Komentar - Miro

13. september 2007 ob 14:48 | Vest |

Za včerajšnji obisk na Sovi sem zvedel od novinarjev, sam o obisku nisem bil obveščen, čeprav sem tudi sam član te komisije in tako kot vsi ostali člani sem bil imenovan v pooblaščeno skupino, ki lahko na sedežu nadzira tajne službe. Prejšnji predsednik komisije je o podobnih obiskih dovolil obvestiti vse poslance komisije in po meni znanih podatkih sem bil iz tega obiska namenoma izključen. Od zadnje izredne seje DZ ima v komisiji večino opozicija in prepričan sem, da je to povsem pravilna odločitev. Vendar to ne pomeni, da si lahko opozicija lasti in privatizira to občutljivo komisijo in da obiska v tajnih službah lahko opravlja le skupina, ki si jo izbere dr. Pavel Gantar ali podpredsednik komisije. Ob tem je pomenljivo, da predsednik komisije ni želel v nadzor Sove 17. 7. 2007 in da se je odločil za selektivnost pri obveščanju poslancev in mojo izključitev. Če bo to postala praksa tudi v prihodnje, potem je upravičena zaskrbljenost, da lahko komisija postane orodje za politične zlorabe.

Miro Petek

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. t-mac pravi:

    Hehe, preveč si medijem gobcal, pa so te izključil :P

  2. t-mac pravi:

    pa še to: na Vesti bi lahko naredili tudi kako soočenje, v tem primeru Petek vs. Gantar ;)

  3. ervinator pravi:

    Podpiram t-mačev predlog. :)

  4. Pavel Gantar pravi:

    Gospodu Petku se dogajajo krivice na vsakih pet minut! Insinuacije pa producira podnevi in ponoči -očitno! Kot se za pravega obveščevalca spodobi, tukajšnjo in širšo javnost (urbi et orbi) obveščam o naslednjem:
    - Sodelavka iz strokovne službe je kakšno uro prej poskušala obvestiti g. Petka o nameravanem obisku na Sovi. Na mobilni telefon ga ni uspela priklicati. Petek bi neodgovorjene klice lahko sam preveril, če je imel seveda vključen telefon.
    - Zato je poklicala tajništvo poslanske skupine SDS, kjer so ji odgovorili, da je na Koroškem in nedosgljiv. Zaprosila jih je, naj ga vendarle poskušajo obvestiti o tem, da se bo zgodil obisk na Sovi in če more naj pride.
    Mimogrede, takšen način telefonskega obveščanja obveščanja je običajen kadar gre za nenapovedane obiske na institucijah, ki jih nadzorujemo.

    Petek pravi “po meni znanih podatkih sem bil iz tega obiska namenoma izključen”. Dobro bi bilo, če bi Petek uspel dokazati, da so ti podatki znani še komu drugemu, sicer bom te njegove navedbe prisiljen razumeti kot še eno njegovo kalimerovsko sprenevedanje!

  5. duševni pastir pravi:

    Petka sem cenil, ko je (še) bil novinar pri Večeru. Zdaj pa je zgolj aparatčik. Res, velika škoda in osebnostni padec.
    Kar se pa tiče Gantarja in Petka pa je tako, da od prvega lahko pričakujemo zgolj pragmatizem od slednjega pa - ne vem kdaj ? - da bo dojel, da je pozicija jebena stranka. Glede na to, da bodo na vladi še dobro leto dni se naj niti ne navadi preveč. Seveda upam, da Gantar ne goji kakšnih hudih apetitov v nasprotni smeri.

  6. scan pravi:

    Mislim, da ima g. Petek prav. Gantar je lagal, tako kot lažejo vsi LDS-ovci. Mislim, da bi ga zato morali odstaviti. Mislim tudi, da je on tisti, ki napaja Dnevnik z tajnimi dokumenti.

