Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zdrava Zofija

11. september 2007 ob 21:36 | Denis Sarkić |

Novoimenovana ministra Zofija Mazej Kukovič in Radovan Žerjav sta nocoj po glasovanju v državnem zboru prisegla pred poslankami in poslanci. Zofija Mazej Kukovič, ki jo je podprlo 48 poslank in poslancev (proti jih je bilo 23), bo po odstopu Andreja Bručana prevzela vodenje ministrstva za zdravje. Radovan Žerjav, za katerega je glasovalo 48 poslank in poslancev (17 proti), bo po odstopu Janeza Božiča prevzel vodenje ministrstva za promet.

Vest je zdaj novo ministrico, še kot kandidatko že popoldne ujela na parlamentarnem hodniku in ji zastavila vprašanje v zvezi z cepljenjem žensk proti virusu HPV, morebitnih ostalih vprašanj pa ji nismo uspeli zastaviti, ker je vladni šef za medije Valentin Hajdinjak prekinil pogovor. Nato smo nekaj vprašanj v zvezi z novo ministrico za zdravje zastavili poslancu SD Milanu Martinu Cviklu, ki se je razgovoril v svojem slogu.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Pravnik pravi:

    Mene najbolj moti njena izjava, da je želela sama to mesto, da bi se lahko maščevala ljudem v Essutechu, ki so jo odstavili iz krivdnih razlogov. Baje, saj pravim.

  2. Abakus pravi:

    Bravo Denis za vprašanje o HPV

Komentiraj