Liga Prvakov 1 A-D

19. september 2007 ob 16:20 | Luka Lukič |

Včeraj se je s prvimi tekmami začela nova sezona nogometne Lige prvakov. Največje presenečenje prvega dne so pripravili nogometaši Rosenborga, ki so iz Stamford Bridgea odnesli točko proti favoriziranemu Chelseaju. Valencia je odnesla tri točke iz gostovanja pri Schalkeu z golom Davida Ville. Porto je pred domačimi gledalci remiziral z Liverpoolom, Marseille pa je doma odpravil Bešiktaš z izzidom 2:0. Real je doma slavil proti Werderju z 2:1, medtem ko sta se Olympiakos in Lazio razšla z izzidom 1:1. V skupini D sta pred domačimi gledalvi slavila Milan (2:1 proti Benfici) in Šahtjor (2:0 proti Celticu).

Skupina A

Liverpool izvlekel točko v Portu
Na prvem srečanju skupine a sta se na Portugalskem pomerila domači Porto in lanskoletni finalist Liverpool. Domačini so začeli napadalno in že v osmi minuti prišli do vodstva. Lucho je podal do Sektiouia, slednjega ni mogel zaustaviti Hyppia, zato pa ga je s prekrškom zaustavil vratar Pepe Reina in sodnik je pokazal na belo točko iz katere je bil natančen Lucho. Deset minut kasneje je Liverpool odgovoril s prvim resnejšim napadom iz katerega je prišel do izenačenja z golom Dirka Kuyta. Predložek je poslal Finnan, z glavo ga je Hyppia preusmeril do Kuyta, slednji pa je zatresel mrežo domačih. Po izenačenju je Liverpool začel z bolj podjetno igro, a so do naslednje lepe priložnosti prišli domači, ko je z glavo mimo gola streljal Bruno Alves. V drugem polčasu se je dinamičnost igre še stopnjevala, do 58. minute, ko je Liverpool ostal z desetimi igralci. Zaradi drugega rumenega kartona je igro predčasno zapustil Jermaine Pennant. V zadnjih dvajsetih minutah je Porto skušal unovčiti igralsko prednost s pritiskom na vrata Liverpoola, pri čemer je blestel domači zvezni igralec Quaresma, a se rezultat do konca ni spreminjal. Liverpool in Porto s točko zasedata drugo oziroma tretje mesto v skupini A.

Marseille do treh točk v zaključni fazi

V drugi tekmi skupine A sta se pomerila Marseille in Bešiktaš. Prvi polčas je postregel s previdno igro na obeh straneh. Najboljšo priložnost je za domače imel Djibrill Cisse, a je vratar Arikan njegov strel uspel ubraniti. Iz prvega polčasa velja omeniti še poškodbo gostujočega nogometaša Kurtulusa, po grobem prekršku Fatyja. Drugi polčas je Marseille začel odločneje, gostujoči vratar je ob strelu Nianga moral odlično posredovati. Gostujoči nogometaši si resnejših priložnosti niso priigrali. Marseille je boljšo igro kronal z zadetkom. Vratar Arikan je zgrešil predložek Ziania, žoga se je odbila od vratnice do nje pa je prišel Niang, ki je v 77. minuti povedel Marseille v vodstvo. Zadetek je prebudil gostujoče nogometaše, ki so pričeli napadati za izenačenje, vendar so domači nogometaši to izkoristili in iz protinapada v 91. minuti prišli do vodstva, ko je Djibrill Cisse lepo sprejel podajo in po prodoru žogo poslal za hrbet Arikana. Marseille je s to zmago prišel na prvo mesto skupine A, medtem ko je Bešitkaš zadnji brez točk.

