Intervju z Berčem

11. september 2007 ob 10:00 | Črt Butul |

Letošnje poletje nas slovenski športniki kar tedensko razveseljujejo z najvišjimi uvrstitvami na največjih športnih tekmovanjih, s čimer se Slovenija tudi na ta način sidra med jasne obrise tistih držav sveta, od koder prihajajo odlični športniki. Za promocijo naše države in njene prepoznavnosti pa je že dolgo znano, da je to uspešnejša formula kot diplomatski obiski slovenskih predstavnikov po svetu. Koliko truda, energije, koliko odrekanja in ovir, ki jih je potrebno preskočiti preden se nek športnik uvrsti med najboljše na svetu ve le tisti, ki je temu najbližje. In to je zagotovo ob športniku tudi njegov trener ali trenerka, ki so po uspehu športnika večkrat, žal neupravičeno, preveč odrinjeni od soja žarometov in sprejemov, ki so jih deležni najboljši športniki in športnice. Tokrat smo na koprskem atletskem stadionu, kjer so se na državnem pionirskem prvenstvu, ki so ga vzorno organizirali v Atletskem klubu Koper, med seboj merili najmlajši slovenski atleti in atletinje poiskali Alberta Šobo - Berč, trenerja Matica Osovnikarja, finalista letošnjega SP v atletiki v Osaki, ki je bodril svoje varovance, med katerimi kot pravi bo lahko tudi kakšen nov »Matic«.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. jože pravi:

    btw. http://www.dailymotion.com/video/x2xz88_asafa-powell-974-world-record_sport na temle posnetku je nov svetovni rekord asafe powlla. a se še komu zdi, da asafa sploh ni tekel na polno (sploh proti koncu) in da ima še rezerve… ali pa ure niso delovale pravilno, kar je pri italijanih seveda tudi možno…

  2. luxor pravi:

    mene pa zaima, zakja je na vest.si tako malo prispevkov s področja športa? Gre za “načrtno” odločitvijo, da je politika tema št. 1, ali pa je to zgolj slučaj? gre zato, da pri temah politike postaljate “neposredna” vprašanja, kar bi bilo zelo dobrodošlo tudi na področju športa, ki je pravzaprav pri nas ena večjih sivih lis, neurejenost, še vedno se dela kot pred 20 leti….

Komentiraj