  7. Rob pravi:

    Ej,pa lepo vas prosim,pa kaj vam ni jasno.
    G.Petek
    -Javljajte se na telefon.oz. preglejte zgrešene klice
    -Glede na naravo vašega poklica,lahko sklepam,da MORATE IMETI telefon vsezkozi prižgan in tudi,če to ne piše črno na belem,to pravi zdrava pamet(glede na to,da je vrhunec afere!)
    -in glede na to,da je parlament v Ljubljani,kaj ste počeli na Koroškem?(pa ne pravim,da ne smete videti familije,da nebo nesporazuma)
    -ne govorite novinarjem tajnih podatkov
    -itd.itd

    G.Gantar
    -ste vse člane komisije obveščali 1 uro pred odhodom na SOVO?,ali ste v primeru g.Petka naredili “izjemo” in obvestili malo kasneje
    -kako je mogoče,da ne veste za 1 dan naprej kje boste?,oz. ali niste vsaj predvidevali in bili potemtakem dolžni obvestiti že takrat vse člane komisije?

    Za obadva:
    -komisije so bile vedno kot orodje za politično zlorabo,tako prej kot zdaj,torej….. ne kvasit bedarij Miro
    -nehajte mešat drek in že naredite nekaj
    -bodite konstruktivni,ker zato dobivate plačo in v kolikor vem,ta plača ne znaša 500EUR,kar pomeni, da zrihtajte,kar je za zrihtat,ker če jokate po časopisih eni in drugi,to ne bo uredilo stvari,kvečjemu še bolj zakompliciralo

  8. antiscan pravi:

    Če rezultat današnjega obiska Sove ni spet kakšen tajni dokument, ki se magično pojavi v medijih, je zaključek lahko le en - on je kriv!

  9. urban pravi:

    Miro Petek je politikant, žal. Zdaj bo pridigal o političnih zlorabah Sove. On, ki je del zmagovite koalicije in član vladne stranke, ki brani svojega Janšo pred vedno bolj jasnimi dogovori o incidentih!!!

  10. Drago pravi:

    Pojdimo se malo kriminaliste: kdo bi lahko dal tajne podatke iz komisije novinarjem??? Preverimo, če je mogoče kakšen član komisije bivši novinar! Uf, mi je že zmanjkalo idej za nadalnje razmišljanje. Lahko kdo pomaga?

  11. Rob pravi:

    G.Gantar se oproščam,
    vidim,da ko sem prvič bral (površno) vaš prispevek,da sem spregledal stavek o načinu obveščanja pri nenapovedanih pregledov. Torej,če popravim moj prejšnji komentar,je tisto,kar je pisalo vam nepomembno. G.Petku pa lahko rečem samo to,da imata z Ropom očitno skupno točko. Obadva sta dobesedno v sranju edina razlika je v tem,da je Ropa očitno namočil Vodušek,Miro se je pa sam!

  12. 007 pravi:

    Pa kako ga sploh še gledaš Pavle tega lažljivca? Ko prideta oba na TV se pa lepo smejeta eden drugemu. Za kozlat!!!!!!!!!!!!

  13. Li pravi:

    Ja, prav hudo mi je za ubogega Petka. Šikaniranje se mu dogaja, ojoj, a res?!

  14. pijano pravi:

    JA pravi KALIMERO

  15. nogavička pravi:

    Gospod Petek, po zadnjem pri Odmevih najavljenem sestanku pri premieju po oprostilni razsodbi domnevnih napadalcev na vas, sem dobil občutek, da ste obrnili ploščo. Zoprna reč ta konflikt interesov, ko se v isti stranki znajdeta žrtev in njegov rabelj.

  16. Za narodov blagor pravi:

    neverjetno kakšne nakladalce imamo v parlamentu.

  17. Li pravi:

    Ampak Gantar, svaka mu čast!
    Končno nekdo odločno, jasno in glasno s strani opozicije.
    Postaja moj politični idol (kar v času ministrovanja na MOP niti ni bil).
    Bravo, Pavle!!!!!!!!!!!!!!

  18. mile pravi:

    MIRO NE SERI!!!

Komentiraj