Skupina B

Rosenborg poskrbel za presenečenje
Tekma v Londonu na Stamford Bridgeu med domačim Chelseajem in gostujočim Rosenborgom je na papirju izgledala kot lahka zmaga za Chelsea, a je Rosenborg uspel izvleči nepričakovano točko. Domači so pričakovano začeli z napadalno igro in si priigrali številne priložnosti. Kaloujev strel z glavo je šel preko gola, Essienov poskus mimo vrat, Maloudajev strel pa je blokiral branilec Rosenborga. V 24. minuti pa so gostje iz Norveške poskrbeli za hladen tuš. Prosti strel s strani je izvajal Sapara, predložek pa je v mrežo poslal Kopinnen za presenetljivo vodstvo Rosenborga. Domači so na vodstvo odgovorili z nadaljnim pritiskom na vrata Rosenborga a se do polčasa izzid ni spreminjal. V drugem polčasu so domači nadaljevali s pritiskom in v 63. minuti prišli do izenačenja. Maloudajev predložek je z glavo pospravil v mrežo ukrajinec Ševčenko. Chelsea je nadaljeval s pritiskom, a se rezultat do konca tekme ni spreminjal, dvakrat pa je Rosenborg (po strelih Maloudaja in Kalouja) rešila vratnica. Chelsea in Rosenborg tako zasedata drugo oziroma tretje mesto v skupini B.

Villa osrečil Valencio
Na tekmiv Gelsenkirchnu med Schalkejem in Valencio, ki se je končala v korist gostov, so gledalci v prvem polčasu gledali boljšo igro domačih. Najboljšo priložnost v prvem polčasu za domače je imel Kuranyi a je njegov stel z glavo končal v rokah Canizareza. Valencia v prvem polčasu ni resneje ogrozila vrat domačega moštva. V drugem polčasu so domači nadaljevali s podjetnejšo igro, a je v 63. minuti za hladen tuš poskrbel David Villa, ki je dobro sprejel dolgo podajo, preigral vratarja Neuerja in zadel za 0:1. Domači igralci so v zaključni fazi tekme pritiskali za izenačenje, in si priigrali dve resni priložnosti. Vesterman po kotu ni bil natančen z glavo, najlepšo priložnost pa je zapravil Lovenkrands, ki je iz dobrega položaja streljal mimo gola. Valencia je tako prišla na vrh skupine B, medtem ko je Schalke na četrtem mestu.

Skupina C

Van Nistelrooy pokopal Werder
V skupini C sta se na Santiago Bernabeu udarila favorita skupine Real Madrid in Werder Bremen. Po pričakovanjih je napadalneje začel Real, ki je tudi povedel v 16. minuti. Van Nistelrooy je preigraval po levi strani in poslal predložek, ki ga je v mrežo preusmeril Raul. Veselje domačih je trajalo le minuto, saj je že v naslednjem napadu Werder izenačil. Predložek Tosiča je v mrežo iz neposredne bližine mimo Casillasa spravil Boubacar Sanogo. Real je nadaljeval, a sta strela Van Nistelrooya in Higuaina letela mimo vrat Wieseja. Werder pa je preko Jensena ponovno zapretil, a je odlično posredoval Casillas. Pred polčasom je imel Van Nistelrooy še eno priložnost, a so bili branilci Werderja hitrejši in preprečili nizozemcu sprejem podaje pred praznim golom. V drugem polčasu je Real nadaljeval s pritiski na vrata, a je Werder vzdržal do 74. minute, ko je obramba gostov pozabila na Ruuda Van Nistelrooya, ki se je znašel sam na robu kazenskega prostora in z natančnim strelom Realu priigral rezultat ki se do konca ni spreminjal.

