dlje od polpriložnosti Rocchija niso uspeli priti. Razlog za bledo igro Lazia predstavljajo verjetno tudi številne poškodbe, ter priprave na torkovo tekmo lige prvakov proti Olympiakosu. Za Lazio je debitiral mladi urugvajski vratar Fernando Muslera, ki je zamenjal 43letnega veterana Marca Balotto. V drugem polčasu je blestela zvezna vrsta Empolija, ki je domače nogometaše popolnoma zaustavila. Empoli je s prvo točko v prvenstvu ostal na predzadnjem 19. mestu, medtem ko je Lazio s tretjim zaporednim neodločenim rezultatom na 13. mestu.

Napoli misli resno
Napoli, ki je še lani bil drugoligaš, je nase opozoril že v prejšnjem kolu, ko so s 5:0 v Udinah osmešili Udinese, sedaj pa so si za pas obesili še skalp Sampdorije, ki so jo pred domačimi gledalci premagali z 2:0. Domače je v vodstvo popeljal Marcelo Zalayeta, po hudi napaki vratarja Castellazija. Vseskozi boljšo in produktivnejšo igro Napolija pa je v drugem polčasu z drugim golom potrdil še Hamszyk. Sampdorija si ni priigrala resnejše priložnosti in bi jo lahko odnesla še slabše. Domači so se z drugo zaporedno zmago prebili na tretje mesto (6 točk) medtem ko je Sampdoria deseta s štirimi točkami.

Atalanta zadržala Fiorentino
Največ zadetkov v tretjem krogu italijanskega prvenstva so gledalci videli na stadionu Artemio Franchi v Firencah, kjer sta se domača Fiorentina in Atalanta razšla z izzidom 2:2. Domači so v vodstvo prišli v prvem polčasu z avtogolom Rivalte, po nespretnem posredovanju v obrambi. Še manj spodbudna za goste je bila izključitev Carozzierija zaradi drugega rumenega kartona v tretji minuti drugega polčasa, a so v 51. minuti gostje uspeli izenačiti - iz prostega strela je mojstrsko zadel Doni. Po zadetku je Fiorentina imela nekaj dobrih priložnosti, v ponovno vodstvo pa jih je popeljal veteran Christian Vieri z lepim zadetkom z glavo v 74. minuti. Deseterica Atalante pa se ni predala in šest minut pred koncem je za končnih 2:2 z mojstrskim zadetkom poskrbel Zampagna. Fiorentina in Atalanta sta na lestvici skupaj na 6. oziroma 7. mestu in imata (tako kot Milan) vsak po 5 točk.

Toro odnesel točko iz Palerma
Na stadionu Renzo Barbera, v Siciliji sta se domači Palermo in gostujoči Torino prav tako razšla brez zmagovalca. Domače je v vodstvo popeljal Simplicio že v 4. minuti, ko je zaključil lepo izpeljano akcijo in kaznoval napako gostujočih branilcev. Končnih 1:1 pa je v 54. minuti postavil Alvaro Recoba, ki je v Torino prišel na posodo z Interja. Palermo je s štirimi točkami na 9. mestu, medtem ko je Torino s tremi točkami 12.

Derbi dna lestvice brez zmagovalca
Livorno, ki je sezono začel katastrofalno z dvema porazoma in gol razliko 3:9, je do svoje prve točke prišel na gostovanju pri lanskoletnem drugoligašu Genovi. V prvem polčasu bi lahko domače v vodstvo popeljal Milanetto, a je njegov strel z bele točke zaustavila prečka. kljub večjemu številu priložnosti domačih, pa je do vodstva prišel v drugem polčasu Livorno, ko je strel z bele točke realiziral Tavano v 51. minuti. Pet minut kasneje je za domače z glavo izenačil Boriello. Livorno kljub prvi točki ostaja na zadnjem mestu lestvice, medtem ko je Genoa 17.

Večerna tekma brez zmagovalca
V večernem terminu v nedeljo je pri Parmi gostoval Cagliari. V prvem polčasu sta obe moštvi imeli priložnosti, v vodstvo pa so prišli gostujoči nogometaši preko Matrija, ki je v 40. minuti odbito žogo spravil v gol. Parma je najboljšo priložnost za izenačenje dobila v 63. minuti, ko je Castellini streljal z enajstmetrovke, a mu jo je gostujoči vratar Fortin ubranil. Končnih 1:1 pa je v 72. minuti z volejem od blizu postavil Bernardo Corradi. Parma ima po treh tekmah 2 točki in je na 15. mestu, medtem ko Cagliari zaseda osmo mesto s štirimi točkami.

Video: Youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. slon pravi:

    zelo dobro! kar tako naprej!

  2. žoga pravi:

    ful zanimivo poročilo, sploh za tiste, ki nas zanima serie A

  3. kriptoproletarec pravi:

    Dejmo Livorno, ne bit lih ta zadnji!

  4. Miro C. pravi:

    H.V.A.L.A.! To me veseli, da ste angažirali nekoga za Serie A! Pa še ena navijaška… Forza Roma! :))

  5. Matej Ficko pravi:

    Luka, super.

    Pričakujem pa tudi kakšen nenogometni prispevek!

Komentiraj