Slaba igra Rimljanov dovolj za točko
V Grčiji sta se pred praznimi tribunami (kazen zaradi lanskih navijaških izgredov) pomerila domači Olympiakos in zaradi poškodb ter kazni zdesetkani Lazio. V prvem polčasu sta obe moštvi igrali previdno, pri čemer je prvo resnejšo priložnost za Olympiacos zapravil Đorđevič. Za Lazio je iz prostega strela zapretil Ledesma, a je vratar Nikopolidis odlično posredoval. V drugem polčasu je Olympiakos prišel do vodstva preko Galettija, ki je sprejel podajo, bil hitrejši od branilca Zaurija, preigral 43-letnega vratarja Lazia Balotto in zatresel mrežo. Po vodstvu je Olympiakos igral bolj zadržano in čakal na priložnosti iz protinapadov, medtem ko so gostujoči nogometaši prikazali slabo, nekreativno igro. V 77. minuti je obramba Olympiacosa pozabila na branilca Luciana Zaurija, ki je stal v kazenskem prostoru in s strelom v bližnji kot matiral vratarja Nikopolidisa. Zadetek je Rimljanom dal krila in do konca tekme sta imela Pandev in Rocchi lepi priložnosti za vodstvo a je obakrat dobro posredoval Nikopolidis. Moštvi zasedata drugo oziroma tretje mesto v skupini C.

Skupina D

Milan dobil Benfico
V skupini D sta obe domači moštvi zabeležili zmago. Aktualni prvak AC Milan je doma pričakal portugalsko Benfico. Že v 8. minuti je s sijajnim prostim strelom domače v vodstvo popeljal Andrea Pirlo. Po vodstvu je Milan nadaljeval s pritiskom in bil boljše moštvo, kar se je pokazalo v 23. minuti, ko je z volejem zadel Inzaghi in podvojil vodstvo. Najlepšo priložnost za goste je imel Rui Costa, a je Dida uspel ubraniti strel portugalca. V drugem polčasu je Milan dobro kontroliral igro, in nogometaši Benfice niso uspeli resneje ogroziti vrat Dide, zato pa so domači še dvakrat resno zapretili (preko Inzaghija in Emersona) a se je izkazal gostujoči vratar Quin. Benfica je v 91. minuti sicer prišla do častnega zadetka, ko je podajo po tleh iz bližine v gol preusmeril Nuno Gomes, a je San Siro zapustila poražena. Milan je na drugem mestu (zaradi slabše gol razlike) skupine D, Benfica pa je sezono začela s tretjim mestom in brez točk.

Šahtjor s hitrimi zadetki pokončal Celtic
Celtic je potoval v Ukrajino na gostovanje k Šahtjoru in začel tekmo z bledo in neodločno igro. Domači so darila Celticove obrambe s pridom izkoristili in povedli že v 5. minuti s strelom Brandaoa tri minute kasneje so domači vodlili že z 2:0, strelec je z glavo bil Lucarelli. Hitro vodstvo domačih je povsem zmedlo škotsko moštvo, ki si je do konca polčasa priigrala le eno priložnost. Domači so na drugi strani bili vseskozi nevarnejši in bi rezultat lahko bil še višji. V drugem polčasu je Celtic začel z napadalnejšo formacijo, kar je odprlo domačim več prostora za protinapade. Nobeno moštvo pa ni uspelo realizirati priložnosti in tekma se je končala z izzidom iz 8. minute. Šahtjor je uvrščen na prvo mesto v skupini D medtem ko je Celtic brez točk po prvi tekmi četrti.

Video: youtube.com

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Pen118 pravi:

    Full Dobro!

  2. slon pravi:

    super poročilo! res obvladaš! upam, da bo še več takih prispevkov!

  3. žoga pravi:

    res zanimivo branje

  4. Samo Strel pravi:

    Ja, če že ne morm gledat tekem, je tole res super. Keep up the good work

  5. Miha pravi:

    Enkratno! Kaj lepšega kot to, da ste se odločili za gole iz nogometnih tekem. Prvo italianska liga, zdaj LP!! Samo še Bundesliga manjka, da bomo še kakšen slovenski gol vidli… :)
    Miha

  6. jože pravi:

    Kje pa je drugi del LP? Škoda…

  7. lol pravi:

    bedno porocilo,nedodelano res patetično

Komentiraj